Gör framtiden ointressant

Vi kan alla komma överens om att framtiden, just nu, ännu inte existerar. Ändå finns den längst fram på våra näthinnor.

Inte nog med att vi oroar oss för framtiden, vi försöker också undvika att den skall bli sämre. Vi vill såklart inte ha problem och då lägger vi energin på att ”inte ha problem” längre fram. Men varför kommer de där underbara problemen och hindren alltid tillbaka? Det måste vara någon som vill jävlas med mig, alternativt att jag har otur!

Det bästa som kan hända en människa är när den slutar oroa sig för framtiden och istället uppskattar det som händer nu. Det är oerhört ansträngande att grubbla och försäkra sig om att det skall bli bra. Det tar mycket energi när man veckar pannan och jobbar i uppförsbacke men när man väl släpper taget om kontrollen inser man att det krävs ingen energi för att leva. Exempelvis: Hur mycket behövde du anstränga dig för att solen gick upp i morse? Vare sig du vill eller inte, oavsett om du anstränger dig eller ej så gick solen upp. Hur ansträngande är det att vakna från en dröm? Hur mycket behöver du tänka för att hjärtat skall slå? Allt händer och du behöver inte göra någonting för att det skall ske.

Precis på det sättet kan vi välja att leva! Men när vi motsätter och ignorerar alla faktum skapar vi lidande och rädslan för att ge upp är det som gör att vi fortsätter lida. Att tappa kontrollen och inse att man inte kan påverka det som sker, är för egot det värsta som finns. Med andra ord är rädsla fortfarande den största motivationen för de flesta människor. Rädsla kan bara finnas när man oroar sig för saker som inte finns medans kärlek i stunden är det enda som finns. Vi kan se världen genom ett egoistiskt medvetande och det innebär alltid att man letar efter något annat än det som är. Man tänker att ”Det här kan inte vara allt?! DET HÄR SUGER JU!” Paradoxen ligger i att acceptera det och på något magiskt vis kommer kärleken att uppenbara sig.

De flesta som fått ett uppvaknande är i processen att göra sig av med egot, det enda som fattas är att ge upp och låta sig besegras. Det är få människor som får ett uppvaknande och sedan stannar där utan för de flesta tynar egot bort under en längre tid. Man förstår att egot inte har någon betydelse och så länge man inte fortsätter att mata det kommer det tillslut att tappa makten över dig, det finns ingen energi som håller kvar i det.

Jag kan bara prata för mig själv men ju mer jag ger upp desto mer saker får jag. Varför? Jag vet fortfarande inte och jag kommer aldrig veta heller. Just av den anledningen är det viktigt att inte vilja veta vad som skall hända. Jag har mina drömmar men å andra sidan spelar det ingen roll om det blir så eller inte, jag har tröttnat på att försöka lista ut detaljer om framtiden. Och se på fan… jag får vara i solen och jag slipper jobba. Hur är det möjligt? Det här är paradiset. Det blir ett helvete när vi försöker förbättra det som redan är perfekt. När vi låter allting vara så förstår vi att det enda som finns är paradiset och det är också det enda som alltid har funnits. Allt det andra är det som hindrat oss från att se det.

Meditation hjälper till att se genom illusionen. Men det krävs att man mediterar på rätt sätt utan att försöka anstränga sig för mycket. Jag skriver om det i min e-bok (gratis) för dig som är seriös med att ta reda på sanningen.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *