' Känsligare än vanligt? – Living Truth

Känsligare än vanligt?

Har du känt något i luften den senaste tiden? En känsla att något skall hända, en inre oro eller att det bubblar? Eller är du en av de som känner att allt har blivit bättre det senaste året? Det kollektiva uppvaknandet har många symptom.

Solen går upp
Personer som inte ägnat en dag åt att utforska sig själva kan känna att något är på gång och de känner sig även gladare utan att veta varför. Det kan också vara tvärtom, att den som hade det piss förra året har förstått att 2017 förmodligen blir ett ”all time high” av skit-år. Hur som helst, allting ändrar på sig, vilket vi skall vara glada för. Tänk om allt bestod som det var? Att just nu så frös allt för evigt. Personligen har jag det ganska bra då jag sitter och skriver men jag är säker på att det finns andra positioner som är mindre lämpliga. Låt fantasin flöda, vet jag.

Hitta svaret
Problemet är inte att saker och ting ändrar på sig, problemet är att vi ger uppmärksamhet åt temporära objekt och fenomen. Om du har en gnagande känsla av att något är på gång så betyder inte det att något kommer att hända på riktigt. Däremot kan du välkomna allt som du för närvarande är medveten om, inklusive känslor om framtid. Det är nämligen hela poängen med att inse sanningen; att ingenting händer (och samtidigt händer allt). Misstolka inte detta som filosofi, ta reda på det själv, det är värt det.

Släpp taget
Då fler börjar vakna känner också fler av förändringen. När du vaknar och börjar leva ditt liv som du vill förändrar du inte bara för dig själv. Du förändrar allas liv i din närhet och du kommer att påverka andra människor som du ännu inte träffat. Alla personer blir påverkade när sanningen tränger in i en mänsklig kropp. De som inte är redo kommer omedvetet att försöka stoppa dig från att göra större förändringar då stora förändringar gör ont. Alla som vaknar känner någon form av ensamhet då de upplever att andra inte förstår. Detta är en övergående process och vi kan idag prata om känslor som uppstår längst vägen. Under mänsklig historia har vi i omgångar haft saker som vi varit känsliga för, exempelvis homosexualitet och dåligt bordsskick. För vissa är det fortfarande tabubelagt men för den stora massan är det inte så viktigt längre med småsaker (förutom i fikapausen med kollegorna).

Låt det ske
Det är fantastiskt att fler öppnar sinnet för att ta emot sanningen och idag går det också att prata om utan att bli fängslad, vilket man blev förr i tiden. Vad det än är som händer så låt det ske. Att stressa och försöka göra något kommer inte att hjälpa dig, det leder bara till mer förvirring. Om du känner att något är på gång så är det bästa att göra tvärtom mot vad du brukar att göra. Stanna upp. Sakta ner. Stanna. Stopp. Vad finns kvar?

Det som finns kvar när du släppt allting är också allt som finns. I början är det ovant och obegripligt men det är precis såhär det skall vara. Välkommen.

Fördjupa dig i det obegripligt vackra genom att meditera. Evigheten blir tydligare och tydligare ju mer du vilar i din egen stillhet.

 

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tre × 5 =