' Recept för en fantastisk dag – Living Truth

Recept för en fantastisk dag

Definitionen på en bra dag varierar men de flesta kan hålla med om att en bra dag är när du kan gå till sängs med ett leende.

Jag hoppas att du har varit med om en bra dag någon gång och du kan säkert tänka hur en sådan dag ser ut. Förmodligen gör du någonting du tycker om, du stressar inte och troligtvis är det också en ledig dag. När jag pratar om en bra dag så menar jag en fantastisk dag från början till slut och inte bara en del av den. Varför kompromissa? Om vi utgår från min definition så blir det mer angeläget att ha bra dagar och hur många kan du ha i rad? Det är ingen idé att drömma om en perfekt framtid om du ännu inte klurat ut hur man har en bra dag idag.

Något kom i vägen
Om du är som jag, har du också upplevt en riktig pissdag och då handlar det alltid om att någon eller något kommer i vägen mellan dig och dina planer. ”Den här dagen hade varit perfekt om inte … hade förstört allt”. Men om vi skall vara realistiska så är de flesta dagarna ”vanliga”, de är varken bra eller dåliga, de upplevs som vilken dag som helst och de passerar för det mesta obemärkta. Det som hindrar dig från att ha en fantastisk dag är inte det som kommer i vägen mellan dig och dina planer. Förresten, när var senast du planerade att ha en bra dag, no matter what? Nu känns det som att skon börjar klämma för du har väl inte missat att en bra dag beror enbart på dig? Det är ett val.

En fantastisk dag beror på dig
Om du för närvarande tror att det är din omgivning som är orsaken till ditt mående så kommer här ett tankeexperiment (som jag också tycker att du skall testa på riktigt för bästa resultat). Stäng in dig själv i ett rum utan någon kontakt med omvärlden, inga böcker, tv eller något annat som tar din uppmärksamhet. Genast har vi skapat en miljö som är helt oberoende av yttre omständigheter och det måste betyda att du är garanterad en bra dag då det inte finns någonting som kan komma i vägen för dina planer, eller hur? Men notera att nu dyker det upp ytterligare ett problem. Vad sjutton skall du göra? Det finns inget yttre som ser till att du har en dålig dag men det finns inte heller något som gör att din dag blir bra. Detta är ett klart tecken på att ditt mående, oavsett bra eller dåligt, är beroende på din omgivning. En fantastisk dag är bra oavsett vart du befinner dig eller vilka omständigheter du möter.

Mentala leken börjar nu
Så vad skall vi göra? Du försöker leka smart genom att kompromissa med din omgivning, du börjar plocka bort vissa bitar du inte tycker om medans du föredrar det som ger dig tillfredsställelse. Du försöker på ett eller annat sätt manipulera din omgivning genom att förneka eller välkomna det som passar dina egna intressen men problemet är att du inte gör det fullt ut. Du gör det bara till viss del och på så sätt kommer du alltid att vara beroende av din omgivning. Här kommer snabba tips för en bra dag.

Lägg dig i tid
En bra dag börjar dagen innan. Sov tillräckligt och festa inte, det hjälper.

Gör det viktigaste först
Ägna dig en stund åt att planera din framtid, meditera, motionera, eller skapa något. Detta har jag märkt är otroligt viktigt för en bra dag. Varje gång jag är kreativ genom mitt skrivande så är jag garanterad en bra dag. Känslan av att ha gjort något viktigt är mycket givande.

Bestäm dig
Idag skall jag ha en bra dag och det betyder att jag inte utsätter mig för omständigheter som jag vet är problematiska. Detta är en ständigt pågående process att inse dina svagheter och undvika det som stressar upp dig. Vissa tråkiga saker måste man göra men se det inte som hinder, gör det lugnt och metodiskt. Din förmåga att inte stressa upp dig är avgörande för att ha en bra dag.

Låt gå
Vad du än har framför dig just nu är också allt som finns. Varje gång du reagerar på omgivningen kommer du längre och längre bort från dig själv. Du är utgångspunkten för din egen lycka, inte omgivningen.

Klarar du av att gå en hel dag utan att ta omständigheter personligt så har du lyckats med en fantastisk dag. Var glad för det! På detta sätt får du fler och fler dagar som är bra. Många dagar blir till månader och månader blir till år och helt plötsligt består större delen av ditt liv av bra dagar. Lär känna dina svagheter och på sikt undvik att utsätta dig för sådant som tar dig ur balans. Med tiden blir alla dagar fantastiska automatiskt och det beror inte på tur, det beror på att du planerat ditt liv på ett sätt som passar dig.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

17 − 7 =