' Lyssna på dig själv någon jävla gång – Living Truth

Lyssna på dig själv någon jävla gång

hubptr7yne

Hur många gånger har man inte sagt till sig själv att göra något och sen blir det helt tvärtom?

Om man säger till sig själv att man inte skall äta socker på 1 månad så kommer det troligtvis att fallera. Varför? För att de flesta saknar en god anledning till att inte äta socker. Men den första tanken är såklart ”Jaaa… klart det är bra att inte äta socker. Let’s go!” Snart inser man att det var visst lite svårare än vad man tror. Vad händer om man får diabetes? Då är det större chans att man faktiskt klarar att inte äta socker för då har man en god anledning. Tyvärr verkar rädsla vara den största motivationen för att människor skall ändras och det är så synd att se!

Låt oss säga att man inte har diabetes och klarar sig utan socker 1 vecka och sen bara råkar det bli kalas med tårta och glass. Man är så jävla sugen på att äta men man stålsätter sig och håller emot. Vid det här laget skulle de flesta äta en liten bit… Det gör väl inget? Och vips så är hela löftet bortglömt och man reflekterar inte vidare på saken.

Hur skulle det vara om man lyssnade på sig själv? Om man bara erkände för sig själv att ”Ja. tårta är sjukt gott! GE MIG!”. Hur skulle det kännas att göra det och njuta av det? Helt underbart, såklart. Men det är precis när man fått sockerkoma som det sunda förnuftet kickar in och säger ”DU BORDE INTE HA ÄTIT” och det enda som har hänt är att man äter tårtan helt i onödan, man kan varken njuta eller avstå!

Man VET alltid vad man vill! Man VET alltid vad som är hållbart för en själv. Man vet själv om man kan avstå eller inte men det är så svårt att lyssna på den inre rösten. Den inre rösten har en himla massa saker att säga till om och vi är sämst på att lyssna. Vi kör över den viskande rösten med vår brummande logik och helt plötsligt har vi skapat oss en inre konflikt.

Enda gången det blir fel är när man inte lyssnar på den inre rösten och skapar motstånd i sig själv. Det är då man gör alla misstag som man sedan ångrar efteråt.

Om alla blev bättre på att lyssna på sig själva skulle vi spara oss otroligt mycket jobbiga känslor som inte bara drabbar en själv utan hela sin omgivning. Ett bra sätt är att göra som man är programmerad och sluta motsätta sig det som redan är bestämt. Det här gäller givetvis alla sina beteenden och vanor och inte bara godsaker.

Den inre rösten kommer aldrig att leda dig åt fel håll! Det är en sak som är säker.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

17 + 19 =