Ett år utan jobb – still going strong

2018 har börjat på riktigt och det betyder att hela 2017 befann jag mig på resande fot. I detta inlägg vill jag berätta mina tankar, motgångar och visioner om varför jag gör som jag gör och hur jag kan fortsätta.

Det svåraste är innan man hoppar
Det svåraste är innan steget från ett komplett Svensson-liv till ett nomad-liv. Men givetvis hade ingenting hänt om jag inte tidigare hade öppnat mig för drastiska förändringar. Förändringen kom i ett uppvaknande som senare skulle leda mig i rätt riktning för resten av livet. Det är viktigt att komma ihåg att ett uppvaknande i sig inte ändrar på någonting utan det pushar dig snarare till att börja tänka och planera. Den relativa världen fortsätter existera efter insikten om självet och behöver således viss uppmärksamhet. Den som säger något annat sitter fast i dualism, om än på andra sidan av pendeln. En glimt av det absoluta är ännu inte fullständig frihet även om det givetvis är befriande.

Allt blir vardag
Din livsstil kommer alltid förvandlas till vardag så länge du inte konstant gör vissa justeringar. Allt du införskaffar, uppnår eller upplever kommer på sikt aldrig göra dig mätt. Det gäller även resande eller lyxliv. Har du planer på att komma bort för att slippa allt jobbigt så rekommenderar jag inte att säga upp dig och resa. Om du däremot är intresserad av att helt ändra riktning, utmana dig själv och upptäcka lyckan som redan finns inom dig så kanske det är något att fundera på. Poängen är att du bör fokusera på dig själv och din egen interna förändring när du bestämmer dig för att göra något nytt. Det vackra är att när en person inser naturen kommer den automatisk att vilja göra förändringar. Så var inte rädd för att vakna, förändringar efteråt kommer endast ske med din vilja.

Gör lycka prioritet nummer 1
Det här är viktigt. Vad som än händer (jag menar bokstavligen vad som helst) är det viktigt att alltid följa det som gör dig lycklig. Det betyder att ha långsiktiga planer och samtidigt vara väldigt lyhörd i varje stund. Alla val vi gör måste komma ifrån vad som gör dig mest lycklig nu och i framtiden. Har du väl bestämt dig för att lycka skall vara ditt prio ett så behöver du aldrig mer oroa dig. Du kommer få hjälp.

Planera inte för mycket
Något jag verkligen har lärt mig är att inte göra några som helst planer på förhand. 3 veckor är otroligt lång tid och mycket kan hända. Allt från små val till stora och livsavgörande val skall bestämmas när det är dags att bestämma sig, inte innan. Varför slösa tid och energi på något som inte är aktuellt nu? Tro mig, du kommer grubbla på det ändå men sträva mot att inte grubbla överhuvud taget på framtida val. Rätt val görs alltid i rätt tid och det bör alla lita på. Testa själv vetja. Hur länge kan du vänta med att göra val? Du kommer bli överraskad att många val väljs av sig själv 🙂

Flexibel
Jag måste berätta om min resa. Jag har haft planer på många saker och av olika anledningar var jag tvungen att komma tillbaka till Sverige. Detta stängde vissa möjligheter medans andra uppenbarade sig och det är så det fungerar. Mitt i den svenska vintern blev jag påmind om varför jag lämnade i första taget – bristen på sol är påtaglig. Det får vi fixa till framöver utan att berätta för mycket. Att vara flexibel innebär att du är expert på att ändra planer och perspektiv med väldigt kort varsel. Med andra ord, håll alltid ett litet avstånd till allt du tar dig an så du inte blir besviken när det ändrar på sig. Detta gäller även människor och det har ingenting med hur kapabla vi är att älska att göra.

Bestäm dig att du skall göra det och se vad som händer
Gör ett val utifrån din djupaste sanning och håll dig till det. Praktisera det. Andas det. Vattna. Det kommer vara tufft men det är värt det. Faktum är att det skall vara tufft. Det enkla och behagliga livet är i själva verket ett helvete förklätt till lyx. Endast när vi går utanför upptäcker vi hur extremt det faktiskt är.

Kom ihåg vem du är…
Kom ihåg vad som betyder mest av allt…
Kom ihåg att du skall dö.

Vad gör du medans du väntar?

Börja planera. Börja tänk. Luta dig in i det okända som alltid finns närvarande och upptäck det du alltid vetat.

Dela kärlek genom att dela inlägget via knapparna här nedan. Skriv upp dig på mitt nyhetsbrev för kommande äventyr och få samtidigt en gratis e-bok. Eller lämna en kommentar om du har några funderingar. Tack!

Much love

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *