Fördelar med personlig utveckling

Varför skall du bry dig om att ta hand om dig själv? Varför skall du bli mer medveten?

Vad du än gör så kommer alla dina handlingar att komma tillbaka till dig förr eller senare. Det betyder att vilken situation du än hamnar i så beror det på dina tidigare val. Väljer du att utforska dig själv på ett medvetet sätt så kommer ditt liv, förr eller senare, att förvandlas till ett paradis.

I början är det väldigt luddigt vad som egentligen menas med personlig utveckling eller självhjälp. ”Vadå? Jag behöver ingen hjälp” eller ”Jag behöver inte utvecklas mer”. Orden för att förklara personlig utveckling räcker inte till för att folk skall förstå vilka fördelar det innebär. Människor försöker förstå hur världen fungerar, hur omgivningen fungerar för att på så sätt kunna smälta in. Detta gör vi automatiskt men kan du bli medveten om detta och istället försöka förstå dig själv så behöver du inte längre anpassa dig till den yttre världen, du förstår att du är den som skapar världen. Kan du tänka det så kan du få det. Jag kan skriva det igen för att understryka denna sanning. Kan du tänka det så kan du få det.

För att komma dit behöver du börja lita på dig själv och lära dig om vem du egentligen är och hur du fungerar. Därefter lägga din energi på att förstärka allt som är bra med dig. I samma takt du gör det kommer du dessutom att tappa intresset för saker som inte längre gynnar dig. Man inser att det kostar för mycket energi till att bry sig om problem och man förstår också att problem är inte det som gör att man är lycklig.

Här är några exempel på vad människor upplever när de koncentrerar sig på personlig utveckling och självkännedom:

Acceptera andra människor – Vi har alla en unik världsbild och våra beteenden skiljer sig åt från person till person. När du förstår detta på djupet så slutar du störa dig på andra människors sätt att vara. Andra människor kan inte längre göra dig irriterad eller upprörd.

Tankar – Du förstår vad tankar är. Du förstår att tankar är ett fenomen som alla andra. Du förstår att tankar är inte den du är och du slutar identifiera dig med vad som sägs. Du förstår att du blir vad du tänker som mest. Negativa tankar om dig själv och andra slutar existera.

Förväntan – Du slutar oroa dig för framtiden. Du förväntar dig ingenting tillbaka när du ger. Du slutar förvänta dig att någon annan skall göra dig glad. Förväntningar behövs inte när du redan vet att allt är bra och att allt kommer bli bra. Du släpper förväntningarna om hur ett ”bra” livet skall vara, du ser till att skapa det du vill ha istället.

Släpp taget om problem – Släpp det bara. Det har redan hänt och det är för jobbigt att fortsätta älta. Du slutar helt enkelt bry dig om saker som inte gynnar dig.

Självkontroll – Du är lugn och harmonisk i alla lägen. Känslor påverkar dig inte i lika stor utsträckning, du behåller lugnet och kan därifrån göra kloka val som gynnar dig och din omgivning i framtiden. Du bryr dig inte längre om hur du framstår och känslan av att något är pinsamt upphör helt.

Döden – Rädsla för döden upphör helt. Du vet att livet kan ta slut när som helst och du förstår att det bästa är att ta vara på tiden man har. Du vet att din kropp kommer försvinna men ditt sanna jag är evigt, det finns inget att vara rädd för. Du förstår att livet är en fantastisk dröm oavsett vad du gör eller hur du mår.

Hur du ser ut – Du slutar bry dig om ditt utseende. Visst är det kul att göra sig fin men du förstår att det som gör dig mest snygg, sexig och attraktiv är inte ditt utseende. Det är din inre glöd och den lyser alltid igenom oavsett hur du ser ut.

Att vara själv – Att umgås med dig själv blir ett sant nöje. Du behöver inte längre människor eller saker för att du skall må bra. Rastlöshet upphör helt.

Ditt förflutna – Du plockar ur tegelstenar ur ryggsäcken och du känner dig lättare för varje dag som går.

Fokuserad och målmedveten – Du vet vad du vill och du kan hålla dig till en sak under lång tid. Bestämmer du dig för att exempelvis äta bättre så kommer du klara det. Du vet hur man skall göra för du vet att allt sitter i huvudet och inte i vilken kost du väljer. Det samma gäller dina drömmar, du fortsätter sträva mot det du älskar och det spelar ingen roll om det tar dig 50 år att komma dit, du gör det bara.

Utöver detta kommer en massa smått och gott. Du bryr dig inte om du glömmer telefonen hemma, du slutar tro på att du inte kan, bilköer är roliga, andra människor blir intressanta, du tycker det är roligt att lära nya saker, du uppskattar naturen mera, du ägnar dig åt hobbys, du kan ge mer kärlek till partner, familj och vänner. Rädslor stoppar dig inte från att prova nya saker, du träffar nytt folk som du aldrig hade kunnat drömma om. Du stänger av nyheterna och slutar läsa tidningen, du går ut och upplever nya saker. Du pratar inte skit om andra. Du accepterar dig själv till 100%. Du får kärlek från andra människor.

Men framförallt: Du förstår att du inte är mer speciell än någon annan. Du väljer kärlek då du inte längre är rädd för ett krossat hjärta. Du vågar vara sårbar och du vågar visa vem du egentligen är. Varje dag är ett mirakel.

I min gratis e-bok skriver jag mer djupgående om hur du kan ta steget mot ett harmoniskt liv fyllt av kärlek.

 

 

 

 

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *