' Leva vaket – Living Truth

Leva vaket

När vi vaknar upp och inser att de flesta lever kvar i ignorans är det först en mindre chock. Sedan kommer frågorna om hur man skall leva medvetet när omgivningen ser ut att vara raka motsatsen. Idag pratar vi om vikten att leva i sanning.

Uppvaknandet
Plötsligt känner man sig lätt och oron man tidigare hade är bortblåst. Rädsla och problem finns inte längre kvar och man är nykär utan anledning. Allt känns fritt och det kan till och med vara svårt att sätta sig in i andras bekymmer då man glömt bort vad det innebär. Ibland slår ett uppvaknande till med dunder och brak men oftast märker man det på hur lite intresse man har för att må dåligt. Även om man medvetet skulle försöka må dåligt så verkar det som en omöjlig uppgift. Den första perioden efter ett uppvaknandet kan ingenting få en på sämre humör. Att vakna är det bästa som kan hända en människa – till och med döden är välkommen.

Ett uppvaknande kan också innebära drastisk och snabb förändring men det behöver inte alltid gå till på detta sätt. Denna period kan pågå allt från en dag till några år. När sanningen kom in i mitt liv dröjde det ca 8 månader innan allt gammalt försvann. Allt från att jag lämnade kontorsjobbet och ett långvarigt förhållande bakom mig till att jag spenderade nästan all tid i ensamhet och kontakten med vänner och familj blev frånvarande. Ingenting i mitt gamla liv var längre av intresse utan det fanns bara en sak jag ville göra: att få vara i solen, meditera och uppleva fullständig fred med att finnas.

Denna period av så kallad ”bliss” ser olika ut för olika människor men kvalitén är den samma: problem upphör och den djupa samhörigheten med livet pågår i varje sekund. Det man tidigare trodde visar sig vara falskt.

Första chocken efter ett uppvaknande
Efter en tid blir det klart att alla inte delar samma upplevelse. Givetvis märks det att man ändrats men omgivningen kan inte säga hur och inte heller om det är bra eller dåligt. Den som vaknar är ofta mycket intresserad av att dela sitt nya sätt att se på livet och försöker på alla tänkbara sätt att berätta för andra om hur enkelt det är att leva. Det är också i samband med detta som man inser det förödande: Var är alla andra som delar samma upplevelse? Varför väljer andra att komplicera sina liv så mycket? Varför är samhället helt korkat? Varför är politiken inte till för medborgarna och så vidare och så vidare. Men framförallt: Varför lider människor något enormt när de inte behöver?

Saknar man guidning är det lätt att utveckla stor förvirring och misstro till världen när ett uppvaknande egentligen handlar om kärlek. Den som vaknar behöver lära sig allt på nytt och omgivningen man befinner sig i är inte nödvändigtvis den bästa för att kunna landa. Det är vanligt att den som vaknar väljer att distansera sig från det som inte bidrar till medvetenhet och ofta handlar det om att inse vad som verkligen betyder något. Det sägs att kärlek är svaret på allt och detta förvandlas till en levande sanning.

Leva vaket
Ett uppvaknande är inte fulländat så länge man inte kan se kärleken som finns inuti all ignorans. Den som förbannar sig över orättvisor, personlig agenda och exempelvis banksystemet har ännu inte landat i kärlek och acceptans. Däremot har den som vaknat fortfarande kvar gamla vanor och skräp som blivit undantrycka genom åren och detta kommer inte att försvinna av sig självt.

Att vakna är inget problem för den som har intresset och förtroendet till det okända. Utmaningen kommer efter ett uppvaknande då alla praktiska detaljer skall samordnas och arbetet med att rensa ut sinnets reaktiva vanemönster. Den som tror att man kan slappna av och bete sig som man gjorde innan ett uppvaknande kommer förr eller senare få smaka på sin egen blindhet.

Alla som på något sätt lyst igenom illusionen om en separat individ har en uppgift att fullfölja och det är att stanna vaken fram tills att alla orenheter och vanemönster har förbränts. Sinnet är precis lika intelligent som du är och enda sättet att bli fri från lidande är att sluta mata sinnet och börja leva från hjärtat. Hur detta sker är upp till var och en men det är viktigt att vara på sin vakt och se hur egot försöker ta med en på äventyr och historier som saknar grund i verkligheten. Meditation, kontemplation, yoga, andningsövningar, stillhet och tystnad är alla bra sätt för att permanent upphöra med dessa tendenser.

Omgivningen är till för att påminna dig
Omgivningen speglar det som finns inuti dig. Den visar dig all ignorans, alla känslor och rädslor som ännu befinner sig i det omedvetna. Kan du peka på något av detta i omvärlden så pekar du i själva verket på dig själv. Varje gång du ser att det är ”uppenbart” att ignoransen är utanför dig själv så missar du hela poängen. Tystnaden och stillheten är din sanna mästare och ignorans i omgivningen hjälper dig att återgå till det oföränderliga som vilar i hjärtat. Stanna med det som inte ändrar på sig. Släpp taget om friktion. Vem bryr sig om världen går under om vi ändå är missnöjda med den? Även om världen nu skulle braka samman så skall vi vara så pass medvetna att vi endast har kärlek och medkänsla i hjärtat. Låt alla obekväma känslor, rädslor och ondska ta dig tillbaka till sanningen inom dig.

Du bär ansvaret för att ta fram mer kärlek
För tillfället är världen högst omedveten och det kollektiva medvetandet består av att mata egot med mer, mer och mer. Allt bygger på lögn som är till för att gynna individen och organisationer. Skolan lär oss att tävla och företag utser månadens anställd med förhoppningen om att de skall samarbeta när det i själva verket leder till intern konkurrens och konflikt. Världen arbetar inte som en helhet utan som grupperingar och individer. Att kliva ut från detta sjuka levnadssätt är inte bara nödvändigt, det krävs ett uppvaknade och en livsstil som bidrar till daglig intern fred.

Så länge vi dömer andra på minsta sätt är vi en del av detta sjuka system som bygger på separation. Att vakna innebär att lyfta fram sanning och kärlek i världen och det är ingen annan än du som kan göra detta. Det är en mycket fin uppgift och det ger fullständig mening till att leva över huvud taget. Att rensa ut sin egen ondska är det vackraste vi kan göra för vår tillfället omedvetna värld. Uppvaknande är inget du väljer men att leva i sanning är ett val som jag önskar du stannar med för resten av livet. Praktisera medvetande är viktigt för att leva ett liv i fullständig harmoni och fred. Läs också om vakna förhållanden.

 

Vi som vaknat har som uppgift att inte falla tillbaka i lögn och missförstånd och samtidigt välkomna de som söker sig till ett liv i sanning, harmoni och fred. En ny verklighet bortom traditionell religion och vetenskap är på ingång. Jag har valt att prata öppet om vad ett liv i sanning innebär och jag kommer fortsätta guida och berätta för alla som är intresserade att ta till sig budskapet. Inom varje individ finns ett frö av befrielse och väljer du att vattna detta så kommer kärlek att växa sig stark. Du är din egen befriare.

Kommentera
Vilka svårigheter har du märkt när det gäller att leva vaket?
Vad grundar dig och påminner dig om vad som är viktigt?

Gilla min Facebook-sida för uppdateringar

Tillsammans rensar vi ut vårat lidande <3

4 Comments

 1. Så sant. Att leva vaket, eller Lucid Living, är det enda hållbara. Allt annat är galenskap.
  Den stora utmaningen är strömmen av tankar, som i princip hela tiden försöker dra iväg uppmärksamheten, in i en slags sövande hypnos, gång på gång…..på gång, oupphörligen. Kruxet är att vara grundad i kroppen utan att låta sig sövas.
  En fras jag gillar är ”Get out of your mind and get into your body”.

  1. Helt rätt, Mattias!

   Men om vi kan observera detta utan att försöka organisera tankarna, så kommer det förr eller senare att bli tyst! Om inget matar tankar med energi så dör de likt djur som svälter!

   Kärlek broder <3

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 × tre =