' Praktisera kärlek efter uppvakandet – Living Truth

Praktisera kärlek efter uppvakandet

Snabbaste vägen till inre fred kommer genom att göra gott för dig själv och andra utan att förvänta dig något tillbaka. Somliga har blivit uppfostrade på detta vis medans andra behöver lära sig på nytt.

Är du på väg till ett uppvaknande, eller om du redan är vaken, så är jag säker på att det inte stoppar nya tankar att komma till dig. Ett uppvaknande innebär inte att du automatisk blir en god människa men däremot slutar du grubbla på vad du skall göra. Ett uppvaknande är kort och gott igenkänningen av att allt, inklusive inget, är en och samma sak. Men vad skall du göra med den här ”kunskapen”?

Uppvaknandet är första steget
Först vill jag poängtera att du behöver inte vänta på något för att sprida mer kärlek till din omgivning. Om du tror att uppvaknandet skall komma i framtiden så kommer du vänta i all evighet. Det kan endast ske nu. Om du jagar ett uppvaknande hindrar du dig själv från att se din egen sanning och varför du jagar ett uppvaknande beror på att du tror att du skall vinna något. ”Om jag bara blir upplyst så försvinner alla mina problem”. Det går inte att putta lyckan mot en icke-existerande punkt i framtiden. Du kan inte hitta sanningen; den kommer till dig, oinbjuden och överraskande.

Aha!!
Vad händer när du väl får en glimt av verkligheten? Vad händer när du fylls av härliga känslor och ögonen fylls av tårar då allt är så vackert? Den vanligaste reaktionen är att man såklart vill komma tillbaka eller återuppleva dessa känslor av välbefinnande. Om du inte praktiserar att släppa taget kan det här bli ytterligare en jakt på något som existerar utanför stunden du lever i. Alla känslor, inklusive de mest fantastiska, kommer att försvinna så du gör dig själv en otjänst när du försöker återuppleva det som redan har hänt.

Ett uppvaknande innebär att du föds på nytt. Ditt liv börjar alltså efter att du fått en glimt av verkligheten. Allt du tidigare visste behöver du således lära om och, som du säkert redan vet, det finns oändligt mycket att lära.

Insikten gör hela skillnaden
Fördelen med att vakna upp är insikten om att du inte kan dö vilket gör att du inte stressar för att fördjupa dig i verkligheten. En upplyst person som inte praktiserar kärlek kan aldrig vara lyckligare än en som dagligen ger kärlek till andra. Om du går till en kyrkoträff så märker du hur glada personerna är men det betyder inte att de har sett den absoluta sanningen. Faktum är att det säger ingenting om hur personen är när ingen ser på. Visst, det är fantastiskt med troende människor som är glada i kyrkan men vad hjälper det om de aldrig praktiserar kärleken till vardags?

Den stora förändringen kommer när du förstår vem du är och samtidigt praktiserar att ge till andra. Universum är lite smartare än vad man först tror. Med egot i hand är det enkelt att fråga sig varför du skall hjälpa en främling som du aldrig kommer att se igen? Om du däremot tar av dig egots glasögon så ser du att allt är du! Vem eller vad du än hjälper så hjälper du dig själv. Detta är vad som beskrivs som villkorslös kärlek och det här är inget som sker spontant efter ett uppvaknande. Detta är daglig praktik för resten av ditt liv och det är också det mest givande en människa kan ägna sig åt.

Praktisera kärlek!
Du har bara ett mål här i livet och det är att inse din sanna natur innan din kropp dör. Om du fortsätter ditt liv i ignorans kommer du visserligen att få reda på sanningen i dödsögonblicket men det är på tok för sent! Du har således slösat bort ditt mänskliga liv genom att du ignorerat din potential som människa.

Öva dig att varje dag gör något litet för någon annan. Kom ihåg att du hjälper dig själv! Praktisera kärlek och goodwill så ofta du kan, det har potential att förändra världen till det bättre. Världen blir inte bättre om du belyser problem, världen blir bättre när du visar och uppmuntrar till kärlek. Litet eller stort gör inget så länge du har en god avsikt om att sprida kärlek. Om du tycker om att vara kreativ så är detta ett utmärkt sätt att få utlopp för din kreativitet. Det finns ingen gräns på vilka sätt du kan sprida kärlek.

Om du nickar och tycker att detta låter vettigt så kommer du fullkomligt att älska meditation. Jag skojar inte, det är den bästa mänskliga uppfinningen någonsin och det är dags att vi börjar erkänna meditation som en naturlig del för framtidens människor. Roten till all ondska finns inom dig och det är ditt jobb att nysta upp knutarna.

Observation, koncentration och balans är det enda du behöver. Läs här för att ta nästa stora steg mot kärleken.

4 Comments

  1. Jag känner igen detta tankemönster, när någon säger att ”Jag önskar upptäcka vem/vad jag egentligen är, men jag är inte redo ännu.”
    Egot köper tid (som inte finns) och vi faller i fällan gång på gång, ovetandes om att det är en fälla. ”Inte än”-mentaliteten innebär i praktiken ”aldrig”. Det är nu eller aldrig.

  2. Alltså…Du är helt otrolig. Du sätter ord på det jag känner och jag vet att jag är på rätt väg att vakna och komma till insikt. Känner mej lyckligare än jag nånsin gjort förut trots att mitt liv inte har förändrats till det bättre rent fysiskt. <3 Tack för alla tips och råd och intressant läsning.
    Meditation rocks! 😀

    1. Jag gillar hur du har noterat att utsidan inte ändrar på sig. Detta är bara början då Universum är lite trögt när det gäller att justera sig. Det är nu tålamod och lugn är dina bästa vänner. Fortsätt meditera och inse att det finns ingenstans att gå 🙂

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tretton + sexton =