' Isolera dig! – Living Truth

Isolera dig!

Vilken härlig sommar vi har i Sverige!

Jag har inte varit överallt men jag gissar att Sverige är ett av de mest bekväma länderna att leva i. Behagligheten gör att de flesta saknar anledning till att utmana sig själva men om du vill växa kan det vara en bra idé att isolera dig från lagom-mentaliteten.

Just nu befinner jag mig i ett hus mitt ute i den svenska skogen, utan grannar eller bilvägar och här är det tystnaden som hörs mest. Det går åt obefintligt med energi för att leva här och det som gör det mest fantastiskt är att det finns ingenstans att åka. Sverige är mycket lugnt om man jämför med andra ställen och det är omöjligt att inte stöta på grönområden när man befinner sig här. Frågan är hur vi tar vara på gåvan. Vad gör vi med tiden? Du kan svaret på frågan men jag är mer intresserad av om vi kan göra något mer.

Troligtvis har du saker (för det mesta apparater) eller människor (för det mesta familj och vänner eller partner) som tar upp större delen av din tid. Vi måste våga ställa de tuffa frågorna och när vi gör det öppnar sig möjligheter du inte trodde fanns. Här kommer ett exempel på en svår fråga som du kan ställa till dig själv: “Är sällskapet jag befinner mig i det mest tillfredsställande jag kan drömma om?” Om du är ärlig mot dig själv kommer du finna ett svar som för dina medmänniskor kan anses vara egocentriskt medans för dig är det öppningen på ett liv i frihet.

Tolka inte detta som att du skall vända dig mot din familj eller fly landet utan se det mer som en uppmaning att spendera mer tid för dig själv, utan störningsmoment. Är dina närstående inte vana vid att du tar tid för dig själv så kommer du garanterat få en del frågor när du säger att du skall ta en promenad i skogen. Din nära kommer alltid ställa frågor om det sticker ut från det normala. Detta går på automatik, frågorna kommer upp till ytan likt en oväntad nysning, det är alltså inget att lägga större energi på. Kom ihåg de frågar inte för att de vill ha bra svar, de frågar av ren nyfikenhet då det är något nytt och annorlunda som är på väg att ske. Faktum är att nästan alla i din nuvarande omgivning har gjort, tänkt och skapat samma saker som de gjorde för 10 år sedan. Troligtvis är du den enda i din omgivning som växer för varje år. Detta beror inte på att du är bättre på något sätt, det beror endast på att du vet vad som verkligen betyder något.

Tid för dig själv innebär inga apparater, människor eller avbrott. Du kan alltid glömma telefonen hemma när du går och om du bor själv är det mycket enklare. Du blir alltid påverkad av andra människor i din omgivning, även om du skulle sitta med hörlurar och Netflix i ett annat rum. Har du möjlighet så se till att isolera dig helt från andra människor, det gör att du kan se vem du är på riktigt utan yttre influenser. När du tar tid för dig själv får du en klarare bild av hur det känns att vara du. Detta mysterium, detta obegripliga men ändå det mest självklara som finns. Vill du växa och vill du vila i din sanna natur är det nödvändigt att du ibland isolerar dig. Tystnaden är din sanna natur men hur skall du höra den genom allt oväsen?

Tystnaden finns där hela tiden men allt oväsen gör att vi inte fokuserar på tystnaden, vi fokuserar på temporära objekt. Ta vara på tystnaden! Använd den för att vila i din egen stillhet. Det är aldrig vara fel att spendera tid med sig själv! Det är aldrig fel att prioritera tystnad framför sällskap och det är aldrig fel att vilja göra något som andra inte gör. Tystnaden tar bort alla frågor och ur det växer oändlig lycka.

Utforska stillheten och upptäck dig själv.

1 Comment

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 × fyra =