' Ett liv utan måsten är frihet – Living Truth

Ett liv utan måsten är frihet

Snart julafton och det är andra veckan jag inte jobbar. Det känns som att tiden går fortare nu än vad den gjorde innan 🙂

Att vara ofrivilligt arbetslös är en pina men att frivilligt lämna alla måsten är en befrielse. Det är nu på riktigt och allt det här händer på grund av att jag ändrade mina tankar om hur saker fungerar. Jag trodde förut att man var tvungen att jobba, det gör jag inte längre. Jag trodde förut att man måste vara rik för att vara lycklig och den illusionen har jag också konfronterat. Det jag har förstått är att det vi tror på är den verkligheten vi upplever och det fungerar alltid med 100% säkerhet. Känner man att man inte kan lämna allt och göra vad man vill så är det en del av problemet; nämligen att man tror att man inte kan.

Att ifrågasätta det man tror på är fantastiskt om man vill komma vidare och börja ägna sig åt det man tycker om. Men för att ändra det man tror på så måste man först bli medveten om vad det är man accepterar om dagarna. För det mesta går allt på rutin och man är praktiskt taget blind för det faktum att man kan göra något annorlunda. Det spelar ingen roll vad någon säger om man inte är villig att öppna sinnet och så länge människor är slutna så kommer de leva med tron att man måste jobba nu för att få det bra sen.

Man måste ingenting om man inte vill. Går man till jobbet och inte trivs är det ett val och det är ingen annans fel att man befinner sig där. Kan man acceptera att man själv gjort valet att gå dit kan man också bestämma sig för att välja något annat. På sikt kan man välja precis vad som helst men ingenting kommer ske om man inte är villig att ändra på sig. Vi har försökt ändra på omgivningen och omständigheter så länge människan har funnits och vi vet idag att det finns andra sätt att förhålla sig till livet. Personen Sebastian är aldrig nöjd utan han vill alltid ha något annat än det som är och försöker också göra saker för att få det. Han gör massa spännande och konstiga grejer och det är fantastiskt att följa hans resa på nära håll men jag har ingen aning om vart det leder. Det spelar heller ingen roll för tron på att man måste göra något speciellt finns inte längre kvar och då sker allt med harmoni.

Att observera sinnet genom meditation är magiskt om man vill koppla bort alla måsten och leva i frihet. När man förstår att sinnet endast är där för att ge information så kan man distansera sig och sluta ta allt som fakta och vägledning. Sinnet är bra på många sätt men fram tills att vi lär oss hur det fungerar kommer vi sitta kvar i dess i osynliga kedjor. När man slår sig fri från sinnets grepp kan man uppleva riktig frihet som inte går att jämföra med en vanlig semester.

Alla människor har förmågan att bli fria och jag tycker det är på tiden att fler börjar vakna!

 

 

 

 

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett × 5 =