' Naturen öppnar sinnet – Living Truth

Naturen öppnar sinnet

Grubblar du på hur du skall lösa en situation? Tänker du på hur du skall ta dig vidare? För att få svar på dina frågor kan naturen vara till stor hjälp.

Var seriös med att nysta upp sinnets knutar som hindrar dig från att se sanningen. Det är ditt jobb! Hur du väljer att göra är upp till dig, om det så är genom meditation, kontemplation, tantra, yoga, reiki m.m, bara det är något som hjälper dig att öppna sinnet. Att aktivt distansera sig från tankar innebär inte att kolla på TV eller scrolla facebook, men det behöver jag väl inte ens nämna? Bra! Låt oss nu gå vidare!

Innan jag började lära känna mig själv hade jag sällan några bra idéer, om ens några. De enda gångerna jag fick nya idéer var när jag löste tillfälliga problem på jobbet eller hur jag skulle positionera mig i dataspelen. Med andra ord gick det oftast per automatik och kreativitetsnivån kunde varit högre (kreativitet på jobbet är viktigt men det tar vi en annan gång). Mina personliga funderingar och vardagsproblem kunde också haft nytta av bättre idéer för att må bättre. Men sedan hände något, jag bestämde mig för att minska kroppsfettet och började således ta regelbundna promenader i naturen. Styrketräning + promenader är fantastiskt för att gå ner i vikt men det jag helt hade missat var hur bra det är för sinnet att vistas i naturen. Innan varje promenad hade jag många tankar men efter cirka 25 minuter, när jag kom till de stora granarna i mitten på slingan, kände jag hur stilla allt blev. Tankarna kändes inte lika påtagliga och vid några tillfällen slogs jag av idéer som jag aldrig tidigare haft. Snart tänkte jag inte längre på att gå ner i vikt utan promenaderna blev snarare terapi än motion.

Läs om fördelar med personlig utveckling

Jag har alltid, precis som du, hört folk som älskar naturen men jag förstod inte riktigt varför. Förra veckans camping var en lärorik erfarenhet då jag tydligare ser hur naturen påverkar sinnet (och detta kommer från en person som önskade 15-timmars dataspel på sin 13-årsdag). När man befinner sig i naturen, utan stress, bombarderas man av idéer och insikter. Sinnet förvandlas till rena parabolantennen. Idéer kommer till dig, det är inte du som hittar på idéer. Ur universums ändlösa tomrum dyker det upp en idé i huvudet som kan, om du vill, förändra ditt liv. Du ser, vår innersta essens är kreativitet. Universum är en ständigt pågående kreation och du är inget undantag men så länge du sitter fast i sinnets grepp missar du möjligheter till att själv kunna utnyttja gåvan. Tro det eller ej, men du har förmågan att skapa vad du vill med dina idéer och tankar. Du har säkert hört att den enda begränsningen vi människor har är vårat eget sinne. Ju mer saker du har att tänka på desto tjockare blir molnen. När det är molnigt ute kan solen inte lysa igenom. När ditt sinne är fyllt med stressande tankeloopar kan kreativitet och idéer inte nå ditt medvetande.

Naturen hjälper till att skingra molnen. Ta en promenad varje dag eller sätt dig ner och meditera en stund varje morgon. Du kan träna ditt sinne på samma sätt som du tränar dina muskler; fråga dig själv vad du har mest användning av. Faktum är att ditt sinne skapar hela din värld, ju klarare sinne du har desto tydligare ser du vikten av dina tankar. Hur känns det att lyfta 150 kg i bänkpress? Träna så får du se. Hur känns det att skapa en verklighet precis som du vill ha den? Träna så får du se. Du har ett val och det sker inte med hjälp av tur.

Allt du behöver göra är att veta vad du vill ha, fortsätta tänka och sedan kommer universum servera dina önskningar på ett silverfat.

[button_4 border=”rounded” size=”medium” color=”blue” align=”center” href=”http://www.sebastianopazo.com/e-bok/”] Jag har skrivit en motionsbok för sinnet. Den är gratis![/button_4]

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tretton − 11 =