' Redan hemma – Living Truth

Redan hemma

Var du än kommer så har du aldrig lämnat. När du åker från ett ställe till ett annat så har du aldrig färdats. Du är alltid där du är, det finns ingenstans att åka. Försök om du vill, du kommer aldrig fram. Stanna om du vill, du har ändå inget val. Spring om du önskar, du är redan framme. Frågan: ”vad vill jag verkligen ha?” är hindret från att ha det. Det du letar efter är så nära att det förvandlas till subjektivitet när letandet inte längre spelar någon roll.

Vad vill du höra för att detta skall vara tillfredsställande? Om jag säger att du skall göra på ett visst sätt för att komma till en viss insikt så lurar jag dig genom att visa dig en väg som inte finns. Om du letar efter belåtenhet så utgår du ifrån att du inte redan är belåten. Om du sitter i rummet och frågar efter vägen till rummet så finns risken att folk tror att du är galen. Hur många sätt kan man förklara att du redan är framme? Antingen tusen gånger eller ingen gång. Alla förklaringar eller ingen förklaring är överflödiga när du vet att du redan är hemma.

Sanningen är en och den kan beskrivas med många ord men orden kan aldrig förklara Sanningen. Orden kan dock transmutera energi som i vissa fall kan börja växa hos den som får orden till sig. En text kan fungera som en sköljning av Sanningen men hur många sköljningar som behövs för att bli ren är en gåta som inte går att svara på. Om texten tystar sinnet till den grad att endast tystnad finns kvar och ögonen sluts i en evig vila så kan sköljningen av tystnad fortsätta göra sitt. Det ser ut att fungera på ett sådant sätt… ett sinne som har tystats är ett öppet sinnet för att ta emot och omfamnas av gudomlig sanning. Ett sinne som inte motsätter sig att bli upplöst i sanningens bad är ett sinne som är väldigt nära den slutgiltiga befrielsen. Ett sådant sinne har sedan en tid slutat grubbla på rätt eller fel; att göra eller att inte göra; att vara eller att inte vara, ett sådant sinne lyser i sitt varande oberoende av det eller det. Ett sinne av oljud kommer aldrig att överlämna sig själv. Och det är själva överlåtelsen av livet som sätter färg på friheten som du redan är. Ett tyst sinne kan inte heller överlämna sig själv men det är en öppen port för att Gud skall kliva in. När han är redo så kommer det också att ske.

Om du letar efter befrielse, kärlek eller belåtenhet så är vägen snarare avslappning än ansträngning. Men att anstränga sig för att slappna av är inte till någon större hjälp av förklarliga skäl. Så hur kommer vi då fram? Det som har klingat fint i tusen år och som fortsätter klinga sanning är att helt enkelt vara som du är. Spiritualitet som har med kristaller, substanser, danser eller musik att göra är komplicerad spiritualitet som inte öppnar dörrarna till himmelrikets varande nu. I simpel spiritualitet är allt redan fixat och klart i ett kosmiskt upplägg som smärtfritt utgör sig själv i sin egen helhet. Att se Gud i allt är att vara Gud. Att älska är att vara kärlek. En subtil skillnad men som ändrar på allt hur vi ser saker och ting.

Om du frågar tusen personer på gatan ”Vad är din absolut högsta ambition?” vad får du för svar? Den som svarar ”Att förenas med Gud” har också chansen att i detta liv få det gjort. Alla andra kommer antingen att få eller inte få det de önskar men de kommer aldrig uppleva evig belåtenhet. Intention spelar roll. Beroende på karma så har du antingen en oerhörd stark vilja eller så har du det inte. I båda fallen: var som du är. Detta är vad som alltid har varit sant och som alltid kommer att vara sant. Endast orden av mästare har överlevt och kommer att överleva. Du är. Det är allt som är. Var belåten.

Till förmån för andra
Har du chansen att lyssna på det som skrivs och känna igen din essens, ta till dig betydelsen av självupptäckt, vara hjärtat och vandra i världen som ett uttryck av gudomlig fred så är du en av få som kommer hjälpa världen att lida mindre den kommande tiden. Världen blir inte bättre – detta är inget skämt. Vi har bara sett ett skrap på ytan av vad som väntar. Det är inte längre rimligt att vi skall rädda världen, nu handlar det om att ta emot lidandet och vara en trygghet till alla som blir slukade av tidvattnet. Om du kan ta till dig vad som skrivs så förstår du att det finns inte längre någon mening med att jaga status, pengar, ’lycka’, framgång eller kroppslig njutning. Det finns ingen mening längre i att sträva och kämpa, det finns ingen mening med att kriga, förstöra eller uppfylla begär. Allt detta är gammalt. Världen behöver fred och ro och den som vet var ifrån detta härstammar tappar intresse för världen och sätter sin intention på fred och enighet. Allt annat saknar mening.

Den som är välsignad med att ha ett val om att gå vägen i Sanningens namn kommer också att ta den vägen. Det är den enda vägen som kommer fram dit vi har försökt springa bort från. Att gå bort från ego och att släppa taget är vägen för att avancera medvetande och i slutet kulminera i fullständigt självmedvetande. Där ifrån är vi tillsammans skaparna av vår värld. Vi måste drömma en ny dröm fri från ego och begär. Drömmen baserad på begär och egoism har kostat oss massor av liv, utplånat djurarter och växter, gjort oss sjuka, arga och ignoranta. Vi dödar och hatar varandra och alla andra som inte är i linje med våra egna begär. För att drömma en ny värld där vi alla är enade och lever i ett med naturen så måste vi först gå bortom egot som skapade världen vi ser idag. I den ny världen bestämmer hjärtat vad vi vill ha. I den nya världen finns ingen konkurrens eller statusjakt. I den nya världen kan vi skapa det vi verkligen vill ha men skippa alla genvägar. Kärleken är direkt här och nu. Leta aldrig efter den någon annanstans, i andra omständigheter eller i andra människor. Den är här.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

elva − två =