' Kroppen går genom livet. Inte du. – Living Truth

Kroppen går genom livet. Inte du.

God fortsättning! Jag har bara ett snabbtips innan vi går till dagens ämne. Strunta i nyårslöfte! Gör det nu eller aldrig 🙂

Ni som följt med ett tag vet att jag alltid försöker peka på något som aldrig går att förklara. Enda sättet att förstå är att själv och direkt uppleva det som förmedlas. Intellektuell kunskap kan aldrig ta oss till kärlek även om det behövs för att veta vilken riktning man skall gå åt. Att alltid leva med medkänsla och förståelse är endast möjligt om man vet vem man är.

Du är evig
Vem är du? Det går att prata om i evighet men svaret kommer när allt blir tyst. När alla frågor har upphört finns det bara en sak som kvarstår och det är din eviga närvaro. Det här är sant för dig även om du inte upplever det. Vad vi upplever ändrar inte vad som är sant och inte. Vad vi är medvetna om ändrar inte vad som redan är här. Du är det som är helt oberoende av materia, tid och rum. Du är det som finns i djupsömnen och då menar jag inte REM (dröm).

Du är inte kroppen (eller sinnet)
I drömsömn existerar sinnet men inte kroppen. I djupsömn existerar varken sinnet eller kroppen men ändå är du där. Detta är viktigt att undersöka och förstå. Det enda du kan göra är att säga vad du inte är och att veta att du inte är kroppen och sinnet är avgörande för att kunna leva från djupet. Paradoxen ligger i att helt sluta tro på kroppen och sinnet för att sedan komma tillbaka och inse att du alltid har varit du.

Vad händer om jag tror på kroppen?
Föreställ dig att du tror att du är en kropp och föreställ dig att du är känslorna i kroppen. Döden betyder att allt detta kommer att försvinna och det är även slutet på dig. Ser du vilket utrymme till rädsla och oro som uppstår i och med det? Faktum är att så länge någon är identifierad med kroppen kommer detta utrymme utgöra hela individens liv. Allt som individen upplever händer i detta utrymme och allt beror på att individen är övertygad om att den är kroppen och sinnet. Hur skulle allt vara om detta utrymme till oro och förvirring inte existerade?

Kroppen går från födsel till död
Med detta i hand behöver vi ha förståelse och medkänsla för kroppen. Det är kroppen som föds och det är kroppen som dör och det betyder att allt däremellan är kroppens resa. Det du behöver göra är att ha förståelse och ge kärlek till kroppen. Tänk om du själv var en kropp?! Hade du inte varit rädd? Hade du inte varit orolig? Nu när du vet att du inte är kroppen behöver du bara serva kroppen och ge den vad den behöver. Ta hand om den och förstå att det är den som går resan genom livet. Inte du.

Lev utifrån förståelse och kärlek
Allt du har att ge är den finaste och renaste kärlek. Du är lycka och harmoni i ditt naturliga tillstånd. Denna gåva är det vackraste som finns och när du kan stötta din kropp genom livet kommer kroppen att vara evigt tacksam. Vad kroppen än känner förstå att det har ingenting med dig att göra. Förstå att kroppen har ingen orsak för att känna vad den känner. Om du försöker hitta orsaker till att kroppen känner som den gör kommer du för evigt sitta fast i ett hjul av orsak och verkan. Ta ett steg tillbaka och älska din kropp oavsett vad den känner. Det har som sagt ingenting med dig att göra.

Skapa utrymme för kärlek
Genast har vi skapat oss en praktisk grund för hur vi kan leva livet. Och för er som tror att upplysning är lösningen på allt så har ni helt missat poängen. Ditt jobb med att ge kärlek och förståelse slutar när kroppen andas ut för sista gången. Fram tills dess har du möjlighet att serva och ge kärlek alla dygnets minuter och sekunder. Förstå att alla kroppar har sin egen resa och alla resor är helt opersonliga. Om någon behandlar dig ovärdigt, förstå att det är en del av den andra kroppens resa genom livet. Det har ingenting med dig att göra.

När vi lever utifrån detta märker vi hur allt börjar falla på plats. De människorna som du störde dig på är inte längre dina bekymmer. Att grubbla och vara förvirrad är helt onödigt för det hjälper inte din kropp. Förstå att livets resa består i att ständigt ge kärlek till dig själv och det finns oändligt många verktyg och sätt att gå till väga.

Förståelse och medkänsla leder till fred och harmoni. Ingenting annat. Gör dig själv en tjänst i att sluta leta efter lösningen på dig själv. Du är redan hel.

Much love
Sebastian

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 × tre =