' Motvilja är en av dina fiender – Living Truth

Motvilja är en av dina fiender

Åh nej… Inte det här!

Alla våra problem verkar komma som överraskningar och vi blir lika förvånade varje gång något händer. I vissa fall tar vi itu med problemen, i andra fall låter vi problemen upprepas men oftast anstränger vi oss för att problem aldrig skall dyka upp genom att spela säkra kort och undvika risker.

Motvilja hindrar oss från att vara kreativa och hitta lösningar. Våra smarta hjärnor kan enbart tänka på sådant den redan vet och det sägs att vi har 60-70 tusen tankar om dygnet och den repeterar allting om och om igen. Vi skrattar åt hundar som jagar sin egen svans men vårat sinne fungerar på liknande sätt. Allting är ett enda stort flöde av repetition som i förlängningen är vanebildande.

Det stora problemet är att de flesta människor lever i framtiden och i dåtiden men aldrig här och nu. Vi oroar oss för framtiden och vi bär samtidigt runt på en ryggsäck med tegelstenar som är graverade ”Stackars mig”. Med andra ord… Alla våra problem finns enbart utanför det som faktiskt är. Alla våra problem har vi skapat själva genom antingen oro eller att hålla kvar i det förflutna. Men sanningen är att just nu finns det inte ett enda problem. Förnekar man hur det faktiskt är just nu kommer vi alltid bli överraskade när nya hinder dyker upp. ”Problem” kommer alltid att hitta dig oavsett hur hårt du anstränger dig för att undvika dem. Slutar man att ta risker och enbart spelar säkert kommer man bli ännu mer förvånad när man stöter på svårigheter. Omedvetet börjar man tycka synd om sig själv för man har gjort allt för att bara ha det lugn och skönt. Men varför är då allting inte toppen? Varför är du fortfarande negativ och känner motvilja om du nu försökt undvika det så länge? Vems fel är det egentligen?

Känner vi motvilja, suck och stön allt för jämnan kommer det leda till ett tankemönster som går runt och runt. Så länge man är omedveten om sina tankemönster kan det pågå i all oändlighet(!). Inte nog med det, vårat sinne automatiserar allting så vi behöver inte längre anstränga oss för att känna motvilja. Fantastiskt! Vi blir vad vi tänker och då kan man räkna ut vad man blir om man känner motvilja och problem…

Om vi slutar förneka det som är eller hittar på (bort)förklaringar till varför det är som det är kan vi börja leva på riktigt. Inte i tankarna utan det som faktiskt pågår. Det som finns på riktigt och inte bara det som finns i vårat underbara sinne. Problem kommer alltid att finnas men det är bara du som väljer hur du skall hantera dem.

Det krävs att man anstränger sig för att bryta ett vanemönster men belöningen är mycket större än vad man kan fantisera om. Det enda man behöver göra är att så ett litet frö av intresse för att bli fri på riktigt. Allting blir bäst om det får vara precis som det är.

 

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

16 + 8 =