' Rätta principer och värderingar för frihet – Living Truth

Rätta principer och värderingar för frihet

Har du någon gång frågat dig själv vad som driver dig eller vad ditt liv kretsar runt? Att vara grundad i sig själv är något vi alla mår bra av och strävar efter. I praktiken betyder det att hålla huvudet högt och inte börja svikta när det blåser. Dina värderingar och principer avgör om detta är möjligt eller ej.

Familj
”Blod är tjockare än vatten” har vi alla hört någon gång. En familj kan både vara en välsignelse och ett helvete. Vi förstår att en stark familj betyder mycket för gemenskapen och vi är beredda att försvara våra familjemedlemmar in i döden. En familj med rätta principer och mycket kärlek ger stabilitet och gör att vi känner oss trygga och hemma. En familj kan också vara den miljön som leder till mest konflikter och negativitet om den är grundad på missuppfattningar. Den dagen något händer familjen kan allt förvandlas till en mardröm. Det räcker med en skandal eller ett dödsfall för att en hel familj skall splittras.

Om hela ditt liv och din känsla av samhörighet kretsar kring familj förstår du att en vacker dag kommer denna trygghet att tas ifrån dig. Det är inget fel att ens liv kretsar kring familj men på köpet förstår du att ditt välmående är beroende familjens välmående.

Pengar
För många år sedan mötte jag en entreprenör som under småtimmarna avslöjade hans värderingar och principer. Hans liv kretsade kring pengar och han kunde ärligt säga att han föredrog det framför sin familj. För honom var pengar hans största prioritet och drivkraft.

Problemet med att basera sitt välmående i pengar kanske inte är självklart för alla men om vi reflekterar lite så ser vi hur ihåligt det är. Den som prioriterar pengar förstår att han alltid kan bli lyckligare om han bara har mer men eftersom pengar saknar övre gräns så kommer han aldrig att bli lyckligast. Pengar har också förmågan att försvinna vilket skapar enorm stress på den som behöver pengar för sitt välmående. Den som gör pengar till prioritet nummer ett kan aldrig slappna av utan behöver ständigt hålla koll på sina siffror.

Om du baserar din stabilitet och lycka i pengar kommer du förr eller senare att hamna upp olycklig för du kommer aldrig till en plats där du kan andas.

Partner
Ett starkt förhållande betyder allt för välmående och lycka. Att dela sitt liv med en annan person är kanske det vackraste vi människor kan uppleva tillsammans. Ett förhållande grundat på rätt principer är en symbol för enighet och samhörighet. Det tar bort alla känslor av separation och gör att två människor kan förenas till en. Tracy är min spegel och således min största lärare och inspiration. Ett starkt förhållande är det roligaste och mest givande som finns om det baserats på rätt grunder.

Ett trasigt förhållande är raka motsatsen utan att gå in på detaljer.

Prioriterar du din partner framför allt annat så har du skapat det starkaste beroendet som finns. Vi vill älska vår partner men om ett förhållande är livets mittpunkt så kommer du garanterat åka på många smällar. Om du baserar ditt välmående på en annan människa kommer du för alltid att hålla ögonen öppna för förändringar. Och tänk om din partner skulle få för sig att vilja göra något annat med sitt liv? Det skulle innebära döden för dig.

Gå på djupet och prioritera det som aldrig förändras
Exemplen ovan är bara några saker som livet kan kretsa runt. Men för att uppleva den där djupa och stabila självsäkerheten behöver dina djupaste värderingar vara något som inte baseras på yttre faktorer eller omständigheter. Den djupaste och långvariga lyckan kommer från dina värderingar i livet, vad som är viktigt för Dig. Det fina är att människor runt omkring dig kommer att respektera och älska dig mer om du står fast vid dina värderingar.

Om du hittar värderingar och principer som är universella och oföränderliga så kan du också göra dessa till ditt livs mittpunkt. Om du sen utgår från detta kommer du alltid att sträva mot Sanning och dina val kommer hamna i linje med det som verkligen betyder något. Ditt liv kommer börja blomstra i evig kärlek och Sanning istället för flyktiga fenomen och omständigheter. När du gör dina värderingar till ditt livs mittpunkt kommer allt annat falla på plats.

I praktiken handlar det om att göra ditt hjärta till livets mittpunkt och basera dina val kring oföränderliga principer och värderingar. Det du anser vara viktigast måste finnas med i allt du gör. Detta ger dig en stabil utgångspunkt där du alltid kan dubbelkolla med dig själv. ”Om jag gör detta, ligger det i linje med mina djupaste värderingar?” Om du alltid utgår från detta så kommer du se när alla dina handlingar och vanor rättar sig efter ditt livs mittpunkt och allt du får kommer vara av samma kvalité.

Allt handlar om dig
Om du önskar en kärleksfull familj, partner eller företag så måste du först ta reda på vad dina djupaste värderingar är. Många önskar sig den perfekta partnern utan att vara perfekt själv. Många önskar sig pengar utan att vilja ge något tillbaka. Många önskar lycka och harmoni utan att vilja göra jobbet.

Sann lycka och harmoni kommer när du hittar hem till dig själv av egen ansträngning. Lev efter dina djupaste värderingar och gör det som väcker ditt medvetande till liv. Det tråkiga jobbet är att sitta stilla och meditera, grubbla, fundera och ha rynkor i pannan. Men detta är nödvändigt för att du på egen hand skall förstå att allt handlar om dig. All tid du lägger på dig själv kommer du att få tillbaka. All tid du lägger på att observera naturen inom dig kommer att komma tillbaka i överflöd. Alla omständigheter, möjligheter och personer du möter kommer ha en kärna av dina djupaste värderingar men du måste själva göra de till ditt livs mittpunkt.

När du är klar med vad som är viktigast för dig både kortsiktigt och långsiktigt så finns det bara en sak kvar att göra: Följ. Hjärtat. Oavsett. Vad. Som. Händer.

Du kommer aldrig bli ledd åt fel håll.

Lämna en kommentar! Det finns så många nyanser och kontraster av att vakna upp. Du är inte ensam. Du är snarare med och skapar mänsklig historia.

Vill du ta nästa steg bortom intellektuell information och gå direkt till källan för att leva sann lycka? Jag kommer alltid rekommendera att du börjar meditera för att gå på djupet.

2 Comments

 1. Jag gick in i utmattningssyndrom för 3 år sedan och det ”tvingade”mig att börja titta på mig själv hur jag levde och tänkte om mig själv. Att meditera och prata med min bästa vän om mina upptäckter. Vi utvecklade mycket tillsammans genom våra samtal. Sedan dess har jag medvetet jobbat med mig själv. När man är över 50 så finns det lite att ta hand om. Det som är svårast är att lita till sin egen förmågan och att våga känna de känslor som dyker upp när jag ser på mig själv, se mina mönster som har format mitt liv att acceptera och förlåta mig själv. Att förstå att jag alltid gjort mitt bästa utifrån det jag visste då.
  Jag är så tacksam för att jag hittat din sida. Du skriver så bra och jag kan känna hur rädslor och känslor släpper medans jag läser. Så från djupet av mitt hjärta tack!
  Ljus och kärlek!

  1. Då möts vi igen, Lena 🙂

   Din historia väcker så goda känslor i mig och det är en lättnad att höra att du förstått att vi alltid gör det bästa av det vi har. Läkeprocessen är lång och segdragen och kanske svårare ju längre man suttit fast i de gamla mönstren. En vacker dag lär barn sig att utforska sin inre värld redan i skolan och att ingen skall behöva jobba sig in i väggen för att upptäcka den andra sidan. En kommentar som din gör allt mitt eget jobb värt det.

   Från mörker till ljus och nu från ljus till ljus 🙂

   Kärlek

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 × ett =