' Prata med främlingar – Living Truth

Prata med främlingar

Döm ingen annan för du vet inte vem som kan gömma sig bakom masken. Det tar några sekunder för oss att placera in en annan i ett fack. Vi kollar på kläder, hår, ansikte, färger, kön och sen har vi en färdig bild av hur och vem den personen är.

Detta sker utan ansträngning och vips har man en tydlig bild av vem personen är baserat på tidigare erfarenheter och bilder i huvudet. Helt plötsligt så ”vet” man allt om personen och den bilden ifrågasätter man inte för det var ju ”jag” som gjorde bedömningen. Men börjar man prata med människor och har ett öppet sinne så inser man snabbt att de har ett helt unikt sätt att tänka och vara på. Det går alltid att lära sig av någon annan men framförallt lära sig om sina egna begränsningar. Till en början känns det obehagligt att prata med främlingar för det är bara weirdos som gör på det sättet men det är inget annat än djupgående fördomar. De som vågar släppa alla förväntningar och prata med andra är riktiga vinnare.

Pratar man med främlingar så lär man sig först att bryta tankar om vad som är rätt och fel men framförallt går man utanför sin comfort zone. Personligen har jag haft svårt att gå fram till folk och det är fortfarande en stor utmaning men varje gång man gör det så blir det lite enklare. Det största hindret är att börja tänka innan man går fram till någon. Det finns ingenting att tänka på utan det är bara att göra det för du vet aldrig vem det är du möter. Det bästa är att det inte går att förbereda sig med någon mening för man vet aldrig hur svaret blir. Att bara kasta sig in och förlita sig på dynamik och kreativitet är det absolut bästa för att skapa goda relationer. När det kommer spontant inser man vilken gåva det är att kunna prata med vem som helst. Var du än befinner dig kan du alltid möta nya människor och utbyta erfarenheter. Att bryta sina omedvetna fördomar är viktigt och bidrar till ökat självförtroende. Aktar man sig inte så är är det istället stor sannolikhet att man anpassar verkligheten efter sina fördomar istället för att ta reda på hur det faktiskt ligger till.

Ibland kan det leda till nya facebook-vänner men det kan också vara startskottet för en helt ny karriär. Jag minns när jag träffade min första mentor, Wille. I början tyckte jag han verkade som en störig gubbe och han behövde inte ens säga något för att jag skulle ha den uppfattningen. Sen började han prata om vad han upplevt och just då råkade jag tjuvlyssna. Detta fick mig att undra hur många människor man har runt omkring sig dagligen som kan vara öppningen på något helt nytt. Enda sättet att få reda på det är att vara sig själv och öppna käften 🙂

Flyter man med i livets flod finns det bara möjligheter och man vet aldrig var man hamnar!

 

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

8 + 15 =