' Hantera omgivningen vid förändring – Living Truth

Hantera omgivningen vid förändring

Väljer du frihetens väg kommer du lyfta dig själv och alla andra runt omkring dig. Det krävs mod och en viss mental förberedelse innan man vågar slänga sig ut för stupet.

Människor som ännu inte fått tillgång till sanningen ser verkligheten på ett låst sätt. Den är utstuderat enkel och varje dag ser ungefär likadan ut. Dessa människor lever i mentala fängelser som hindrar de från att leva ett fritt och kreativt liv. De har komplicerat livet och kärleken i sådan grad att den har blivit platt. Egot är bra på att packa ner saker i små lådor för att den skall kunna förstå världen genom sina invanda beteenden. Allt utanför denna världsbild skakar om egot som genast försöker återställa ordningen.

Det innebär att när du börjar växa kommer din omgivning göra allt den kan för att hålla dig kvar på samma nivå. Detta sker omedvetet och när deras ego har tagit över skeppet kommer det att manifestera sig som motstånd till förändringen som nu pågår. Förståelsen om att andra människor inte har förmågan att se något annat än sin egen verklighet gör att det är lättare att förlåta de som försöker dra ner dig. Det är inte deras fel, de vet inte bättre för om de hade vetat bättre hade de istället stöttat dig.

Människor, platser och saker som inte gynnar din utveckling har inget där att göra. Allt som drar ner din kreativa och brinnande känsla för fortsatt strävan bör väljas bort om man vill gå vidare med sitt eget liv och följa sina drömmar. Det mest effektiva sättet är att inte försöka ändra på andra människor utan istället fokusera på att förbättra sig själv. När du lägger fokus på dig själv kommer omgivningen antingen att höjas till din nivå eller så faller den naturligt bort. Det är ungefär här man märker vilka som är ens riktiga vänner 🙂

Att gå mot sina drömmar är att leva långt utanför det man är van vid. Att överge det som inte gynnar en tänjer på gränserna på vad man ska och inte ska göra som en god medborgare. Alla dessa måsten om hur verkligheten skall vara sitter så djupt att det många gånger är enklare att avstå. Det verkar helt ologiskt att man skall behöva plåga sig själv för att kunna må bra men ditt hjärta är inte logiskt och du bestämmer inte vad ditt hjärta vill. Tyvärr går det inte att blockera kontinuerligt inströmmande energi under lång tid utan man måste dra ur kontakten för att få lugn och ro. När man väl gjort det hör man plötsligt hur behagligt tyst det blev.

Vi har försökt att ändra på andra människor länge nu men det fungerar liksom inte riktigt bra. Ingenting är permanent så varför vänta på ett bra tillfälle innan man drar av plåstret? När man vet vad som är rätt så är det ens skyldighet att följa det även om det gör ont. Sträva alltid mot det hjärtat vill även om du råkar ha ett bra jobb och en bra lön. Fråga dig själv vad som är bäst i längden och sen börja gå!

Sa jag att meditation underlättar?

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem × två =