Jag hamnade i ett Zen-tempel

347cf29ed1af6a0323557f6cf0ac4dfd.jpg.bad6ffea03b79f0ad65f81930a331a69

På min resa dyker jag ibland upp på lite nya saker. Idag blev det Zen.

Det var faktiskt andra gången jag var där. Första gången var pinsam och ingen vågade prata. Enligt Zen-tradition har man för sig en massa ritualer med bugningar osv. vilket fick mig att känna mig ännu mer obekväm. Så därför åkte jag nu dit för andra gången. Logiskt va? Mest för att se om det var fel på Zen eller om det var fel på mig.

Det är absolut inget fel på Zen utan det var fel på mig som kände mig obekväm första gången. Den här gången hängde jag med på alla bugningar helhjärtat och vi gjorde 2×25 minuter sittande meditation och där emellan var det 7 minuter gående meditation. Det är trevligt med omväxling och dessutom har jag aldrig mediterat i grupp förut. Det kändes givande och om inte annat finns det folk där som tycker om att diskutera ämnet.

Men. Zen-buddism är ytterligare ett koncept som läggs utanpå mina andra lager. Det behövs ingen religion för att inse vår sanna natur, den är mitt framför ögonen på oss och det är så sjukt att vi inte ser den. Det finns bara ett sätt att bli upplyst på och det är att sluta leta. Allt man någonsin behöver finns precis här. Det är humor när vi försöker leta efter det där ute genom pengar, shopping, resor eller vad det nu än må vara. Det kommer aldrig bli bättre än det här! Jag har precis berättat gåtan om hur man finner evig lycka men ändå är den svår att se. Oroa er inte! Det är helt lugnt. Ingenting har hänt, jag lovar 😉

Vi tänker för lite på döden och om vi gör det så är det något hemskt. Vi tror vi kan fly från det enda som vi har gemensamt. Kom igen… Det är roligt om man tänker på det! 😀

Jag kommer troligtvis inte dyka upp på jobbet i orangea munkkläder som någon hintade om och spontant känns det som att klädsel spelar mindre roll i det hela Men rolig tanke måste jag säga! Vi får se vad som händer härnäst 🙂

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *