' Ge bort erfarenhet till dig själv – Living Truth

Ge bort erfarenhet till dig själv

Camping slut för den här gången 🙂

Har du tänkt på att alla val du någonsin gjort, har lett fram till att du just nu läser det här? Varje val ger dig nya erfarenheter och det är dina erfarenheter som bestämmer vem du är.

Det som hänt går inte att ändra på men däremot kan vi bli medvetna om våra val i stunden och kan således kontrollera framtiden i större utsträckning. Men hur skall man veta vad man tycker om? Testa nya saker! Ge dig själv utrymme för att prova något nytt och snabbt vet du om det får ditt hjärta att sjunga eller inte. Det senaste året har jag utmanat mig själv till att prova nya saker, bl.a Bikram Yoga, Zen-meditation, Tantrakurser, 10-dagars tyst meditation, camping, rest till andra städer för att träffa nya personer, sagt upp mig från jobb, pratat med främlingar, nya träningsformer, läst böcker, börjat blogga o.s.v. Listan kan göras lång nu när jag tänker efter.

Detta har förvandlat mig till en ny person, eller rättare sagt, det har bidragit till att jag kommit närmare mitt autentiska jag. Resan började när jag förstod storheten i vår natur men också att vägen dit inte sker genom tänkande. När du ifrågasätter dina antaganden om dig själv och världen, kan du komma närmare sanningen. Varje gång du provar något nytt så utmanar du dina tidigare förväntningar av dig själv. Exempelvis: “Jag känner mig obekväm när jag möter nya människor”. Detta är ett antagande, som du levt med länge och gör att du undviker miljöer med nya människor. I praktiken är det ett omedvetet beteende som drar dig från sociala sammanhang och därmed missar du möjligheter att växa som individ.

Men om du, trots rädslor, utsätter dig för nya människor, kommer du snart märka hur enkelt det är. Visst, rädslan finns där men om du fortsätter förvandlas du till ett socialt geni. Tankar blir till handling och upprepade handlingar förvandlas till vanor. Dina vanor styr nästan allt i ditt liv, inklusive dina tankemönster. För att ta dig ur sinnets loop, behöver du utsätta dig för dina rädslor, gärna så ofta du kan. Detta kan appliceras på allt, det är hela din personlighet. Blir du medveten om hur sinnet fungerar kan du ändra din personlighet och på sikt finna ditt autentiska jag. Dessutom har du kraften att kunna leva ditt liv precis som du vill, utan begränsningar. Gör något kul och skrämmande på samma gång!

Ge bort erfarenheter till dig själv men se till att det är erfarenheter som utmanar. Du är värd att få veta sanningen men ingen kan göra det åt dig, du måste ta stegen. När du är säker på vad det är du älskar, gör mer av det och ifrågasätt alla bortförklaringar ditt sinne upplyser dig om. Det är en ständigt pågående kamp mellan dig och dina vanor. Meditation är ett av de bästa, om inte det bästa, verktyget till att bli medveten om dig själv. Med stor intention kan du också slå hål på illusionen om ett separat “Jag” och kan därmed njuta av livets eviga dans.

Läs min gratis e-bok om nödvändiga tankemönster, meditation och målsättning.

 

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett × två =