' Här har vi Det – Living Truth

Här har vi Det

Illusionen om att vi är olika bidrar med allt lidande. Det som faktiskt pågår är energi som tar sin form i olika ting och sanningen är att det finns ingen skillnad på sinnet och övrig materia. Det finns ingenting som separerar oss från något annat förutom tron på ett fristående jag. Att sticka hål på bubblan och inse sanningen är en befrielse.

För att beskriva att allt är en och samma sak behöver vi gå bakvägen för att förstå vad det är som pågår. Jag letar efter lyckan på utsidan av mig själv. Jag söker efter någonting där ute som skall göra mig hel och komplett. Men allting är redan en och samma sak vilket betyder att det som letar, letar efter sig själv. Hur skall Det kunnat hitta Det när det bara finns Det? Innan vi ser det upplever vi verkligheten som dualistisk dvs, ett subjekt och ett objekt. Det är en stark känsla av att jag är här och du är där. Den känslan är också Det.

Alla mästare och yogis som letar efter sin sanna natur inser inte att det är den sanna naturen som letar efter sig själv. Det Buddah letade efter är samma sak som alla människor gör fram tills att de inte gör det längre. Det finns ingenting att hitta, allt är redan här men för egot är det alldeles för enkelt! En uppfattning är att när man väl hittar det får man magiska superkrafter men det enda som händer är att letandet upphör. Verkligheten ser ut som den gör just nu och var du än kollar så är du det. Om vi utgår ifrån att det bara finns ETT så finns det ingen möjlighet att du kan vara något annat.

Det här är Det som skriver på datorn och det som läser är Det. Separationen är en del av alltet men när letandet efter något bättre slutar så kan illusionen inte längre stanna kvar. När det sker uppstår en familjär känsla av att komma hem. Det blir så uppenbart att det här är det enda som finns. Det kan komma som en chock för många att få reda på att man inte är en personlighet eller en identitet utan det är Universum som just nu har format sig till en person. Personen är det enda problemet som hindrar dig från att se sanningen. Det finns ingenting att hitta i framtiden för allting är ett evigt nu. Allting är sammankopplat.

Vi riktar vår uppmärksamhet mot objekt som kan vara prylar, tankar eller känslor. Vi är medvetna om att vi upplever något genom att rikta fokus mot det. Men vem är det som är medveten om att vara medveten? Universum är rent medvetande och var du än riktar din uppmärksamhet så är det medvetandet som gör det.  Det är en icke dualistisk verklighet och insikten av det här kan beskrivas som den renaste formen av kärlek. Allting händer nu och det finns ingen skillnad på mig, dig eller någonting annat. Vi har alla varit kära i någon och känslan av att vara kär tar bort all separation, man flyter ihop, förenas till ett. Vi upplever alltet hela tiden men alla tankar och känslor ligger som en tjock dimma framför och hindrar oss från att se det. Med meditation kan man låta uppmärksamheten sakta dra sig tillbaka till källan, tillbaka där den kom ifrån och slutligen är det endast medvetande som finns kvar.

Inser vi sanningen om oss själva flyter vi ihop med allting annat.

 

 

 

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

19 + 12 =