' Mening utan mening – Living Truth

Mening utan mening

Varför skall jag veta att allt är meningslöst? Hur kan jag leva med den vetskapen?

Allt är meningslöst
Du vaknar på morgonen men du har ingen aning om var du befann dig om natten. Tankarna börjar surra och du förstår att du har vaknat från nattens sömn men är det sant att du kan kalla dig vaken?

Du går igenom dagarna och du försvinner om nätterna men det kommer en dag då du aldrig mera vaknar. Vad du har åstadkommit fram tills denna dag, vilka minnen du har samlat och hur stor din förmögenhet är kommer att försvinna till tomma intet.

Hur redo är du att släppa taget om livet som du själv har skapat med ditt eget svett och dina egna tårar?

Det är få som kan släppa taget om sin förmögenhet och det är färre som kan släppa taget om sig själva men ändå är det något vi blir tvingade till när slutet på tiden närmar sig. Från ett perspektiv är allt meningslöst. Meningslöst att förstöra vår planet med gifter, meningslöst att förgifta sin kropp med skräp, meningslöst att jaga framgång, meningslöst att lyda order.

Meningslöst med lidande och negativitet.

Varför skall jag veta att allt är meningslöst?
Jag önskar att den som söker efter svar skall kunna känna sig hemma i det jag delar med världen. Den som söker efter svar och mening bör också göra Sanning till sin prioritet för annars är det lätt hänt att söka svar som passar begär istället för den du är!

Meningslöshet är faktiskt den enda orsaken till varför vi upplever mening. Vi känner på oss att vårat liv här på jorden är meningslöst. Normalt sätt flyr vi från meningslösheten för att undvika vår bottenlösa verklighet och vi vägrar acceptera vår egen meningslöshet. Vi skapar mening!

Pratar vi med bitterhet om meningslöshet så pratar vi inte om verklig och befriande meningslöshet. När allt kommer omkring så är det endast kärlek som kan ha medkänsla och förståelse för det som saknar mening.

Endast kärlek kan förlåta den som tar sig själv på för stort allvar.

Bli fri från meningslöshet
Negativa känslor om meningslöshet är fullständigt meningslöst. Depression är meningslöst. Lycka är också meningslöst. Finns det någonting som inte är meningslöst?

Oavsett om livet är meningslöst eller inte så ändrar det inte faktumet att saker kommer och går i en rasande fart. Vår planet lever och frodas; föds och dör. Ett stort spektakel utan slut. På stranden, hur många vågor kan du räkna till? Hur många vågor strandade medans du glömde bort att räkna?

Saker kommer och går vare sig vi ger mening till det eller inte.
Tankar kommer och går vare sig vi ger mening till de eller inte. Vi överkommer inte meningslöshet genom att fylla livet med mening.

Det handlar snarare att förstå meningslösheten och sedan bli överraskad att saker och ting fortfarande rör på sig! Varför fortsätter världen att snurra, med eller utan mening? Kan det vara så att meningslöshet skapar nyfikenhet?

Å andra sidan. Har du bestämt dig för att det faktiskt är meningslöst på riktigt så finns det inget som kan göra dig nyfiken på något annat. I detta fall är det mest troligt att du har förvandlat meningslöshet till att handla om Dig.

Riktig meningslöshet är fullständigt opersonlig.

Leva utan rädsla
Den riktiga poängen med att på djupet känna till meningslöshet är att rädsla försvinner. Den praktiska fördelen med att leva utan rädsla är att du kan ge valfri mening till livet och älska det oförklarliga som ständigt pågår framför våra ögon. Vad skulle hända den dagen då negativitet ses som meningslöst? Givetvis skulle jag sluta vara negativ. Att sluta vara negativ är en stor skillnad mot att försöka vara lycklig, det är två olika saker som ger helt olika resultat. Upphörandet av energi kostar ingenting men att fortsätta vara negativ leder till en manifestation av rynkor i pannan.

I och med meningslöshet så kommer också uppenbarelsen om allt är bra som det är, vi delar alla samma öde. I praktiken är det meningslöst att jämföra sig med andra.

Så vad finns kvar? Om jag inte jämför mig med andra, om jag inte är rädd, om jag inte är negativ? Det som är kvar är allt vi egentligen vill ha. Nyfikenhet, kreativitet, kärlek, förståelse, öppenhet och glädje.

Glädje till livet och inte till det som kommer och går. Förtrollningen som säger att livets lycka beror på flyktiga ting kan brytas!

Kan vi lära oss att dö idag så behöver vi inte brottas med det imorgon. När döden inte längre är ett hinder så kan vi leva i fullständig kärlek, med eller utan mening. Det spelar ingen roll!

Tack till alla ni som läser bloggen.

Kommentera, dela, eller skriv till mig på Facebook

Be happy!

2 Comments

 1. Tack för din kloka text ❤️❤️❤️
  För mig finns det en mellanläge mellan meningslöshet och djup meningsfullhet.Ett mellanläge där jag på något sätt i acceptans vilar i nuet. En känsla av lugn, stillhet och inre frid.Vår yngste son lämnade oss för dryga året sedan för att gå vidare till andevärlden. Jag har kämpat länge nu med meningslösheten men då och då infinner sig den inre friden trots det.Trots en mänsklig förlust som gör mer ont än alla andra förluster i livet.
  Jag tror vi är många som försöker döva känslor av meningslöshet på olika sätt. Genom att fly ifrån känslan in i aktiviteter och göranden av olika slag. Men ska vi hitta känslan av mening måste vi hitta den i oss själva. Jag tycker meningsfullhet är starkt kopplat till ett inre lugn, en inre frid där själen kan samspela med sig själv och det runt omkring på ett balanserat sätt. Det meningslösa skrämmer mig lite för i känslan av mening oavsett vad finns också på något sätt min livskraft och glädjen över livet.
  Jag vill känna mening och jag vill känna det i relationer och möten med mig själv och andra. I lärdomar och växande för själen. Allt det andra har vi bara till låns, en kort, kort stund på jorden. Mening är alla ögonblick av fina möten då jag på något sätt fått ljuset att lysa i mig själv och andra.Mening är alla ögonblick av kärlek.❤️❤️❤️

  1. Meningslöshet är närvarande tills man på något sätt har lärt sig att förstå den. Meningslöshet som individ, att vi bara är en generation i en lång lång rad av mänsklig evolution, eller naturens evolution om vi fortsätter att vidga perspektivet. Vi ser att Universum utvidgar sig, skapar nytt och alla ting består av samma karaktär: det uppstår och försvinner men det finns ingenting som kärlek inte tillåter. Ibland tar livet extrema vändningar men trots det så kan vi krama fram kärlek i hjärtat! Källan till denna kärlek är outtömlig trots tårarna som rinner.

   Sanningen ligger helt på insidan… i hjärtat, i nuet, finns det ingen skillnad på tystnad och världen. Den jag är, det tysta vittnet, behöver inte observera manifestation för att befinna sig i fullständig bliss och ro.

   Cosmic love

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 × 4 =