Glöm stegen på vägen – du kommer fram ändå

Jag tröttnade på regnet och kylan nere i söder så jag bestämde mig för att dra till solen igen, det var ju trots allt därför jag kom hit.

Jag hoppade på bussen sent på kvällen och resan skulle ta ca 10 timmar. Jag hade spenderat två veckor i tystnad så det kändes bra att vara på väg tillbaka. Vid midnatt försökte jag sova när jag plötsligt slogs av en intuition som sa att jag istället skulle hoppa av i huvudstaden som ligger två timmar innan min tänka destination. Klockan 06.30 klev jag av bussen i Santiago och jag hade även adressen dit jag skulle, allt jag behövde göra var att ta en taxi från bussterminalen. Jag skulle överraska en nyvunnen drömmare och om inte så skulle jag utforska staden på egen hand.

Precis när jag kommer ut från terminalen stannar en ung taxichaufför som undrade om jag ville ha skjuts. Jag anger adressen och vi börjar åka. Två minuter senare vinkar en polis in honom till sidan, han hade tydligen plockat upp mig på en buss-fil och det är inte tillåtet (det fick jag höra i efterhand). Bilen fylls med blinkande rödljus, chauffören stannar och väntar på att polismannen skall komma fram till honom. Då händer det! För första gången hamnar jag mitt i en actionfilm. Den galningen trycker gasen i botten och börjar köra ifrån polisen. Där satt jag, utan bälte (trasigt), tillsammans med en gangster som kör fort mot rött ljus och även mot trafiken. Jag förstod ingenting om varför vi blev stannade eller varför vi nu körde som galningar genom Santiagos innerstad. Öppna dörren och slänga sig ut kändes som en dålig idé så jag höll i mig hårt och hoppades att han skulle skaka av sig polisen så jag kunde få lite lugn och ro. Efter en stund lugnade han äntligen ner sig och gjorde korstecknet mot himlen för att tacka Gud. Efter det skakade han min hand och kallade mig ”AMIGO!”. Fantastiskt!

Jag lyssnade på mitt hjärta som ville överraska en annan och samtidigt njuta av min frihet på bästa sätt. Hur som helst. Nu är jag framme dit jag skulle och det är värt det alla gånger att följa den inre rösten. Här finns sol och kärlek i överflöd och det är precis det jag vill ha. Varje gång man gör något nytt (utmanar sig själv) så placerar man sig i miljöer av möjligheter. Men denna gången fanns inte en galen taxichaufför med i beräkningarna

Vill man något och tar till handling kommer man alltid få det man vill ha. Men hur man får det är omöjligt att veta! Att ge upp kontrollen om hur man skall komma fram är en hemlighet i hur man uppfyller små som stora drömmar. Dröm något som du inte gjort innan och sedan är det bara att lämna över ansvaret till hjärtat och lita på att det kommer gå bra. Vi kan inte veta varje steg på vägen, men vi kan lära oss att hjärtat alltid har rätt. Jag har en gratis e-bok där jag skriver hur jag lärde mig att lyssna på mig själv och på så sätt alltid känna tillfredsställelse. Uppskatta stegen på vägen. Mål är endast till för att vi skall ha en trevlig resa genom livet.

Vad har jag mer lärt mig förutom att förstärka min övertygelse om att hjärtat har rätt? Nästa gång tar jag bussen!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *