' Nyckeln till frihet – Living Truth

Nyckeln till frihet

Tar vi ansvar för allt som händer kommer vi snart finna frihet.

Där du befinner dig idag är helt och hållet din förtjänst. Alla val du någonsin har gjort har lett fram till detta.

Till en början är det lätt att hitta saker som skulle kunna vara annorlunda för att man själv skall få det bättre. Men tar man ansvar för sitt eget mående, sina egna tankar och för sina egna resultat till 100% kommer man därför se till att göra något åt det man är missnöjd med. Vet man inte om att man kan ta ansvar för sig själv så kommer man fortsätta skylla ifrån sig på andra. Skyller man på andra eller belyser problem lämnas inget utrymme för möjligheter. Lägger man skuld på omständigheter kommer man alltid att se sig själv som ett offer. Skyller man på omständigheter och på andra människor så sitter man fast i ett mentalt fängelse. Ingen kan bryta sig loss från ett fängelse om man inte vet att man sitter i ett. Du sitter i ett mentalt fängelse och det är helt upp till dig om du vill stanna kvar eller inte.

Man bestämmer själv vilka vänner man vill ha, vilket jobb man vill ha, vilken partner man har, hur mycket pengar man skall tjäna eller vad man nu än vill göra. Varför skall du bry dig om omständigheter när omständigheter skiter fullständigt i hur du mår eller vad du gör? Mr. Omständighet kommer alltid dyka upp men endast du väljer hur du hanterar det. Man har alltid minst 2 val i allt man gör och det är upp till dig vilken väg du skall välja. Strävar man efter att välja på det som gynnar en i det långa loppet så är det en god idé att välja den vägen. Det finns inget utrymme för kreativitet och problemlösning om man bara ser problem och elände. Det finns ingen som kommer ge dig en gåva med allt du vill ha. Du måste skapa det själv.

Vägen till frihet kan vara tuff och den kommer alltid möta dig med motstånd. Det enklaste är att ge vika för omständigheter och skylla ifrån sig. Gör man detta så kommer ditt liv garanterat se likadant ut nu som om 10 år. Tiden går väldigt snabbt när man inte gör något… Alla har hört gamlingar säga ”Gud vad tiden går snabbt!” Ja… De har gjort samma saker i 10 år och de har inte lärt sig något nytt, klart att tiden går snabbt. Så låt oss lära av de äldre. De äldre ger oss visdom om att ta hand om oss själva. De äldre visar oss vilken väg man inte skall gå. De äldre har provat att leva ett liv ”som en bra människa”. Men varför är de flesta inte lyckliga och givmilda mot sin omgivning? Varför ser man inte glada pensionärer överallt? Det måste vara att de inte vet/visste bättre.

Men du vet bättre. Nu vet du bättre. Du kan fortsätta skylla på Mr. Omständighet men det hjälper inte. Du kan vänta på att Mr. Omständighet skall ändra på sig. Men se då till att ha det bra medans du väntar för annars kan du få vänta länge.

Du blir fri om du förstår att endast du bestämmer. Ingen annan än du kommer göra det åt dig. Du blir fri genom att byta ut tankar mot handling.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tjugo − tretton =