' Förvandla ditt liv med dina tankar – Living Truth

Förvandla ditt liv med dina tankar

I mina förra inlägg skrev jag om hur sinnet förvandlar allt till mål och varför du skall låta hjärtat bestämma. Nu är det dags att förstå teorin om att tankar kan förändra ditt liv till magi.

För att du skall kunna förvandla ditt liv behöver du tänka på ett nytt sätt och använda sinnets kraft till din fördel. Ett otränat sinne reagerar på omgivningen och det finns inget utrymme till att tänka långsiktigt då det ständigt dyker upp nya saker som måste hanteras. Önskar du att förändra ditt liv måste du acceptera att ca 95% av allt du gör, alla dina resultat och ditt mående beror på dina vanor. 

Vanor lär vi oss via upprepning, antigen genom handling eller tanke och i praktiken hör tankar och handlingar ihop. Dina vanor sitter i ditt omedvetna sinne, där finns även din personlighet och självbild och övrig information som hjälper dig att navigera. Beroende på vilken situation som uppstår skickas signaler från ditt omedvetna sinne till ditt medvetna sinne som talar om för dig vad du skall göra. Detta sker väldigt snabbt och har du aldrig utforskat sinnet upplevs detta som att du, med ditt medvetna sinne, agerar när det egentligen redan är bestämt vad som skall hända. Ett bra exempel är tandborstning för det är, förhoppningsvis, en vana för de flesta. Innan du skall gå och lägga dig kommer du på idén ”dags för tandborstning” och en oförklarlig kraft drar dig till badrummet. De flesta gångerna tänker du inte ens att du skall borsta tänderna, det sker ändå vare sig du är medveten eller ej. Du kan välja att avstå men eftersom det är en vana upplevs det som att du vill borsta tänderna för du vet att det är bra. När du väl skaffat dig en vana sker det per automatik då ditt undermedvetna styr dig mot dina vanor. Det här gäller 95% av allt som sker i ditt liv, ditt undermedvetna sinne har mycket större kontroll än den där rösten som utger sig för att vara du.

Samma princip gäller även dina dåliga vanor. Du dras till sådant som gör dig besviken, ledsen eller skapar ångest. Det är inte ditt fel, det är dina vanor som drar dig till det. Ditt undermedvetna vill att du skall göra sådant som du mår dåligt av för det är en vana medans du, det medvetna sinnet, undrar varför du gör som du gör och försöker hitta anledningar till varför. Ditt undermedvetna struntar fullständigt i om det är bra eller dåligt, den enda uppgiften är att rätta sig efter reglerna som du satt upp med hjälp av dina tankar och beteenden. Är du omedveten om hur detta fungerar skapas nya tankar som ger dig skulden för ditt mående och detta bidrar också till att du kan skylla dina problem på något eller någon annan. Då ditt undermedvetna absorberar allt som pågår innebär det att dessa skuld-tankar också blir till vanor. På detta vis skapas beteende-och-tankeloopar som fängslar oss i sinnets grepp. Jag skriver inte det här för att du skall känna dig skyldig till alla dina problem, jag skriver det här för att du skall förstå orsaken. Ja, du är ansvarig men du har alltid möjlighet att ändra på dig. Varje stund är en ny möjlighet att göra något annat! Det som hänt har hänt och ingen annan än du bryr dig för alla är ändå upptagna med sina egna problem.

Förvandlingen börjar när du förstår att dina vanor är orsaken till allt som händer i ditt liv. Förvandlingen börjar när ser på vad som sker utan att reagera. Fokusera på vad du vill och glöm bort dina dåliga vanor, kom ihåg att du ändå inte kan göra något åt det. Det enda du kan göra är att skaffa nya som gynnar dig i längden, på så vis byter du ut dina gamla. Vanor är det svåraste att ändra på och det är anledningen till varför många fortsätter i samma spår år ut och år in. Men om du blir medveten om hur sinnet arbetar, om du blir medveten om att du är allt annat än sinnets lek, har du mycket större chans att leva ett liv precis som du önskar. Faktum är att om du bestämmer dig för att ta reda på sanningen om dig själv så har ditt nya liv redan börjat. Personer som sitter fast i gamla vanor gör det för att de inte vet bättre. En kriminell person har fått lära sig att bi kriminell, oftast genom taskig uppfostran och taskiga vänner men hade personen vetat bättre, hade den inte saboterat för sig själv genom att skada andra. Vem du än tycker beter sig olustigt så kom ihåg att du hade gjort exakt likadant om du hade samma historia. Det här gäller även samhället i stort. Vi saboterar miljön och stressar ihjäl oss för någon annans skull och allt detta är för att vi inte vet bättre. Vi vet bättre i teorin men det som räknas är våra handlingar. Nästa gång du gör något som du inte tycker om, förlåt dig själv och förstå att det är dina vanor och din historia som är orsaken.

Om du vid det här laget vet vilken vana du skulle vilja tillföra i ditt liv, om det så är meditation, träning eller att äta bättre, så är mitt enda tips att börja smått. Du kan inte tillföra och ta bort gamla vanor på en vecka. Jag vet att du känner dig listig och tror att du kan göra allt på en gång men glöm inte bort att du kontrollerar ca 5% av ditt liv. Börja smått och börja med en sak i taget, det kommer på sikt hjälpa dig! Jag har många gånger försökt göra allt på en gång men det slutar alltid att jag hamnar i soffan och tänker ”Äh, varför skall jag ändra på mig?”. Gör dig själv en tjänst att programmera om ditt undermedvetna långsamt och metodiskt.

Via upprepning lär vi oss nya vanor och hemligheten ligger i att njuta av processen. Gör dina nya vanor till något roligt, alternativt meningsfullt. Ställ dina frågor i kommentarsfältet eller på Facebook så skall jag svara så gott jag kan för att hjälpa dig att leva enklare. Glöm inte bort min e-bok Mentaliteten bakom personlig framgång, den är gratis.

 

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

7 − två =