' Inkludera mera för att lyckas! – Living Truth

Inkludera mera för att lyckas!

Personlig hälsa och framgång är ett stort nät av faktorer, som behöver utvecklas och kultiveras, för att en individ skall nå sin fulla potential.

Av egen erfarenhet, kan jag i efterhand se, att många saker jag ägnat mig åt hjälpt mig att ta mig vidare även om det till en början inte var medvetna val. Att jag började träna och äta bättre var till en början ett val som gjordes utifrån extern och negativ motivation (överviktig och ful), men idag ser jag det som ett verktyg för att må bra och hålla sinnet klart (intern och positiv motivation). Att jag började läsa böcker av ren nyfikenhet gör att jag får större förståelse och nya perspektiv som jag inte hade innan, när jag är kreativ lär jag mig skapandets konst, som i förlängningen bidrar med mer värde till andra.

Meditation visar vägen till vår sanna natur och lagen om universums obeständighet, med andra ord, det ingen idé att fästa sig vid fysiska eller mentala aktiviteter då allting ständigt ändrar på sig. I slutet visar meditation att personen som fäster sig vid saker och ting endast är en illusion och att livet i sig är helt oberoende av detta fenomen. Det betyder också att resan mot personlig framgång, i sin absoluta och neutrala natur, aldrig har ägt rum och att allt som återstår är ett evigt ”Vad som är”.

Detta betyder inte att man skall lägga sig platt och strunta i allt. Vill man så kan man givetvis göra det men du kan inte lura dig själv till att må bra. Antingen mår man bra eller så gör man det inte, dock verkar de flesta människor, på grund av rädsla, leva i ett evigt limbo för att försäkra sig om att inte må piss. Limbo leder inte till några större katastrofer men det innebär alltid en gnagande känsla av att någonting fattas. Ska man må bra så ska man fan må bra, ska man må dåligt så se till att lida ordentligt, men att prutta sig igenom livet kommer aldrig leda till kärlek och glädje.

Våra behov och vad som får oss att må bra

Hälsa: En bra kosthållning; vitaminer, mineraler, mat med mycket näring bör vara den största delen av kosten. Motion i form av styrketräning, aerobics, hiking, simning etc.

Känslomässigt: Andningsövningar; t’ai chi, yoga, känna energin i kroppen, qi gong, sex i form av tantra, acceptera känslor som de är i detta nu utan att försöka ändra på dem, öva på att älska sig själv.

Mentalt: införa en medveten livsfilosofi, visualisera, självbekräftelse och uppmuntran.

Spirituellt: naturens mystik, kontemplativ bön, meditation, Vipassana, mindfulness, icke dualitet, observera vad som är.

Socialt: Öva på att ta ansvar för naturen, biosfär, geopolitisk infrastruktur i stort, värna om djur och moder jord. Utbildning, politik, socialt ansvar till familj, stad, land och världen.

Kulturellt: Relationer med familj, vänner, känslomässiga varelser, alltid skapa nya kontakter och relationer som en pågående del i den personlig utvecklingen, flytta sin ståndpunkt från ”Jag” till en mer omfattande världsbild där allt är inkluderat. Volontärarbete, hjälpa hemlösa, hospis etc.

Moral: Fundera på rätt och fel och vad det egentligen betyder, empati för andra, öva tacksamhet.

För att få en helhetsbild av sig själv, och världen i stort, är det till stor hjälp att öva på alla bitar som inkluderar kroppen, sinnet, själen, anden/innersta väsen, kultur och naturen. Försök öva på hela spektrumet av ”Jag”, ”Vi” och ”Det” genom att välja ut några bitar från varje kategori. Som ni förstår är detta ingenting man kan göra på en vecka men ju mer man inkluderar i sitt liv desto lyckligare blir man. Med tanke på att allting hänger ihop så går det inte att ignorera vissa bitar för i praktiken betyder det att man förnekar sig själv. Om vi utvecklar, inkluderar och får utlopp för våra behov skapar vi en stabil grund att stå på och när allt kommer omkring handlar livet om en resa och inte en destination.

Tillslut är du så grundad i dig själv att inga omständigheter kan sätta dig ur balans och i samma stund skapas ett överflöd av kärlek och glädje <3

 

 

 

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 × tre =