' Öppna dig för ett krossat hjärta – Living Truth

Öppna dig för ett krossat hjärta

När vi var barn fick vi lära oss att skilja på rätt och fel. Den fyrkantiga kuben skulle placeras i det fyrkantiga hålet och inte i cirkeln. Men efter detta tycks rätt och fel ha spårat ur. Vi fick lära oss att vi kunde göra rätt saker för att undvika fel känslor. När vi blandar känslor med rätt eller fel krånglar vi till det. Idag hyllar vi rädslan för att göra fel!

Först och främst – ditt hjärta behöver inte skyddas
Illusionen om att ditt hjärta behöver skyddas skapar mer problem än vad det gör nytta. Tanken på att göra fel grundar sig i en rädsla av att inte vilja bli sårad men samtidigt håller den oss kvar i en plats som inte är sann. Ett hjärta som är rädd för att bli krossat är ett hjärta som inte vet hur det är att vara en blomma.

Om vi jämför en blomma med ett individens hjärta ser vi två tydliga skillnader. Den första är att en blomma strålar utan förväntan och en blomma är inte rädd för att dö. Den som skyddar hjärtat skyddar egentligen sin identitet och därför är viljan om att ha rätt ett hinder för naturlig acceptans. De vackraste ting är vackra på grund av sin skörhet och inte på grund av sin falskhet.

Krossat hjärta gör ont – av rätt anledning
Identifikationen med kroppen skapar en enorm spänning i hela varelsen. Individens identitet bygger på sig själv, underhåller sig själv och göder på sig själv. Det som sker när hjärtat krossas är i själva verket en liten del av denna identitet som dör. För varje misstag, för varje misslyckande och för varje hjärtesorg dör en liten del av identiteten som försöker hålla kvar sig själv på sin plats. Det kan till och med upplevas som fysisk smärta. Detta är också varför vi undviker att dö till varje pris – det gör ont.

Vill vi bli befriade från individens hopplösa fängelse av självtjänande måste vi söka oss mot det som riskerar att slita upp hjärtat i stycken från insidan.

Välkomna fel
I början gör det ont att göra fel. Men förstår du varför det gör ont så förstår du att varje gång det händer så öppnar du hjärtat för ny förståelse. All personlig framgång du har idag beror till 50% på alla misstag och fel du har gjort. Rätt kan inte finnas utan fel. Lycka kan inte finnas utan sorg.

Vad skulle du kunna göra som riskerar att ditt hjärta krossas? Utan ignorans och med stor självkännedom kan du tydligt göra skillnad på rätt eller fel. Det finns något du kan sträva mot som skulle få ditt hjärta att gråta blod men som samtidigt skulle vara en enorm befrielse i slutändan. Dina principer och värderingar hjälper dig att fullfölja den inre längtan.

Att följa hjärtat är att riskera och uppoffra identiteten som du för närvarande håller kvar i. På lång sikt vet du vad ditt hjärta drömmer om men du måste förstå att ditt hjärta drömmer om det nu. Inte sen. Vågar du följa hjärtat så är du redo att ta bort all falskhet ur ditt liv.

Välkomna och öppna dig för att bitar av dig själv skall dö. Denna förståelse och vilja leder till lätthet och en härlig attityd till livet. Du vill känna lungorna fyllda med frisk luft, du vill känna att du går på moln och du vill att tårar av frihet skall falla från dina kinder. Denna frihet är inte möjlig för den som ständigt försvarar sitt hjärta.

Individen har kunskap utan självkunskap
Den som lever från ett individuellt perspektiv förstår att världen är stor och han erkänner att han inte vet allt som finns därute. Men det finns en sak som han garanterat vet och det är vad han tycker om och inte tycker om. ”Om det är någon som har koll på mig så är det väl ändå Jag?”
För någon som har bestämt sig så är detta tyvärr slutstationen för visdom. Men den som känner att något annat brinner i hjärtat förstår hur värdefullt det är att utforska sin individualitet.

Enda vägen för att finna rätt visdom, rätt kunskap och rätt förståelse är att se igenom individen som fenomen. Den som påstår sig veta allt detta är i själva verket en flyktig tanke. Att gå från individ och värld till det formlösa kan vara en smärtsam process för individen. Om individen istället förstår att han tillslut kommer att få möta sin egen död och få sitt hjärta krossat så har han ett val om hur mycket motstånd som skall finnas med. När motstånd mot döden accepteras kan alltet göra sig till känna och i samma ögonblick förstår du att det inte finns några individer som kan vakna. Det är alltet som vaknar upp till sig själv.

Våga göra fel. Ditt hjärta har aldrig lett dig på fel spår. Långt inne känner du längtan efter riktig frihet och lycka. Den finns inte bara i sagorna, den är här för oss alla att uppleva om vi är beredda att offra oss själva. Sann lycka och harmoni är verkligt men den ser inte ut som vi först trodde att den skulle göra.

Mod och övertygelse om den egna döden sätter stopp för individens jagande efter tillfredsställelse och öppnar upp för att något större skall komma in. Må oss ha mod att möta döden. Låt oss älska och acceptera den oundvikliga smärtan. Låt hjärtat blomstra i Sanning och skönhet. Må individen transformeras till en bärare av Sanning och levande kärlek.

Cosmic love

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

nitton − nio =