' Lev drömmen nu! – Living Truth

Lev drömmen nu!

Kom över ett fantastiskt inlägg skrivet av Johanna Nilsson som nyss gjort ett hopp i den personliga framgången. Hon är en produktiv och företagsam tjej som driver fysisk butik, hemsida och annat hon anser vara roligt men nu hände det som gör mig mest glad. Det gick inte längre att förneka hjärtat.

Läs inlägget Mitt livs modigaste beslut på hennes blogg om hur hon trots yttre framgång ändå inte levde som hon ville. Anledningen var att målen för drömmarna aldrig uppfylldes.

Men nu när jag ser på allt med ett nytt perspektiv inser jag att jag inte alls är nära att nå dessa. De har alla stått på min lista i flera år, och jag har hela tiden trott att jag närmat mig dem. Att jag har jobbat aktivt mot att uppfylla dem alla.

Men nu, förstår jag att jag bara trott det. Eller kanske snarare, hela tiden intalat mig att nästa månad, nästa år (eller kanske det mer vaga sen), ja, då kommer det här att hända.

Men det kommer det aldrig att göra.

En föreställning vi har är att vi måste vänta på rätt tillfälle innan vi kan göra som vi vill. Vi måste först se till att fixa något, skaffa något eller bli något innan vi kan leva den där drömmen. Att leva drömmen är så luddigt och när egot tänker på det upplevs det som ett mål i framtiden. Illusionen vi föds in till talar om för oss att det finns tid och rum och när vi pratar om drömmar tolkas det alltid som ett mål som vi skall sträva mot. I vårat huvud låter det ungefär såhär: ”Jag lever inte min dröm nu för annars hade jag varit lyckligast i världen”. Självklart är detta ett påhitt som håller oss kvar där vi är, det finns ingen utväg om vi inte aktivt gör det hjärtat försöker tala om för oss.

Egot säger att vi måste sträva mot drömmen men sanningen är att tankarna om det tar oss bort från drömmen. Drömmen är nu och kan aldrig vara någon annanstans. Ditt hjärta vet, i detta nu, vad som är bäst och ditt jobb är att låta det få sitt uttryck. Vi har ständigt en inre känsla som vet vad vi vill men tankeloopen påstår att vi inte kan just nu. Vi måste vänta på rätt läge.

Framtiden kommer aldrig att komma, det enda som kan guida dig rätt är ditt hjärta. Allt annat kommer leda dig till en återvändsgränd. Om du gör allt som förväntas av dig (eller andra) genom att skaffa pengar och allt som du tror dig behöva för ett bra liv, så kommer du inse att det är inte svaret. Framgång kommer aldrig vara yttre faktorer, framgång har endast med hur du känner dig själv att göra. Vägen till framgång är inte mera jobb, mera pengar eller mera resor. Framgång är insikten om vem du är.

Inlägg som Johannas gör mig glad. Det väcker hopp och det inspirerar flera till att följa sina drömmar. Vägen dit ser olika ut men jag kommer fortsätta skriva om mentaliteten bakom personlig framgång som hjälper dig att förstå varför du inte tar steget. Du är svaret men hur du tar reda på det är upp till dig. Dock kommer jag alltid rekommendera meditation, det är enda sättet vi har för att lära känna oss själva på ett direkt och praktiskt sätt.

Det enda gången du kan agera är nu. Vad kan du göra nu för att ta luta dig mot ditt hjärta? Glöm bort alla steg på vägen. När vi tänker på storheten i att följa drömmar är det lätt att vi blir överrumplade och slutar agera. Enda vägen är genom nuet och det innebär att du måste börja leva din dröm nu, inte sen. Ta ett litet steg varje dag, det är de små valen som leder till stora och avgörande händelser som förändrar ditt liv.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett × 3 =