' Ingen är smartare än du – Living Truth

Ingen är smartare än du

Vare sig du är kristen, jude, buddhist, ateist, statsminister, president, eller vetenskapsman så finns det ingen som vet hela sanningen. Våra kulturer, ideologier och tankar om hur världen fungerar är ingen sanning, det är något vi själva har hittat på. Men vem sitter på sanningen?

Ingen vet. Ingen vet hela sanningen men de flesta drar snabba slutsatser om hur de upplever världen och köper allt med hull och hår. Vart är mänskligheten på väg? Vad kommer hända i politiken? Vad kommer hända med klimatet? Det finns ingen människa som vet detta, vi kan bara gissa och göra uppskattningar, men det räcker inte. Vi baserar hela vår värld på förutfattade meningar istället för vad som är sant. Sanningen är otänkbar och absurd och vi ser över faktumet att ingen människa vet mer än det du vet. Det enda vi vet är vår egen direkta upplevelse av världen och det som vi själva faktiskt har upplevt. Vi lever i en värld där vi lyssnar på andras goda råd istället för att själva utforska vår egen sanning.

Om vi ifrågasätter, med stor nyfikenhet och vakenhet, så kommer vi komma fram till slutsatsen att inget av det vi gör är vettigt. De som inte ifrågasätter sin verklighet lever fortfarande kvar bland alla måsten och kulturella obligationer som hindrar de från att leva ett liv i magi och stillhet. Är det vettigt att gå till ett jobb och bli en del av det stora maskineriet som smutsar ner miljön och förtrycker vår inre lyster? Är det vettigt att gå runt och känna ångest? Är det vettigt att livet ser identiskt ut idag som det gjorde för 10 år sedan? Börjar man ställa de jobbiga frågorna så kommer svaren att komma. Mänsklig utveckling har lett oss till en situation som gör att vi helt glömt bort kärnan i själva livet. Vi ser mer till materiell utveckling än att stanna upp och känna hur det känns att andas, det är ingen självklarhet. Vi har alla hjälpts åt till att bidra till ett tänk som innebär en ständig jakt på något som skall göra oss lyckliga. Om jag bara får lite mer eller känna lite mindre så kan jag bli lycklig. Lycklig är ingenting man kan bli, det är något man är.

Det handlar inte om dig. Det handlar om vad du kan ge tillbaka, hur du kan bidra till andras välmående och hur du kan använda dina förmågor till att göra världen mer harmonisk. För tillfället är vi maskiner bestående av kött och ingen har någon aning om vad fan det är vi håller på med. Är det den absoluta sanningen för dig? Troligtvis inte, för vi människor vill alla en och samma sak. Vi vill känna kärlek och lycka men metoderna vi använder leder oss i motsatt riktning och tempot bara ökar. Det är dags att vi stannar upp och börjar tänka till. Det är simpelt, vi alla vet vad vi vill ha men vi har fastnat i ett vänteläge som leder till en långsam död. Vad kan du göra för att ge mera? Det är nämligen där livet övergår från vanligt till magiskt, ingen annanstans.

Hellre 1 dag vaken än 100 år i blindo.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

13 − åtta =