' Nirvana är till för alla – Living Truth

Nirvana är till för alla

Informationen om högre medvetande har börjat sprida sig i stor skala och man behöver inte längre vara munk eller nunna för att bli upplyst.

Det finns mycket information om personlig utveckling, målsättning, law of attraction och högar med framgångsböcker. Det inspirerar oss och vi också kan göra något annorlunda än det vi gör idag. Vi får höra om att vi själva har valet att påverka vårat liv och få vad vi än tänker på. Inspirationen håller oss på spåret till att fortsätta sträva mot något bättre och om vi är riktigt modiga vågar vi sätta upp egna mål. Fortsätt läsa inspiration men se upp för att fastna i fällan av att bara konsumera. Det kommer en tid då handling måste ske.

Den största förändringen i mitt liv kom när jag började blicka inåt istället för att leta efter extern lycka. Jag hade läst en massa inspirationsböcker och artiklar på nätet men den dagen jag bestämde mig för att börja meditera var dagen då mitt liv började på riktigt. Efter alla intryck av läsningen kunde jag ändå på något sätt acceptera att bara sitta still utan att ha några förväntningar. Jag tror det finns en risk att man lurar sig själv om man förväntar sig något genom att börja meditera. Den naturliga inställningen på sinnet är att vilja ha nästa upplevelse eller nästa pryl eftersom nuet är alldeles för tråkigt! 🙂

Kan man acceptera att ha ”tråkigt” en liten stund varje dag så kommer man senare ha nytta av alla framgångsböcker. Meditation skapar ett avstånd mellan dig, dina känslor och dina tankar vilket gör att du kan hålla isär alla begreppen som ständigt dyker upp. Du börjar märka att dina tankar finns där helt utan din kontroll och med den vetskapen är det lätt att välja vad man vill lyssna på. Det kan tyckas konstigt att vi skall behöva sätta oss ner och meditera för att kunna förstå oss själva. Jag håller med! Tänk om allt bara var perfekt utan man behövde göra något ansträngande!

Meditation lär dig att se livet på ett enkelt sätt, det visar dig att allting redan är perfekt. Det finns ingenting här och nu som kan förbättras för allt är redan komplett. Ju mindre man anstränger sig desto mer får man och det verkar vara någon naturlag som fungerar med 100% säkerhet. När man börjar släppa tron på tankar kommer den inre rösten att bli mycket tydligare och mer direkt. Vågar du då lita på ditt hjärta så har du tagit ditt första steg på vägen till framgång. Det är nämligen det enda du behöver göra för hjärtat kommer aldrig leda dig in på fel väg. Endast när det sunda förnuftet försöker överbevisa hjärtat skapas det lidande och motvilja som i sin tur leder till dåliga beslut. De flesta försöker göra och hinna med så mycket som möjligt men det leder inte till någon långvarig lycka.

Om vi går mot strömmen genom att göra mindre och mindre har vi lättare för att lyssna på vad vi verkligen vill.

 

 

 

 

 

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 × tre =