' Hur ärlig kan du vara? – Living Truth

Hur ärlig kan du vara?

Ärlighet är något som ligger på de flestas topp 3 lista när det gäller egenskaper de önskar hos andra. Men går det verkligen att förvänta sig ärlighet från andra när man inte kan vara ärlig mot sig själv? Börja ta sanning på allvar så kommer du garanterat uppleva större frihet.

Vad är ärlighet?
En formell definition på ärlighet är en personlig egenskap och en stark benägenhet att berätta sanningen. Från mitt synsätt uppstår två frågor som kan vidga definitionen en aning: är det bara individer som kan vara ärliga och vad är sanningen?

Ärlighet är en egenskap som är inbyggd i själva existensen. Naturen är brutalt ärlig med vad som sker i varje stund och den behöver ingen som utvärderar vad som är sant eller inte, det är slående uppenbart. Det betyder att den som har svårt att acceptera naturens ärlighet kommer också ha svårt att acceptera sin egen ärlighet. För vem bryr sig om ärlighet så länge det inte är ett problem? Det är bara ett problem för den som själv har svårt att acceptera verkligheten som den är.

När vi pratar om ärlighet innebär det att allt som händer i detta ögonblick är omöjligt att förneka. Det betyder inte att bara för att det är uppenbart så blir det inte automatiskt enkelt att acceptera men sanningen är alltid här vare sig vi vill eller inte. Om vi sedan utvärderar oss själva från detta perspektiv finner vi det svårt att acceptera verkligheten som den är, det finns alltid något vi kan ändra på eller så försöker vi hitta förklaringar till varför det är som det är. Så länge vi inte finner acceptans av det som är blir vi tvingade till att acceptera våra egna lögner och vår ovilja att hålla sig till sanningen. Utan acceptans är ärlighet bara en fantasi om hur verkligheten borde vara.

Jag hoppas vi kan se hur ärlighet är mycket större än vad många först trodde. Ärlighet är inget vi applicerar när vi känner för det – ärlighet är fundamentalt för att uppleva sann frid och harmoni.

Hur är man ärlig på bästa sätt?
Alla du känner, inklusive dig själv, har minnen av något som ingen eller få andra vet. Alla du känner, inklusive dig själv, har minnen av något som skulle innebära katastrof för ditt egos rykte om det kom ut till allmänheten. Vi gömmer oss bakom en fasad av lögner och denna fasad är livrädd för att bli upptäckt. Men att vara ärlig innebär inte att du skall berätta dina djupaste hemligheter för alla, det betyder bara att du skall stanna med känslorna som är förknippade med dessa minnen.

Att vara ärlig innebär att utgå från nu och inte vad som var sant i går eller för flera år sedan. Att vara ärlig har ingenting med erfarenheter eller minnen att göra, det har endast att göra med hur orädd du är för att uttrycka dina känslor för dig själv.

Till en början är sanningen oerhört plågsam då vi behöver möta det vi egentligen känner. Vi är inte nöjda med vårat jobb, vår ekonomi, vår partner, våra kroppar, vår kost och så vidare. Det finns mycket som kunde varit bättre men eftersom vi aldrig fick lära oss riktig ärlighet sväljer vi och förtrycker det.

Att vara ärlig är att välkomna känslor som vi tidigare undvikit.

Bli ärlig med vad du vill
Det finns två enkla sätt att börja leva i sanning och det första är att tänka på vad du vill. Du lyssnar till dig själv och erkänner vad det är du faktiskt vill göra och detta utan att ta hänsyn till vad du för tillfället gör. Att erkänna för dig själv vad du vill har ingenting att göra med vad du kan. Somliga vet vad de vill men rädslan och de praktiska detaljerna stoppar från att göra det. Låt inte rädsla hindra dig från att vara ärlig mot dig själv och gå efter det du drömmer om till varje pris. På detta sätt kan du gå direkt till ditt drömliv och du har alltid ett mål och en vision att sträva mot.

Bli ärlig med vad du känner
Det andra sättet är att bli fullständigt ärlig med vad du känner.

De allra flesta har ingen aning om vad de vill göra. Detta skapar mycket friktion då vi tror att vi måste ha en vilja och ett mål med livet. Om du bara tänker på vad du vill göra så är det lätt att glömma bort vad du känner. Det lönar sig att ta saker i rätt ordning. Varför fundera på vad du vill göra i framtiden när du inte kan erkänna för dig själv vad du känner nu?

Kanske känner du stress inför framtiden. Kanske känner du dig helt jävla vilsen och förvirrad när det gäller vad du skall göra med ditt liv. Om du inte har förtryckt dina drömmar fullständigt så tror jag att de flesta befinner sig någonstans här. Problemet är inte att erkänna att du är vilsen och gnällig utan det är snarare din oförmåga att hitta en lösning som gör att du kan ta dig ur situationen. Men då kommer frågan: Vilken situation? Vad är det du försöker komma bort ifrån?

För att bolla tillbaka uppmärksamheten till dig så behöver jag fortsätta trycka på att situationen du inte är nöjd med är i själva verket naturen som den ser ut just nu. Enda anledningen till att du lider är att du tar det personligt. När vi försöker hitta lösningar för att göra livet enklare så inser vi inte att vi försöker göra livet enklare för mig.

När vi slutar manipulera världen efter våra önskemål inser vi den stora smärtan: utan att försöka ändra på det som är, är jag lämnad själv med mina känslor. Du inser att du inte kan skylla din eviga oro och rastlöshet på någon annan och sanningen är att du kommer aldrig bli av med detta så länge du försöker hitta förklaringar.

Så vad är lösningen?
Att försöka acceptera dig själv och dina känslor är som att försöka acceptera andningen. Du behöver inte försöka, den finns redan där. Acceptans är ingen aktivitet av intellektet, det är ett pågående varande av hjärtat. Det finns alltid något som accepterar det som är, utan denna acceptans så skulle allt du ser omkring dig inte existera.

Något tillåter att du andas. Något tillåter att allt du ser omkring dig fortsätter att finnas och förnyas. Detta något vilar i djupet av ditt hjärta och denna acceptans är i själva verket din riktiga natur. Du är inte den som tar tankar och känslor personligt – du är den som tillåter dem att finnas.

Bli medveten om dina känslor och betrakta dem som ett mirakel. Bli ärlig med vad som finns inuti dig och stanna med detta. Låt din visdom tala om för dig att det som kommer, kommer också att försvinna men bakom allt detta delar du naturens fullständiga acceptans.

Du lever i lögn varje gång du upplever motstånd och varje gång acceptans finns där, finns fred. Du är kärlek och ärlighet. Stanna med allt som är och se på hur livet presenterar nya upplevelser gång på gång. Andas lugnt och vila i din stillhet.

 

Praktisera medvetande betyder att du praktiserar din kärlek och acceptans för allt som är. Läs mer här.
Klicka här och gilla min Facebook-sida för uppdateringar om nya inlägg

Kommentera och låt mig veta vad du känner om detta inlägg. Cosmic love.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 × tre =