' Låt oss prata om Gud – Living Truth

Låt oss prata om Gud

Skall vi våga prata om Gud? Let’s do it!

Gud kan vara en av de största missuppfattningarna vi skådat och det finns säkert många anledningar till varför. Beroende på var i världen man befinner sig så ser Gud olika ut och har olika egenskaper medans här i väst påstår många att det bara finns en. Jag brukar inte prata om Gud men av det jag vet verkar hen vara ganska omdebatterad 🙂

Är man inte helt uppslukad av sinnet så förstår man att det finns något som vi inte kan sätta fingret på. Kvantfysiken har fastnat och Albert Einstein ville veta hur Universum tänker för det är obegripligt att vi ens kan finnas. Ju mer teknik vi använder desto mindre förstår vi hur allt fungerar och ännu mindre var allt kommer ifrån. Långt innan de stora religionerna har det alltid funnits människor som kände att det fanns något större och något de inte förstod. Allt det här har människan tillslut förpackat ner och förklaringen heter Gud. När jag var yngre tyckte jag inte om tanken på någon som skapat allt och någon vi skall se upp till. Speciellt inte religionen man lärde sig i skolan för enligt den står jag i evig skuld. Nä, jag kom inte hit för att stå i skuld till någon och det är inte konstigt att folk är så ineffektiva om de hela tiden känner en skyldighet till någon annan. Det dödar all kreativitet och hindrar en från att faktiskt bidra med något nytt och roligt. Denna mentalitet har religionen hjälpt till att bygga upp för att några lata människor förr i världen accepterade att de inte kunde göra något själva. De visste inte bättre helt enkelt.

Idag vet vi bättre. Idag vet vi att det finns saker vi inte kan förklara men vi vet också att vi själva kan påverka livet precis som vi vill genom att lära oss att blicka inåt istället för att se den fysiska världen som en sanning vi behöver anpassa oss till. Om vi går bortom våra tankar så kan vi komma i kontakt med ett fält av oändlig energi som vi dessutom kan använda oss av. Det enda som sätter stopp för detta är våra egna tankar men tyvärr tar vi dem på för stort allvar många gånger. Evig lycka finns tillgänglig för alla och det är endast du som kan låta det ske. Att försöka förstå det vi inte vet genom att tänka skapar motstånd som dessutom har lett till många krig genom historien. Vi skapar vår verklighet genom att tänka och tänker vi att något är rätt eller fel så har vi tillslut skapat oss konflikter. Det är inte någon gud som står för den biten även om det hade varit skönt att skylla ifrån sig.

Det oändliga fältet som låter allting existera är obeskrivligt men samtidigt tillgängligt för alla. Vi har i västvärlden helt glömt bort den här sidan utan vi har istället förlitat oss fullkomligt på logiken. Kan vi ta vara på det vi inte vet och kombinera det med logik har vi helt plötsligt alla förutsättningar till att skapa fred på jorden. Men varför vänta på fred när man kan följa sina drömmar och bidra till en bättre värld? Du kan idag lära dig att få tillgång till en oändlig intelligens som sträcker sig bortom alla tankar och koncept och när du förstår vad det handlar om är det lätt att ta till ord om Gud. Det obeskrivliga finns i oss alla men att tro att det är något utanför oss själva är synd för då kommer vi fortsätta leta efter lyckan. Det mest tragiska med religion är att den säger att vi kommer få det bättre efter döden. Givetvis kommer vi få det bra efter döden för då slipper vi tänka men fram tills dess har vi själva valet att skapa vårat paradis. Genom att välja våra tankar, intentioner och våga lita på att det kommer bli bra är det enda vi behöver. Snart sitter du i solen och undrar hur fan du kom dit men sanningen är att det var dina egna tankar och val som skapade en ny verklighet. Du väljer riktning och sedan får du hjälp av något som tar dig hela vägen fram och det krävs ingen tankeverksamhet för att det skall ske. Det bara händer. Genom nuet kan du bestämma riktningen till framtiden och din fantasi är det enda som sätter stopp.

Kalla det för gud, oändlighet, evigt fält, kärlek, stillhet, paradis eller vad som helst men det närmaste man kan komma är att uppleva sig själv.

 

 

 

 

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

13 + 6 =