Gör ett val idag!

Önskar du få mer tid? Då kommer här en hemlighet: du har tid men av någon anledningen prioriterar du lite skevt.

Vad är viktigt för dig? Jag pratar inte om den där festen nästa lördag eller att du skall få tid till att se ett avsnitt av din favoritserie. Det är inte viktigt att konsumera aktiviteter i överflöd och äta ute varje dag. Det kan verka viktigt men om du är seriös med att få mer tid och stressa mindre, så behöver någon tala om för dig att sådana aktiviteter är motsatsen till viktigt.

Så låt oss tänka en gång till. Vad är viktigt för dig? Inte för din mamma, partner eller din chef utan för dig. Tycker du att det är viktigt att ha en bra relation med familj och vänner? Lägg då din energi på att göra dina relationerna så bra som möjligt. Jag vet inte hur det är med dig, men efter att ha ställt mig dessa frågor under lång tid, förstår jag att förväntningarna vi har på oss är också det vi väljer att prioritera. Jag säger inte att man skall strunta i sina nära eller sitt jobb, men om det inte är det viktigaste i ditt liv så kommer du aldrig känna dig riktigt nöjd. Å andra sidan, om det är det viktigaste du vet, kör på! Troligtvis har du redan allt du önskar med tanke på att det är din prioritet.

Alla krav säger att vi borde ägna oss åt att jobba för länge, stå ut med smärta och konsumera mera. Det betyder att det är precis det som de flesta gör, de prioriterar något som någon annan har bestämt är viktigt. Det är uppenbart att vi inte är så lyckliga som vi önskar men ändå fortsätter vi att prioritera helt fel saker. De flesta vet inte vad de vill och därför accepterar de ”verkligheten” som råder, jag menar, det är ju ”normalt” eftersom alla gör på samma sätt. Vem vill egentligen sticka ut? Man behöver inte sticka ut, man behöver bara vara äkta mot sig själv. Ett bra tips är att läsa min ebok, den hjälper dig att göra rätt prioriteringar.

Innan jag började med allt det här så var jag precis som alla andra. Jag var varken missnöjd eller glad, den bästa liknelsen jag kan komma på är att jag var som ett rakt streck. Det hände varken bu eller bä och idag förstår jag att de flesta lever sådär hela livet. Med lite tur kolar man vippen efter några decennier och den sista tanken som dyker upp är i stil med ”Jahapp”. JAHAPP?! Nä.. Jag lovar att du är värd mer och jag lovar att du kan bättre än så. Men som sagt, det spelar ingen roll att jag vet, om inte du vet.

Hitta det som är viktigast för dig och lägg sedan all din energi på det. Har du många saker som är viktiga, prioritera det som är viktigast och strunta i resten. Det tar tid, ja, men det är värt det. Och nej, du behöver inte tänka på att tjänar pengar, riktig lycka går ändå inte att köpa. Du vet vad du vill ha! Vad väntar du på?

Kärlek utan rädsla växer fram när du gör det du önskar mest av allt. Resten är bara distraktioner.

 

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *