' Ingen är så smart att de har fel 100% av tiden – Living Truth

Ingen är så smart att de har fel 100% av tiden

Ingen har alla svaren och ingen har alla felen – men ändå bråkar vi som att vi vore blinda för faktumet.

Sverige är ett bra land med många möjligheter men självklart finns det saker som är mindre bra. Tidigare var vi skonade mot större problem, utan vi bråkade mest om rött eller blått. Vi har det fortfarande bra, kanske inte bäst, men jävligt bra och då jämför jag med andra länder. Nu kan vi bråka om fler saker och vi skyller i första hand på vår närmaste omgivning och i andra hand på vår egen regering. Det här inte unikt för Sverige utan alla länder skyller sina problem i samma ordning. Någon måste ta ansvar för mina problem, bara det inte är jag!

Kom igen, det är 2017 och det räcker inte längre med att stanna upp och skylla ifrån sig på andra människor eller system. Även om det är skönt att skylla ifrån sig så måste man bli observant på sitt eget beteende. Ibland behöver man ställa sig frågor som ”Hur länge har jag egentligen varit missnöjd?” eller ”Hur länge har jag stört mig på det här?”. Har det gått lång tid utan att man aktivt försökt ändra på sin situation, så finns det bara en sak kvar att göra – acceptera att man slösat bort sin tid på skit. Är man seriös med att må bra och slippa problem så måste man också vara seriös med att hitta de bästa lösningarna för att ta sig framåt. Vi kan stå stilla med förväntan att något skall ändra på sig av sig självt eller så kan vi börja ge tillbaka av det vi redan fått.

Vi har under många generationer utgått från ett egocentriskt perspektiv som innebär att man själv skall klara sig och alla andra får klara sig på sitt sätt. Detta begränsade perspektiv har lett till att människor har tagit mer än vad de behöver och senare är ovilliga att lämna ifrån sig till de som inte har. I praktiken innebär detta en konflikt mellan människor som har och människor som inte har, men det stora problemet ligger inte där. Det handlar om vad människor är villiga att ge. Kärlek och glädje står i direkt proportion till hur mycket man själv är villig att ge till andra.

Det krävs en attitydförändring och ett höjt medvetande för att vi skall kunna se det positiva istället för att hitta fel i det som är. Kruxet är att varje individ behöver skifta fokus från ett egocentriskt perspektiv till ett mer altruistiskt och krux no. 2 är att människor tycker inte om förändringar, vi har det för bra helt enkelt! Men har vi det bäst? Se dig omkring och fråga om detta verkligen är det bästa livet har att erbjuda. Om du inte är nöjd så vet du nu att du har chansen att ändra på precis allt.

Börja där du står och börja göra det du älskar att göra, oavsett vad det är – vi människor mår bäst när vi får uppleva överraskningar. Om du har ett drömhus du skulle vilja ha i framtiden så kommer det inte räcka när du väl har det. Det handlar inte om prylar, det handlar om vad man gör och hur mycket man ger till andra. Det är en naturlag att man alltid får tillbaka det man ger.

 

 

 

 

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × ett =