' Du kan ändra på samhället! – Living Truth

Du kan ändra på samhället!

man-845847_1280

Varför ifrågasätter vi oss inte själva istället för alla andra?

Samhället ser ut som det gör för det har vi lärt oss tack vare tidigare generationer. Visserligen ändrar det på sig men det tar väldigt lång tid för att man skall se förändring och de flesta hinner nog sluta andas innan vi når dit. Vi alla är en del av samhället och vi har alla bilden av att det skall se ut på ett visst sätt. Men vem har bestämt att det skall vara så? Och varför kan inte du bestämma?

Så vad händer om vi börjar ändra på oss själva? Det känns som en mycket enklare uppgift än att försöka ändra på allt som är fel.

Vi går till skolan och får lära oss samma saker. Vi tar utbildningar och får lära oss samma saker och vi skall sedan jobba med samma saker. Det är miljoner och åter miljoner som skall syssla med samma saker vilket leder till att kunskapen och kreativiteten ligger på en jämn låg nivå. Vi lever inte ut till vår fulla potential och det är enbart för att vi lärt oss att det är så det måste vara. Det tråkiga är att vi verkar acceptera spelreglerna. Eller så har vi aldrig fått lära oss att det finns andra alternativ.

Samhället har inte bara lärt oss att vi skall följa strömmen utan det har också lärt oss att vi skall vara rädda för att gå emot det. Vi lär oss i tidig ålder att vi skall vara försiktiga och att världen är farlig vilket i sin tur dödar all nyfikenhet. När åren går har vi tappat fantasin och glädjen och istället försäkrar vi oss om att inte förlora det vi har. Vi får höra att det kan gå fel om vi inte gör som man skall och ingen människa vill känna sig utanför eller utstött. Tillslut kommer vi till en punkt då vi helt glömmer bort varifrån vi kommer och accepterar spelreglerna som vi alla hjälpts åt att bygga upp. Här är det otroligt svårt att se att vi skulle kunna göra något annat, vi har bara 1 värld att jämföra med och det är den vi har framför ögonen.

Men tänk… TÄNK om vi kan börja fantisera igen. TÄNK om vi kan börja drömma igen.. Tänk om varje enskild individ börjar använda sin förmåga att tänka och kanske då finns det en möjlighet att allt behöver inte vara som det ser ut att vara. Tyvärr har vi lärt oss att se problem istället för möjligheter och det ser man tydligt bara man öppnar en tidning eller annan media.

Vi kan själva påverka vår värld och vi kan själva börja förändra det vi tror på. Idag är möjligheterna större än någonsin tidigare och det är nu alla borde ta ansvar för sina egna liv. Alla vet att Universum är oändligt och det betyder att möjligheterna är oändliga. Förtjänar vi inte bättre än såhär? Eller… Förtjänar inte du bättre än såhär?

Om fler börjar slita sig loss från sina osynliga kedjor kan vi ta mänskligheten till nya nivåer. Vi är inte här för att göra ingenting!

Det börjar med dig.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem × 2 =