' Gör ditt liv smärtfritt – Living Truth

Gör ditt liv smärtfritt

Vikten av en harmonisk omgivning är i praktiken ett måste för att kunna uppskatta den perfekta stunden. Harmoni kommer inifrån men för att bli ett med dig själv är det till hjälp att gå från utsidan till insidan. Vad kan du ändra på som ger dig mer stillhet?

Att leva i paradiset handlar inte om hur mycket du har upplevt eller vilka tillgångar du har. Konsten är att inte behöva någonting. Det är få människor som förvandlas över en natt och går från ett liv fullt av saker till ett liv där ingenting behövs, allt upplevs som en bonus, men för övriga sker det i en processliknande form. Här kommer saker som de flesta tar bort ur sitt liv efter insikten om att livet är större.

Ju tystare sinne desto lyckligare blir du

Vilka umgås du med?
Har du fått smak för sanningen så är chansen stor att du börjat växa i snabb takt. Det märks nästan alltid med att samtalsämnena du har med kollegor, familj och vänner lättar på förmågan att hålla din koncentration. Har du en avlägsen vän som du sällan pratar med men som du ändå känner dig skyldig att höra av dig till? Hade det inte varit enklare att aldrig mer höra av sig för att slippa skuldkänslor och energiförlust? Personen i fråga är en bra person men för dig så känns det inte helt rätt. Jag vet att många besitter dessa känslor så jag tycker att du, här och nu, går med på att inte höra av dig till personer som inte hjälper dig att växa. Det betyder att vissa personer kommer sluta höra av sig till dig också men på så sätt jämnar allt ut sig. Du måste ingenting och det finns ingen som tvingar dig att prata med någon du inte vill prata med. Låt oss nu pusta ut och njuta av tystnaden som uppstod.

Vad jobbar du med?
Mitt tidigare jobb var fullt med eget ansvar, egna beslut och gott samarbete med kollegor och kunder. Jag klättrade “i näringskedjan” men oavsett hur bra jag fick det för varje hopp desto mer insåg jag att jobba bara för sakens skull aldrig skulle leda mig till långvarig lycka. När du upptäcker att tystnaden inom dig betyder mer än allt annat börjar du också ifrågasätta vad du håller på med. Om du inte brinner för ditt jobb eller saknar inflytande och ansvar bör du planera att komma bort därifrån. Hade det inte varit enklare att slippa tidiga mornar, trötta kvällar men framförallt negativa tankar som sker tack vare jobbet? Så länge du jobbar med något du inte brinner för kommer ditt ljus aldrig kunna lysa klart. Jag förespråkar inte att alla skall säga upp sig, jag föreslår att Du följer ditt hjärta utan att tänka på någon annan än dig. Friheten när du följer ditt hjärta slutar aldrig att eskalera men att våga gå från något som inte gynnar dig, till att lyssna på ditt hjärta, är ett gigantiskt kliv mot den ändlösa lyckan.

Kan du inte sluta idag, se om du kan jobba mindre medans du planerar för nästa skede i ditt liv.

Gör dig av med prylar
Är du en av de som tidigare hade en tendens att samla på dig en massa prylar? Har du källaren full av bra-att-ha-saker eller en garderob med kläder som egentligen skulle räcka till fyra? Det finns mycket att säga om överflödiga prylar och det mesta handlar om hur jobbigt det är att gå igenom och göra sig av med men här kommer en sanning: Det är mycket jobbigare att tänka på dessa prylar än att ta tag i det en gång för alla. Har du mycket prylar tar det max en vecka för att målmedvetet hitta och rensa saker som du inte behöver. Jämför det med att, i negativ form, tänka på dessa prylar med jämna mellanrum fram tills att du flyttar eller, i värsta fall, dör. I längden är det smärtfritt att göra sig av med prylar. Direkt när du gjort dig av med något så elimineras prylen ur ditt medvetande för alltid.

Gör mindre av något
Har du en onödig vana som du spenderar mycket tid på? Försök att ta bort några timmar i veckan, helst en timme om dagen, för att få mer tid till dig själv. Det är smärtfritt att inte behöva göra eller tänka på saker. Ditt sinne är upptaget som det är med allt annat så det skadar inte att underlätta genom att ta bort saker som inte hjälper dig att leva som du vill. Tid handlar endast om prioriteringar. Vad prioriterar du?

Vad skall du göra med all tid?
En tidigare kollega ställde mig den här frågan och jag blev så glad eftersom jag älskar bra frågor. Vad gör du när du tagit bort en massa saker ur ditt liv, du jobbar mindre, du har färre vänner och rensat bland dina saker? Vid en första betraktelse kan det låta som att du säljer din själ till den långtråkiga gubben men jag lovar att det är raka motsatsen. Din tid är det mest värdefulla du har. Din tid, att uppleva livet, är begränsad och du upplever inte livet på ett värdigt sätt när du är irriterad eller stressar. Den tid du får över skall du lägga på dig själv och inte på att göra mer av det som distanserar dig från sanningen. Om du har en timme över varje dag för att du har dragit ner på något annat, se till att använda den på ett medvetet sätt som gynnar dig i längden.

Exempel: Ställ ett alarm på kvällen mellan 19-20, säg till dig själv att du har en timme över i ditt liv som du skall spendera på dig själv utan något extra. När klockan börjat ticka så observera dig själv oavsett vad som händer. När en timme har gått så fråga dig själv hur medveten du var under tiden. Svävade du bort i telefonen, satte på musik eller slog på TVn? Det spelar ingen roll vad du gör så länge du vet att under en timme skall du inte tänka på någonting, bara umgås med dig själv. Om detta blev den sista timmen i ditt liv, skulle du göra något annorlunda? Om den inträffar om 20 år, en vecka eller om detta just nu är din sista timme. Är du tillfredsställd? Känner du lugn och harmoni?

Du vill förvandla ditt liv till den graden att det inte spelar någon roll när den sista timmen inträffar. Du vill alltid vara redo för att möta din egen död och det kan du endast vara när ditt liv är en reflektion av vad ditt hjärta önskar mest av allt. Tiden du får över skall alltid användas till att hitta tillbaka till din natur. För att göra ditt liv smärtfritt behöver du frigöra dig från sådant som inte behövs. Egentligen handlar det om att börja prioritera det som du tycker om och utifrån det kan du se vad som inte gynnar dig men att göra dig av med onödiga prylar, människor och omständigheter är alltid till stor hjälp för att hitta sanningen. Det hjälper inte med att du läser vad som är bra för tankar kommer aldrig leda dig till lycka. Förvandlingen sker när du i praktiken ändrar och förnyar din omgivning.

Endast när du har tystnad, i och runtomkring dig, får du tillgång till magisk lycka och långvarig kärlek.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tolv + 13 =