' Fortsätt leva i frihet – Living Truth

Fortsätt leva i frihet

Har du sagt upp dig från jobbet? I så fall är du intresserad av hur man håller sig på banan utan att falla tillbaka i säkerheten.

Mera fritid!
Den som säger upp sig har en plan, om det så är att starta eget, resa eller bara ta en paus så finns det alltid en stark övertygelse bakom. Att arbeta sin sista dag är fantastiskt för det känns som en skolavslutning innan sommarlovet eller känslan när man går på semester. Samma känsla finns även på flygplatsen innan resan men det finns något som gör det hela ännu bättre: det tar inte slut och när en ny arbetsvecka börjar kan man ligga kvar i sängen med ett stort leende! Att njuta varje dag av sin egen tid är en välsignelse och att inte behöva göra något du inte vill är ren lycka.

Kanske behövs det en liten snilleblixt för att förstå hur betydelsefullt det är att kunna göra vad man vill. Men har denna insikt väl slagit ner så börjar man också undra hur konstigt det är att vi spenderar största delen av våra liv till att jobba med något som är helt meningslöst. För mig är meningslöst något som inte bidrar till din utveckling eller som inte uppmuntrar till kärlek och förståelse. Vad som verkligen betyder något är hur mycket kärlek och glädje som finns.

Tid är nyckeln
När vi pratar om tid så pratar vi om ändlös tid i stunden, här och nu. Om du arbetar 40 timmar i veckan och spenderar ytterligare 40 timmar till att tänka på jobbet så har du ingen möjlighet att kunna följa ditt naturliga flöde.

Den enda anledningen till varför jag sade upp mig var för att kunna ha mer tid för mig själv. Inte mer tid för att kunna göra roliga saker utan mer tid för att faktiskt vara den jag är utan att en klocka skall avbryta. Jag gillar livet simpelt och enkelt precis som alla andra och jag försöker göra mitt liv så simpelt och enkelt som möjligt. Om man aldrig letat efter lyckan i nuet så är det garanterat att man istället komplicerar sitt liv.

Vi vill ha det enkelt men istället komplicerar vi det med ett tråkigt jobb, tråkiga relationer, skulder, räntor, klagar på andra och vad skall vi laga för mat idag?! En önskan om att ha det enkelt förvandlar allt till smärta och lidande och vi kan omöjligt se varför. Kanske beror det på känslan av att sakna tid?

Evig tid finns tillgänglig för alla som letar efter sanning och odödlig lycka. Du ser, för att kunna hitta denna lycka som aldrig tar slut måste vi förstå att den endast är tillgänglig just nu. Så om du inte hittar lyckan du letar efter så beror det på två saker. Antingen tror du att den kommer sen om du bara gör *valfri handling* först eller så är du inte tillräckligt observant på att du redan har allt du behöver för att känna glädje.

Såhär gör vi: Vi jobbar 40 timmar i veckan i 40 år för att på sikt kunna känna oss riktig fria och lyckliga. Den som som blickar inåt förstår att det finns ingenting att vänta på. Av med hatten, av med kläderna, ta ett djupt andetag och fira vår mirakulösa existens!

Håll dig på banan
Har du sagt upp dig så har du tid! Använd denna tid till att praktisera medvetande eller något annat som gör att du blir mer skärpt och förbättrar din hälsa. När du väl inser att du har allt du behöver så kommer du också att börja prioritera din kropp och sinne. Det är viktigt att inse att du aldrig kommer bli färdig med det du gör. Det kommer aldrig en punkt i livet där du kan bli bekväm, luta dig tillbaka med en grogg och för resten av livet stanna kvar på samma ställe. Den som gör detta blir snart medveten om sin ohälsosamma livsstil och tillslut räcker det inte med en till grogg för att undvika det man inte vill se. Ingenting står stilla men den som ändå väljer att stå kvar kommer förr eller senare att få sota för sin egen ignorans.

När vi blir välsignade med kärlek och uppmärksamheten börjar vändas inåt så har vi hittat något som för alltid kommer att vägleda oss genom livet. När den mystiska tystnaden inom oss börjar göra väsen av sig så har vi hittat det som alltid varit här och detta visar sig vara den sanna lyckan. Lycka ser inte ut som vi först trodde att den skulle göra då lycka i själva verket är tyst, stilla och skör som en blomma. Om något är gjort av atomer och molekyler så är det inte lycka då lycka saknar former och attribut.

Oavsett om man arbetar eller sagt upp sig så spenderar vi våra liv på samma sätt. Vi blickar inåt och när vi upptäckt det formlösa så släpper vi inte uppmärksamheten på detta. Vi stannar med det formlösa hela vägen fram tills att allt förvandlas till ett och ett förvandlas till allt. Närvaro i stunden är hela hemligheten till konstant lycka och inre fred. Släpp taget om tanken, om stunden och om dig själv, varje stund föds vi på nytt och stillheten inom oss är för alltid närvarande.

För din skull
Var den du är för din skull. Det formlösa är den enda verkligheten vi kan kalla för verklig och att stanna med detta gör att kroppen fylls med kärlek och allt du ser är skönhet. Anledningen till att säga upp sig och göra vad man vill är för att man skall kunna vara mer av den man redan är. Vad som händer därefter är inte så intressant och det spelar heller ingen roll vad det är man gör. Vägen inåt kommer alltid att inbringa nya insikter och ny förståelse – vår uppgift är att möta detta med ett öppet hjärta. Om vi är villiga att lära mera och att se saker ur nya perspektiv så har vi allt vi behöver för att fortsätta ett liv i frihet och lycka.

Kommentera, gilla och följ min FB-sida för fler inlägg. Allt är som det skall!

Be happy!

 

Läs också:
Vakna!
Maten du äter spelar roll
Börja meditera – steg för steg

 

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tolv + 15 =