' Låt oss prata om självförtroende – Living Truth

Låt oss prata om självförtroende

StockSnap_KE0UHIGVOQ

Självförtroende är en öm tå för många i jantelags-Sverige. Har man för lite så är man en tönt och har man för mycket så skall man inte tro att man är något.

Men sanningen är att självförtroende är inget man föds med eller något som bara händer av sig självt. Självförtroende är övertygelsen att man klarar av det man håller på med. En cirkusartist som balanserar på en lina högt över marken tvivlar inte på att klara uppgiften medans alla i publiken biter på naglarna och hoppas att det skall gå bra. Ingen skulle få för sig balansera högt över marken om man inte var säker på att klara av det.

Det är få människor som besitter förmågan att lita på sig själva när det gäller val i livet. Många av dessa människor är dessutom otroligt smarta och kompetenta varelser med gedigna utbildningar. Men vad spelar det för roll om man inte tror att man är bra? Det finns ingen som kan rädda en från sig själv och börjar man inte bygga upp sitt självförtroende så spelar det ingen roll hur många år man pluggat eller hur många böcker man har läst. Litar man inte på sig själv när man ska göra något så kan man inte förvänta sig annat än tvivelaktiga resultat.

Självförtroende handlar om att man är bra, att man vet att man är bra och varför man är bra. Självförtroende är en styrka som inte låter sig besegras av omständigheter. Vi människor har tillgång till en oändlig intelligens som når långt utanför vårat intellekt, vi har förmågan att åstadkomma allt vi kan tänka. Är man i balans med den kraft som låter allting existera så finns det inte en möjlighet att man saknar självförtroende. Vi har fått ett liv och det kan inte vara så att vi skall gå runt här och tvivla på oss själva. Vi är långt mycket bättre än så!

Vi kan göra allt vi vill och det finns ingen som säger att man inte kan… Förutom din familj, dina vänner, dina kollegor och samhället i stort men det är mindre viktigt. Jag undrar bara var de har fått det ifrån? Jag söker fortfarande efter personen som säger att man inte kan! Den enda rimliga förklaringen till varför jag inte träffat personen som säger att man inte kan är för att det är upp till var och en att bestämma. Det är endast man själv som bestämmer om man kan eller inte. Alla som säger att saker och ting inte går pratar enbart från sin egen tro. De tror inte på att de själva kan och därför tror de att ingen annan kan heller. Bröderna Wright fick höra tusentals gånger att man inte kunde flyga. Det spelade ingen roll för de visste att de kunde! De gjorde det!

Du som säger att man inte kan göra vad man vill… Låt mig ge dig en stor kram av kärlek. För du kan också. Det som fattas är självförtroendet. Alla har självförtroende till en viss grad men det går alltid att utöka och förstärka. Man måste börja fundera på vad man kan bidra med, vilka styrkor man har men framförallt sluta koncentrera sig på sin omgivning.

Sluta leta fel på din omgivning och börja istället hitta rätt hos dig själv! Det goda är för evigt. Problem är tillfälliga.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

6 − 3 =