' En stark önskan till att vakna – Living Truth

En stark önskan till att vakna

Dagens ämne handlar om viljan att vakna och upptäcka det som alltid befinner sig i balans. Denna vilja är mycket viktig om vi önskar att leva i acceptans och frihet.

Vägen kommer till dig
Någon gång i livet stöter vi på något okänt och fängslande som vi varken kan beskriva eller förklara med ord. Detta är första gången som livet öppnar för att vi skall blicka djupare och börja kontemplera denna ledtråd om att livet innehåller så mycket mer än vad vi normalt sätt tror. Dessa upplevelser kommer till oss spontant när vi är som minst upptagna med att tänka, antingen vid bergsklättring eller på promenaden till parken. En stark samhörighet med allt, en tystnad som ligger bakom alla ljud eller en fullständig upplösning av sin individualitet är alla goda tecken på att man upplevt något utöver det vanliga. Dessa upplevelser drar med sig känslor av fullständig kärlek och tillfredsställelse och en övertygelse om att vi beskyddade.

När en människa upplever detta för första gången så förvandlas allt till förundran och ord räcker inte till för att förklara intimiteten som upplevs med livet. När detta skett så har frihetens väg presenterats för oss och därefter har vi alltid ett val om hur vi väljer att leva.

Paradoxen med att hitta vägen
För att hitta vägen som leder till friheten så måste vi först finna motivation, inspiration och vi behöver ”veta” att om vi väljer att leva på ett visst sätt så skall det också löna sig! Men sanningen idag är att de flesta har det alldeles för bra! Vad jag menar är att vi nöjer oss, vi har inga ambitioner för att växa och vi ser också till att behålla det vi har. Har man har ett rutinmässigt inflöde av pengar, problem och glädjestunder så finns det en risk att man ser sig som fullt upptagen med livet. Vem bryr sig om att hitta Gud när man jobbat en hel vecka?

Med detta i hand: en vardag att brottas med, bristen på mycket lidande och avsaknaden av spirituella upplevelser gör att vi håller oss borta från alla som säger att man skall andas djupt och släppa taget om saker. Har vi det bra som det är och ännu inte förstått vårat lidande så har vi ingen motivation till att söka efter sanningen om vår existens.

Har du fått nog?
Du är här för att du känner till smärta och ensamhet men frågan är om du har fått nog? Har du viljan att helt slå dig fri från illusion, lidande och missförstånd? Om denna vilja är stark nog, till den grad att du är villig att överge dig själv, så har du en stark vilja till att vakna. Den som insisterar på att bli fri genom praktik och böner kommer på sikt att finna det som orkestrerar allt i Universum. När du väl har mött din mästare så ser du inte vad som skiljer er åt.

Att vakna är ett seriöst antagande för när du väl har sett igenom fasaden så finns det ingen väg tillbaka till ditt gamla liv. Du är dömd till att leva i sanning, harmoni och kärlek. Men innan dess så skall all smärta från tidigare liv upptäckas, älskas och helas och denna process är lång men för varje år så fördjupar vi vår samhörighet med livet. Vi kan ha fått nog av lidande men för att bli fri så kan vi inte längre undvika smärta och obehag som ibland uppenbarar sig inom oss. Vägen till att vakna och leva i frihet innebär att medvetet ta sig an all smärta som tidigare undveks. Endast en person som brinner för Sanning och som inte är rädd för att möta smärta kan befria sig från sinnet. Denna vilja är allt som krävs för att göra framsteg på resan och bit för bit plocka bort tyngden som vilar på axlarna.

Lev medvetet
Att leva medvetet tillåter mig att känna frihet i allt jag gör. Att leva medvetet har lagt basen för att jag bor i Sydamerika och ständigt upplever kärlek och nya mirakel. Lidande, obehag och smärta korsar min väg emellanåt men kunskapen om att det är tillfälligt och förmågan att ansluta till stillheten gör att jag inte sjunker under ytan som jag tidigare gjorde. Men ändå kan jag inte undvika att prata om praktiken som ligger bakom! För bara några dagar sedan slog det mig hur jag egentligen hamnade där jag är i dag. Efter flera år av mörker, konflikter, missförstånd, oro, ignorans och tragglande så kunde jag tillslut, med benådning, upprätta en praktik av meditation och mindfulness. Meditation och en medveten livsstil är det viktigaste i mitt liv och det är också det enda som har bidragit till att jag kan prata om lidande utan att själv snöa in mig i det.

Jag vill tillägga att leva medvetet har ingenting med källsortering eller liknande att göra utan handlar endast om att vara medveten. Är du medveten om att du läser? Är du medveten om att du borstar tänderna? Är du medveten om att du andas? Att vara medveten om kroppen och dess aktiviteter stund för stund är att leva vaket.

Skriv gärna några rader om ni önskar tips på praktiker eller om ni vill diskutera mer om vad fasaden egentligen innebär. Men främst: Du är din egen räddare. Din praktik och ditt förtroende kommer att gynna dig. All tid du lägger ner på meditation och mindfulness kommer du att få igen tusenfalt.

Jag finns också på Facebook, där kan du skicka ett PM om så önskas. Gilla sidan för att få uppdateringar om fler inlägg.

Hur det än ser ut så är allt precis som det skall vara <3

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 + arton =