Lördag varje dag

Jag har nu provat att ha lördag varje dag i lite drygt 3 månader och än så länge saknar jag inte Matrix.

Du vet känslan när man vaknar upp en lördag och saknar konkreta planer för dagen. När man har möjlighet att åka in till stan, träffa goda vänner eller helt enkelt stanna hemma och laga mat i takt till musiken. Om det man gör i vardagen känns tråkigt så är detta något ovanligt och samtidigt mycket uppskattat.

För mig är det (idag) självklart att alltid kunna ägna mig åt det som inbringar harmoni vare sig man umgås med sig själv eller tillsammans med likasinnade. Ju mer jag lever som jag gör desto mer förstår jag hur lönsamt det är med tålamod. Att leva som man vill är en rättighet men för att ta vara på den rättigheten behöver vi lägga ner tiden. Visst, det hade varit perfekt om samhället var byggt för människor men som det ser ut just nu får vi vänta en stund till innan det blir verklighet. Fram tills dess är det upp till varje individ att hitta ut ur ekorrhjulet, eller åtminstone älska det villkorslöst.

Lördag varje dag innebär precis som det låter förutom en viktig detalj: Söndagsångest upphör. Tanken på att man måste tillbaka efter helgen eller semestern slår dig inte längre i ansiktet. Måsten försvinner och de enda tiderna du har att passa är till dina vänner eller din nästa resa. För somliga kan detta kännas som rena stressfaktorn att inte ha något att göra men känslan av harmoni, lugn och ro kommer inte av att göra saker. Har man inte lärt sig att ta vara på stillheten kommer man snabbt att bli rastlös och då spelar det heller ingen roll hur mycket pengar du har. Rastlöshet och mycket pengar är ett bra recept om man vill stressa ihjäl sig och missa det viktiga i livet. Rastlöshet och avsaknaden av pengar leder till stress för en mängd andra orsaker. Hur man än vrider och vänder på det så kommer riktig ro aldrig att infinna sig så länge vi tänker på pengar. 

Lördag varje dag innebär att kunna slappna av i stunden och låta dagen gå utan att påverka den. Med tanke på att rastlöshet är en stor orsak till människors olycka är det därför av stor betydelse att kunna ägna sig åt det man tycker om, utan stress. Om du skulle råka vinna på lotto är du då förberedd för mycket pengar? Vet du vad det innebär att vara rik? Rikedom har ingenting med dollartecken att göra, rik har endast med hur du ser dig själv att göra. Om du inte kan hantera att vara rik så kan inga pengar stanna kvar vid din sida. Men i väntan på alla pengar kan vi förbereda oss på hur det känns att vara rik på liv. Ta tiden till att ägna dig helhjärtat och seriöst åt det bästa du vet, det kommer att ordna sig. Lägg ner tiden på att observera sinnet, lägg ner tiden på att förbättra det som redan är bra med dig. Dröm större och dröm mera.

Rätt som det är känns varje dag som lördag! De mindre händelserika dagarna kan vi kalla för fredag.

 

2 Comments

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *