Investera i dig själv

Av alla saker man har så är kroppen och sinnet det som stannar kvar längst.

Ser man sig själv från detta perspektiv är alla prylar ganska värdelösa. Allt man köpt gör man sig av med eller tröttnar på inom en viss tid. Men vi gör oss inte av med skiten för vi skapar känslomässiga band till onödiga prylar. Istället sparar vi allt skräp, antingen på vinden eller i något gammalt förråd. Jag har även noterat att de flesta med hus har prylar i sina garage istället för sina bilar och det är ju himla kul. Om jag var lite mer intresserad hade jag kunnat göra en undersökning om saken men jag tror att SCB får sköta den biten istället 🙂

Hur som helst. Har man någon gång rensat en garderob så känner man en lättnad efteråt när man lyckats fylla sopsäckar med gamla kläder. Oavsett om vi lagrar alla våra prylar i ett förråd så bär vi alltid med oss prylarna i våra huvuden. Långt där inne ligger det som en tyngd och så fort man gör sig av med det så blir man genast lättare. Hur skulle det vara om man gjorde sig av med allt man inte använt de senaste 6 månaderna? Man skulle känna sig mycket lättare! Skulle man dessutom göra sig av med sin mentala ryggsäck är jag övertygad om att det syns om man ställer sig på vågen! 🙂 Allting blir lättare när man börjar leva ett enklare och simplare liv.

Den vanliga uppfattningen är att den som har mest prylar när man dör vinner. Detta är  tragiskt med tanke på att det bara är kroppen som får plats i kistan. Jag tror det är hälsosammare att försöka ta bort saker ur sitt liv istället för att lägga till. Göra sig av med onödiga prylar, ta bort negativa tankar, ta bort sina murar och ta bort allt som gör att vi inte mår bra. Vårat innersta väsen består av ett oändligt tomrum och det är med alla prylar vi försöker fylla detta tomrum. Vi kan försöka men lyckan varar inte särskilt länge.

Att investera i sig själv kommer aldrig vara bortkastad tid eller bortkastade pengar. Att sträva mot det man älskar kommer alltid löna sig i längden. Tid är vår absolut största tillgång och det är också vår enda tillgång. Ägnar vi oss åt det vi tycker om så spelar det inte längre någon roll vad som händer imorgon. Så köp en bok eller investera i något du gillar! Älskar du att åka skridskor? Se då till att köpa de bästa skridskorna som finns! Ett annat bra tips är att köpa riktig mat! Gör dig själv en stor tjänst och investera i nyttig mat varje dag. De bästa fröerna, grönsakerna, bären och de bästa frukterna. Allt från naturen som är sprängfyllt med näring. Det kostar mer än dansk fläskfilé men du gör dig själv en stor tjänst i längden för att du mår bättre av riktig mat.

Att lära sig mer om vem man är och att investera i sig själv kommer leda till den där lyckan alla pratar om. Att vara snäll mot sig själv leder till att man är snäll mot alla andra. Försöker man göra tvärtom så hamnar man snart i en återvändsgränd och får börja om.

Endast genom att bli medvetna om denna återvändsgränd kan vi börja göra något åt den.

 

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *