' Människor vaknar när de är redo – Living Truth

Människor vaknar när de är redo

När man vet något som alla borde veta, fylls man med energi och en drivkraft att vilja förmedla det vidare till så många som möjligt. Dilemmat är att kunskap om sanningen är inget man kan tvinga på någon annan. De som är redo söker sig till det medans andra föredrar att snooza en stund till.

Just nu ligger jag i en soffa i Santiago med fötterna mot en öppen balkongdörr och borta i skyn ser jag Andernas snötäckta toppar. Hur hamnade jag här? Det är omöjligt att lista ut i förhand men väljer man att placera sig själv bland oändliga möjligheter så händer fantastiska saker. Jag kan inte säga hur det fungerar, men så fort man slutar kontrollera sin intuition uppstår magi och det är precis det vi alla vill ha. Kärlek och överraskningar!

If you teach a man anything, he will never learn. – George Bernard Shaw

Du kan prata med en valfri mästare hur länge som helst men den informationen är bortkastad om du själv inte gör något. Det handlar om att lära sig nya saker genom att ändra vanor och synsätt på världen. Om du endast konsumerar tankar och annan information, utan att själv aktivt upprepa handling, kommer du inte lära dig något nytt och med största sannolikhet kommer livet se likadant ut om ett år som det gör idag. Handling är det enda hindret mellan din nuvarande situation och ett liv fyllt av glädje och överraskar. Jag tror att de flesta vet vad som hade varit fantastiskt men så länge vi inte tänker ändra på oss kommer vi inte komma vidare. Livet är en pågående process och varje litet steg kommer på sikt innebär en livssituation som man omöjligt kunde föreställa sig. 

Idag träffade jag en till person som strax säger upp sig från ett bra jobb och anledning är alltid den samma: Drömmen om något annat är alldeles för stark för att kunna stanna kvar. Det ger mig hopp när jag möter fler som förstår att livet kräver full uppmärksamhet för att man skall kunna ta del av allt det goda. Du som läser min blogg är åtminstone lite intresserad av att göra något annorlunda för att på sikt finna harmoni och det är en bra början! Men om jag så tipsar om hundra böcker eller skriver hundra nya inlägg så är det endast du som kan ta dig vidare, därför är det bortkastat att försöka övertala någon, antingen är man redo eller så är man det inte. De som inte är redo kommer aldrig anstränga sig att läsa detta och speciellt inte min ebok. Och samtidigt är det inte lämpligt att störa folk som inte vill tänka. Om, eller när, de vaknar så finns informationen fortfarande kvar. Så länge det finns liv, finns det hopp!

För alla andra: Du vet att du är redo när du börjar ta små steg mot något bättre. Applicera tålamod och fortsätt, sedan förbered dig på att något magiskt snart kommer ske. Men vad du än gör, försök inte lista ut detaljer om framtiden för du kommer alltid få mer än vad du först trodde 🙂

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sjutton − elva =