' Personlig utveckling är till för alla – Living Truth

Personlig utveckling är till för alla

Jag vet, personlig utveckling låter töntigt eller så är det bara min tidigare bild av det som lyser igenom. Idag tycker jag dock att det är det coolaste som finns och vi alla gör det på ett eller annat sätt. Till och med den som känner att det är töntigt ägnar sig åt det.

Då jag kommer från ett överflöd av pizza, coca-zero och dataspel gillar jag att dra paralleller till den världen och min insikt är att livet påminner om ett dataspel, ett fantastiskt sådant och med alla fusk påslagna. Jag minns känslan när jag kunde skriva in en kod i mitt favoritspel och få oändligt med pengar, lyckan var enorm. Eller när jag kände mig odödlig för att jag var den enda i spelet som kunde se igenom väggar. De som inte har intresset för spel tror att det bara är på låtsas men så är inte fallet. Man mår toppen på riktigt. Om du tar personlig utveckling på allvar förvandlas livet till ett dataspel men skillnaden är att livet har inga begränsningar och livet pågår även när skärmen är avstängd. Det bästa är att du inte tröttnar efter ett tag, du kan njuta av livets spel hela tiden.

Vart du än kommer ifrån, vem du påstår dig att vara eller om du anser dig vara klar med livet så behöver du veta att resan tar aldrig slut. I universum är handling omöjligt att stoppa, det sker konstant och även om du bestämmer dig för att ligga på soffan så sker det med handling. Allt som händer är en reaktion på en tidigare händelse. Att vi kan uppleva den här dagen beror på en reaktion på en reaktion som leder tillbaka till det som kallas för Big Bang, allt är sammankopplat. Du som bor i en mänsklig kropp gör alltid ett val och du väljer mellan kärlek eller rädsla. Väljer du kärlek kommer du fortsätta utvecklas och livet förvandlas mer och mer till ett magiskt dataspel där allt är möjligt. Väljer du rädsla kommer du inte bara att stanna kvar där du är, du kommer att ta steg tillbaka i din egen utveckling och för evolutionen är du inte värd ett jota, du var bara ett experiment för att se vad som inte fungerar.

Om du känner dig ensam i den stora världen kan du börja göra val som har med kärlek att göra, kärlek till dig själv. Vårat ego är så fiffigt utformat att den påstår sig veta allting och den berättar för dig att du inte skall bry dig om sådant här tjafs. Men det där egot rår inte över nuvarande naturlagar som är grunden till allt vi känner till. Det du gör får du mer av, det du fokuserar på får du mer av och sen kan egot få bråka hur mycket det vill men det är såhär det går till. Det finns ingenting att diskutera. Om du har ett tvivlande ego så ge dig själv en utmaning genom att göra något nytt. Utgå från kärlek och fråga dig själv vad som är bra för dig i det långa loppet. På något sätt vet du redan vad som är bra för dig men rädslan som finns gör att du baserar dina val på samma känsla. Rädsla finns där för att skydda oss från att göra något nytt och okänt. Ditt undermedvetna sinne tänker ”Ja, visst. Kroppen mår inte bra, tankemönstren är negativa men just nu lever vi trots allt! Varför skall vi ändra på oss?!”

Vem du än är så finns det alltid två krafter som styr ditt liv, en som drar dig tillbaka och en som pushar dig framåt. Du kan bestämma dig att stånga dig fram i utvecklingen genom att bara koncentrera dig på att göra karriär, du kan säkert få viss njutning av det också, men om ditt hjärta inte är med i racet kommer du alltid sluta upp som en förlorare. Det finns inga undantag. Om du däremot låter hjärtat bestämma kommer du märka att du är grunden till båda krafterna och när du släpper allt motstånd kommer du flyta med i universum som ett löv i vårvinden. Personlig utveckling är till för att släppa på allt motstånd som finns inom dig, släppa på rädslan och distansera dig från egot som säger att allt är svårt. På samma sätt kan du använda personlig utveckling till att expandera din autenticitet och på så sätt bidra med värde till omgivning.

Hur vet man om man väljer rädsla eller kärlek? Det som är enkelt är oftast det som gör att du stannar kvar där du är. Väljer du kärlek kommer du möta motstånd men bli inte rädd, se det som en måttstock på att du gör ett bra val. Exempel: Vad är enklast? Ligga i soffan eller motionera? Meditera eller kolla telefonen? Gå ut i naturen eller stanna hemma? Gör val som du mår bra av i längden och låt hjärtat bestämma tempot.

När du väljer kärlek kommer du alltid att belönas med mer kärlek.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

12 + 8 =