' Från egoism till altruism – Living Truth

Från egoism till altruism

Så länge du styrs av egot kommer alla handlingar du gör grunda sig i en förväntan att du någon gång skall få något tillbaka. När du bränner ut dig själv för att hjälpa andra skjuter du dig själv i foten och får samtidigt mig att börja gråta.

Du gör allt du kan för att vara så bra som möjligt och hoppas att du också får äta lite tårta vid ett senare tillfälle. Detta beteende går runt i en cirkel och kommer i längden släcka din glöd och din riktiga kärlek. Hjälpen du bidrar med är ur ett ego-perspektiv och du kommer aldrig få någonting tillbaka genom att skada dig själv. Om ditt syfte med att hjälpa andra grundar sig i att bara du skall dra nytta av det kommer du snart märka att dina framgångar slinker ur dina händer.

Börjar vi kolla på insikten istället för utsikten kan vi lära oss skillnaden på att hjälpa och att stjälpa. Att på riktigt hjälpa någon annan är att hjälpa sig själv. Om det bara gynnar personen du hjälper på bekostnad av ditt eget välmående hjälper du ingen. Du är värd så mycket mer än att bara vara till lags för alla andra. Du har tillgång till oändliga möjligheter och du har en oändlig potential till att bli, göra och vara precis hur du vill. Ditt hjärta kommer aldrig önska något det inte är kapabelt att uppfylla så vad du än drömmer om kan du få. När du vågar följa ditt hjärta kommer din inre säkerhet att sprida sig vidare till dina medmänniskor och innan du kan hjälpa din omgivning krävs det att du först lär dig hur du tar hand om dig själv. 

För att hitta lösningen behöver man ifrågasätta varför man gör det man gör och vad det fyller för funktion. Ägnar du dig åt något du inte trivs med kommer det leda till en negativ inställning som påverkar hela ditt liv i stort. Om du gör något för någon annan bör du vara säker på att du gör det av kärlek och inte på grund av motvilja. Med den nuvarande konditioneringen är det lätt att ta alla måsten som sanningar när det egentligen finns två sidor av myntet. Ta för vana att ställa dig följande fråga: ”Gynnar det här valet mig och min omgivning i längden?” Du har alltid valet att göra ditt liv bättre.

När egot börjar tyna bort ser du vad som behöver göras och du ägnar ditt liv åt det du älskar oavsett vad det är. Gör du det du älskar kommer det inspirera andra att göra på samma sätt och det skapar respekt för varandras hjärtan. Vi kommer ägna oss åt det vi älskar och vi vill samtidigt hjälpa andra att göra det de älskar. Stress byts ut mot lugn, oro byts ut mot självförtroende och hat byts ut mot kärlek. Världen är ett skådespel som i stort saknar syfte och mening men ändå kan vi placera oss i mitten och vara en del av allt det vackra.

Det finns ingen logik i det som händer och det är sjukt fascinerande. Världen är din lekplats.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

12 + fjorton =