' Hur man städar – Living Truth

Hur man städar

Städning – inte så jävla jobbigt

Städning är endast jobbigt när man tänker på det.

Har alltid börjat på en uppgift men slutat med att jag börjat göra andra saker samtidigt och tillslut gör jag ingenting. Jag provade ett nytt koncept idag. Jag memorerade en städ-lista i huvudet och sen gick jag efter den.

Innan jag började så gav jag mig fan på att varje moment jag gör skall vara med fullt fokus och i rätt ordning. Jag började plocka undan på köksbordet i lugnt tempo men märkte snart att jag ville plocka undan från diskbänken samtidigt. Men just idag skulle jag testa att gå efter min lista jag hade i huvudet och fortsatte plocka undan på köksbordet. Jag tänker inte låta mig luras jag hade ju gjort upp en plan! 🙂 Jag struntade i om det inte fick plats att ställa mer grejer på köksbänken, bordet skulle vara snyggt och rent innan jag börjar med nästa uppgift! Diskbänken blev överfull tack vare detta men who cares? Jag höll mig i alla fall till min plan. Sen att diskbänken fick ännu högre staplar av ostädat materiell spelade ingen roll. Den stod som nummer två på min lista! 

Perfekt! Det var ju enkelt. För enkelt? När blir det jobbigt? Luugn.. Det blir inte jobbigt 🙂

Sen fortsatte jag efter min lista i tur och ordning och gjorde ingenting innan varje steg var helt klart.

Jag måste påpeka att jag aldrig har gillat att städa och det är givetvis för att jag motsatt mig det så mycket. Jag gillar inte att städa nu heller för det finns så många andra saker jag gillar. En promenad i solen lockar mer om jag får välja. Men å andra sidan.. Nu har jag städat och jag blev inte det minsta trött. Jag har nu hur mycket tid som helst att promenera i solen när städningen är klar.

You gotta be in the NOW to create and experience the WOW!

-Steve Maraboli

Förstå min poäng… Vi skyndar med att göra saker klart hela tiden. Vi skyndar med städningen för att vi skall hinna åka till affären, skyndar där ifrån för att laga mat. Vi bygger bara upp en massa stress så därför testade jag en ny metod idag. Gör 1 sak, oavsett vad det är, så bra som det går och håll koncentrationen på den uppgiften tills den är klar. Kändes inte som att städa och det här skall jag applicera varje gång. Kanske en självklarhet för många, jag berättar bara hur jag har det 😀

Åååå så gött väder.. Nu blir det en frukostkaffe i solen och andas lite frisk luft. Det rensar hjärnan på allt ludd!

 

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

18 + 17 =