' Meditera och ge upp – Living Truth

Meditera och ge upp

Jag förstår att många har stressiga scheman men har du ont om tid idag så kommer du ha ont om tid imorgon. Önskar du att få mer tid? Lägg 30 minuter på ingenting varje dag så har du snart all tid du önskar. Motsägelsefullt, jag vet, men det fungerar.

Vi ger upp för lätt när det kommer till saker vi vill göra och när tålamodet tryter är det enkelt att nöja sig med nuvarande situation. Väntan, tålamod och en kliande känsla i kroppen att man inte vet vad man vill göra eller hur man skall göra är något som får de flesta att sluta sträva mot stora drömmar. ”Den där framtiden kommer när den kommer och om jag bara väntar tills jag är 65 (säkert 75 när det är dags för min generation) så behöver jag inte jobba och kan jag leva som jag vill.” Om du drömmer om att inte göra någonting, bara ligga i soffan och ta det lugnt, kommer du garanterat inte få den kicken livet erbjuder.

Kan man inte leva i stunden så är det ingen idé att hoppas på en bättre framtid

Det enklaste sättet är att inte förvänta sig ett skit. Det handlar om att gå tillbaka till basic och lära sig hur det känns att vara vid liv. Vi lever nu men våra sinnen är oftast någon helt annanstans och detta är ett problem då det gör att vi letar efter något annat. Allt som gör livet värt att leva finns alltid framför och bakom dina ögon. Om du inte trivs som det är nu kan jag bara rekommendera att du lär dig att uppskatta varje stund som den är och det bästa verktyget vi har är meditation. Jag vet att de flesta i Sverige stannar hemma under vintern och myser; vi har tid men vi lägger inte tiden på det som gynnar oss mest.

Många upplever meditation som svårt och i början blir man matad med tankar som gör att man tappar koncentrationen. Ett otränat sinne ogillar att vara i nuet och det där sinnet kommer fråga sig varför det skall vara nödvändigt att plåga sig själv. Ge det en klapp på huvudet och fortsätt sedan med uppgiften. Kom ihåg att meditation är träning och det tar tid innan man får kläm på det. Så länge du sitter ner i tystnad och försöker koncentrera dig så gör du rätt! Om det skulle bli läskigt, möt det som är läskigt, just nu i din stillhet finns det endast tankar, det är alltså inget att vara rädd för. Den här superenkla träningen kommer på sikt göra dig odödlig.

Utmana dig själv och börja meditera varje dag och samtidigt sluta förvänta dig att något häftigt skall hända. Det som händer är att du börjar se det magiska i stunden och helt plötsligt har din gråa vardag förvandlats till en lekplats av möjligheter. Meditation kommer inte ge dig något sen, det hjälper dig att se det som redan finns men på ett helt nytt sätt. Det kommer ta tid, okej! Det kommer ta tid. Men det är en investering som kan hjälpa dig att känna ett enormt välbehag genom att bara andas eller dricka ett glas vatten. Om du dessutom eliminerar dina rädslor så kan du på några år gå från vanlig till ovanlig och kunna ägna dig åt livets kick varje dag. Börja meditera och ge aldrig upp. De flesta som dör ångrar att de la för mycket tid på att jobba, att de ägnade tid på att vara olyckliga och självklart allt de inte gjorde.

Umgås med dig själv i stillhet – det är något du aldrig kommer ångra!

 

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

20 + 5 =