' Kraften i att tro – Living Truth

Kraften i att tro

Nu har det gått en tid på min resa och jag har den senaste veckan varit sängliggande med någon häftig influensa som helt eliminerat min ork och inspiration, men den har också lärt mig något viktigt: hälsa skall man inte underskatta 🙂

Återigen blir jag hänförd över vilka möjligheter vi har i Sverige som inte finns på andra ställen. Kanske har vi det för bra för att vilja ändra på oss och för dåligt för att vara helt nöjda. Till skillnad från många andra har vi det superenkelt att spara ihop pengar, studera eller ägna oss åt det vi vill men vi tror inte att vi kan. Där jag befinner mig har tron för många helt övergått till ”fakta” och då förstår man varför utvecklingen inte går vidare. Men i Sverige har vi, hoppas jag i alla fall, tron på att vi skulle kunna göra något annat, om inte nu så åtminstone sen. Vidare kan vi diskutera om sen verkligen betyder något men det är en bra början!

En tanke som bär med sig tro är det enda verktyget vi har när det kommer till att designa framtiden. En tanke utan tro är bara ett passerande fenomen som ingen lägger märke till men så fort tro kommer in bilden kan tankar förvandlas till världskrig. Eller varför inte ett nöjesfält? Du bestämmer, men ingenting händer utan tro! Tro kan ha olika styrka och sitter olika djupt i vårat undermedvetna. Vi tror att vi kan stå på ett ben längre än 5 minuter men vi vågar inte satsa pengar på det, medans tron på att vi heter det som står i passet är mer säkert. Båda exemplen innebär tro i olika grad och den styr nästan allt vi gör. Mycket av tron sitter djupt inpräntat sen barndomen att vi aldrig reflekterar över den medans ibland kan det innebära ett visst tvivel. Går man den långa vägen till sanningen så är tron något man vill göra sig av med oavsett vad det gäller, men fram tills dess kan vi roa oss med att skapa det vi vill genom trons makt.

Vi kan själva skapa, förändra och ersätta saker vi tror på och det gäller allt från självbild till en framtida sysselsättning. Tron skapas genom upprepning och den växer sig starkare ju mer vi ägnar oss åt det vi tror på (eller vill tro på). Därför skall man inte underskatta kraften i att tro på sig själv och mata sig med tankar som gynnar en. Om man ändå skall ha en inre dialog så låt den bestå av uppmuntran och kärlek istället för kritik och tvivel. Pratar du illa om dig själv så lägg av med det så snart du kan, du behöver inte lyssna på allt skit som sägs. Genom att aktivt stå emot dina negativa ord och istället säga bra saker kommer det på sikt innebära ett helt nytt förhållningssätt till dig själv och livet i stort.

Om du ännu inte ägnar dig åt det du verkligen vill göra, är det endast för att du i dagsläget inte tror på det tillräckligt mycket. Men du kan med 100% säkerhet få tron att växa genom att ägna mer tid åt det du vill göra och snart är det lika självklart som att stå på ett ben. Du inte bara tror att du kan. Du vet och då är det ingen som kan stoppa dig!

TRO leder till handling och när tron är tillräckligt stark blir det till fakta. Men se på fan… Du gör det redan!

 

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 × tre =