' Praktisera medvetande ÄR viktigt – Living Truth

Praktisera medvetande ÄR viktigt

Det sorgliga med att växa upp är inte att lämna sin ungdom bakom sig och sakta tyna bort in i döden. Oavsett ålder så lever många med rädslor men det mest tragiska är att nästan ingen har en känsla av att vara riktigt hemma.

Otillfredsställelse in i döden
Denna sektion kan låta lite tragisk men det känns bättre att lägga alla orden på skärmen så vi vet vad vi pratar om.
Vad är det du vill ha? Låt oss tänka tillsammans. Mera tid, mera pengar, snygg kropp, bra hälsa, snälla vänner, något att längta efter och något att älska?

Många vill ha detta men här kommer en liten hint som kan förändra ditt liv om du använder din intuition och börjar se verkligheten för vad den är. Du vill ha mer tid men du vill inte säga hur mycket? Du vill ha en snygg kropp men hur snygg? 7 av 10? 10 av 10? Vem skall göra bedömningen? Om en person säger att du är en 10a och en annan säger att du är 6a, vad betyder det? Eller räcker det med att du är nöjd? I så fall… när är du nöjd och varför har du väntat decennier med att vara nöjd?

Du har hjärtat fullt av kärlek men du har inget att älska. Om detta var sant så finns det bara en fråga: Varför skall du behöva älska något om ditt hjärta är fyllt med varm kärlek? Räcker det inte att bada i denna kärlek och stråla som en sol?

Alla dessa saker vi önskar är relativa ting. Saker som varje sekund är öppna för bedömning och saker som du inte kan stänga in i en fin låda och plocka fram vid speciella tillfällen likt ett fotoalbum. Men ändå strävar vi efter dessa saker och törsten slocknar aldrig. Detta leder till att vi på ett eller flera plan möter döden med ett hjärta som inte riktigt är tillfredsställt. Vi väntar på en punkt i livet då allt skall bli bra eller så ser vi tillbaka och inser att vi missade chansen.

Vi måste bli medvetna om denna verklighet innan vi kan lämna den bakom oss. Den försvinner inte genom att undvika, utan den växer sig snarare starkare och starkare för varje år. Det finns bara ett sätt att bli av med detta och det är att bli medveten om hur det ligger till och acceptera en del av verkligheten som den är.

Lycka är i själva verket något annat
Vad vi längtar efter är fullständig tillfredsställelse men vår ignoranta värld har gjort att vi försöker mätta denna längtan med relativa och flyktiga objekt.

En snygg kropp är en tanke som pekar på framtiden. Mera pengar är en tanke som pekar på framtiden, mera tid är en tanke som tar bort dig från det tidlösa. När jag säger relativa och flyktiga objekt menar jag tankar. Allt du vill ha är i själva verket tankar som pekar mot något som inte finns. Dessa tankar känns så otroligt verkliga att hela vårt väsen skriker efter dessa objekt och önskningar. Vi vill ha dessa objekt för vi tänker att det skall göra oss lyckliga. Har du kommit så här långt så kan vi ta det ett steg längre. Vi tror att tankar kan mätta en tanke om att vara lycklig när själva lyckan i sig inte är mer än en tanke.

Riktig lycka saknar tankar och riktig lycka är ett resultat av att vara tillfredsställd med allt som är just nu. Då menar jag precis allt. Inte din livssituation, inte ditt jobb, inte din ekonomi. Jag menar just nu. Precis just nu denna sekund så finns det ingenting att klaga på. Om tankar börjar så är du inte missnöjd med tanken utan innehållet i tanken. Just den här sista meningen har potential att förändra ditt liv om du på egen hand börjar gräva i påståendet. Du kan inte läsa dig till detta, det räcker inte med att jag berättar det för dig, du måste själv ta påståendet och se hur djupt du kan gräva i det.

Praktisera medvetande
Precis detta är att praktisera medvetande. För somliga låter det fluffigt men om du tar dig tid till att praktisera så kommer du snart bli totalt chockad över hur signifikant det är. Jag skojar inte, detta har potential att förvandla ditt liv fullständigt och vända upp och ner på allt du trodde var sant och vem du egentligen är.

Du vill inte bara bli mer medveten utan du vill bli självmedveten, du vill ta reda på om du är något annat än bara ett gäng tankar. Jag påstår att den du är saknar form och egenskaper, se om ”Jag” tanken kan klassas som fundamentalt verklig. Börja intressera dig för vad ”Jag” tanken egentligen pekar mot.

Varför bli mer medveten?
Du behöver inte försöka bli mer medveten om du inte vill, du väljer fritt. Men anledningen till varför jag skriver om detta är för att du har troligtvis redan upplevt allt i livet. Du har redan haft semestrar, gått på fester, haft en del pengar, kunnat köpa det du har velat köpa och rest till åtminstone en plats du velat resa till och även haft åtminstone ett kryddigt förhållande. Min uppgift är att ta fram det självklara till ljuset: Varför upplever vi inte ständig tillfredsställelse trots allt vi gjort?

Vid det här laget kanske du ser att mer saker och upplevelser inte kommer göra dig långvarigt lycklig.

 

Stillhet visar sig vara den sanna lyckan

Anledningen till att bli självmedveten är enkel. Det förflutna kan inte såra dig, oro för framtiden är helt bortblåst och ditt hjärta är fyllt med varm kärlek i varje stund av livet. Vad mer, förutom det, kan man önska? Allt som tvivlar på detta är det du vill bli av med. Öppna sinnet och förstå att den enda som tvivlar på detta är du. Det finns en möjlighet att detta tvivel försvinner för gott och sann harmoni kan istället ta över men du måste själv ta bort detta hinder, ingen kan göra det åt dig. Vad andra kan göra är att peka åt vilket håll du skall gå för att få ett stopp på tvivel och lidande.

Om du aldrig börjar reflektera inåt kommer du aldrig att komma ur din livssituation och ditt tvivel. Att praktisera medvetande ÄR viktigt för att kunna bli fri och återupptäcka det som alltid har varit sant.

Hur?
Att du ens läser detta är ett mycket gott tecken på att något inom dig vill göra sig till känna. Du kanske inte förstår allt som skrivs men ändå, på ett oförklarligt sätt, kan du lyssna och känna att du redan vet vad som pratas om. Det finns oändligt med praktiker och tekniker för att öka medvetandet, allt från kost, meditation och självreflektion. Det viktigaste är inte vilken teknik du väljer, det viktigaste är att du gör något du aldrig har gjort förut.

Allt jag skriver om handlar om att rikta sinnet inåt och öka nyfikenheten på vad existens egentligen är. Människans styrka är inte att kunna kontrollera sin omgivning, det är att ta reda på vad som ligger bakom det vi kallar Universum. Alla har förmågan att vakna men långt ifrån alla är redo. Jag skriver här för att jag vet att du lyssnar och jag vet att du är redo att börja älska det som inte går att se.

Du behöver inte gå till ett kloster eller meditations-retreats om du inte vill. Det räcker med att du riktar fokus åt rätt håll och sedan kommer allt du behöver att komma till dig. Framöver kommer det också att komma idéer och insikter som hjälper dig på vägen. I början kan det vara lite förvirrande men du kan alltid gå tillbaka och vila i hjärtat. Att skifta sinnet till att börja lära på nytt är en livslång process som förgyller livet på alla plan och nivåer och sprider sig till alla i din närhet. Ingen kommer att vara orörd när sanningen börjar göra sig till känna i ditt liv.

Tro mig, det här är det viktigaste en människa kan göra för det tar fullständigt bort all oro för pengar, kroppsform, hälsa, skuldbeläggning och besvär. Det botar depressioner, skapar harmoni och ger riktig mening till livet. Det som stoppar dig kommer självmant aldrig att ge upp, det krävs att den ändlösa stillheten tar över men du kontrollerar inte den processen. Det enda du kan göra är att öka medvetandet om dig själv till den grad att du ser igenom fasaden om att vara separerad från omgivningen.

Kommentera om du har frågor eller funderingar. Förvirring är en del av processen men det är så mycket enklare om man har någon som går igenom eller har gått igenom samma sak. Vi gör det här tillsammans och vi måste alla på egen hand möta det vi alltid har flytt ifrån. Låt oss alla bli befriade från ignorans och låt oss ha mod i resan till sanningen. Jag har även en Facebook.

Frihet bortom sinnet är din natur.

Be happy
Be peaceful
Be liberated

8 Comments

 1. Bra skrivet!
  Det känns som att all strävan inkluderar en framtid (som inte finns) och är från Egot. Det kanske räcker med att ”bara” vara här, just nu.
  Att VARA i kroppen, att vara ”grundad här just nu” är inte svårt en kortare tid. Det räcker med att blunda och i varje utandning viska ”-Relaax…” eller ”-Hääär…” eller ställa en fråga, t ex ”-Vad är nästa tanke?” eller ”-Andas jag fortfarande?”
  Däremot att vara kvar i detta varande (”jag är här”) under lång tid (utan att dras iväg i den hypnotiska tankeverksamheten) är för mig ofta en utmaning, speciellt i umgänge med andra. Här känner jag att meditation och tysta promenader är värdefulla nycklar, att lugnt förbli här, oavsett hur många tankar som bombarderar sinnet.

  1. Tack Mattias!

   Jag förstår precis vad du menar med att vara kvar där man är i alla stunder. Du vet att din essens alltid är som den är men att man ”glömmer bort” ibland. Vad jag själv har upplevt är att ju mer man praktiserar på att vara och att låta gå, desto mer naturligt faller det sig att man hanterar omvärlden med en lugnare leende 🙂

   Vi kan trots allt inte göra så mycket för att hålla kvar i stunden, ibland är det lättare att låta gå om att försöka vara kvar.

   <3

 2. Tack för kloka och Sanna ord ,jag befinner mig i en galen läkeprocess och blir så glad över redskapen dina ord ger mig ????❤️
  Kram Kerstin

 3. Hej!
  Jag tänker hysteriskt mycket och måste verkligen öva på detta.
  Men jag undrar; ligger djuren långt före oss här?
  Mina katter kan ligga timme efter timme och bara vara. Det är så lugnande med en katt i knät.
  Att vara mitt i en flock hästar på sommarbete kan vara så otroligt här och nu och lugnande.
  Har dom ”DET”, eller är det något annat?

  1. Hej!
   Allt du ser omkring dig har ”Det”. Kolla bara runt dig hur fridfullt allt är. Det enda vi finner i vår upplevelse som inte har ”Det” är rösten i huvudet men bortsett från den så finns det inget som klagar på det som är 🙂

   Djur har inga tankar som bubblar ständigt vilket gör att de lever för alltid i stunden. Med ett kraftfullt sinne som vi människor har så måste vi lära oss att se det som ett verktyg och inte sugas in i dess konstanta uträkningar och förklaringar. Vi kan släppa sinnet och låta det vara i fred och då kan vi sträcka på oss likt en katt 🙂

   Det finns inget mål med livet eller att praktisera medvetande. Målet är att vara närvarande. Det är endast sinnet som sätter mål och har förväntningar på verkligheten. Du är inte sinnet.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tretton + tjugo =