Du behöver bara be om det

I förra inlägget skrev jag att jag inte har så mycket att göra där jag befinner mig. Men principen om att allt är i ständig förändring slutar aldrig gälla.

Häromdagen kom jag i kontakt med en herre som har hand om bärodlingar och jag fick åka med en dag för att se hur det fungerar. Av någon anledning önskade jag mig att få kolla in en odling när jag kom till Sydamerika… Vi tog bilen ut till en liten by som heter Chol Chol och rätt som det var satt jag med ett stort gäng mapuche-indianer och deltog i ett möte om hur man plockar, hanterar och säljer bär. Jag fick även kolla in deras juicefabrik där jag fick smaka på färskpressad blåbär-och-hallonjuice. Mapuche-folket lever i stort sätt på jordbruk och det spelar ingen roll hur ung eller gammal du är, alla skall hjälpa till! Där satt jag, i drygt två timmar och försökte lyssna på vad som sades men mest undrade jag vart jag hamnat.

När man låter sig överraskas får man också erbjudanden som kan vara fantastiska och ibland är det svårt att tacka nej. De egna målen går alltid först. Så efter ett långt samtal med chefen berättade han att han hade 143 indianer som arbetade och tyckte att vi skulle öppna företag i Santiago och sälja bär tillsammans. I dagsläget prioriterar jag frihet och resande men annars hade det varit en intressant väg att gå, men nu blev detta bara en av många udda upplevelser! 🙂

När kvällen kom och det blev mörkt tog vi bilen tillbaka till staden. Efter en stund befann sig 8 poliser och en stor blinkande polisbuss mitt i vägen och vi blev instruerade att åka in till vägrenen. Den tjockaste och argaste polisen kom fram till föraren och började prata. Efter några meningar vinkade han till de övriga varpå två poliser går fram till bilen och hoppar in i baksätet! Tydligen behövde de skjuts hem till sina familjer.(?) Nåväl, nu satt en bär-kung, en svensk och två chilenska poliser i en bil som körde alldeles för fort på väg till en by som låg åt helt fel håll. Mitt under färden var vi cirka två meter ifrån att krocka med en kossa som hade bestämt sig för att vandra till det gröna gräset på andra sidan. Jag satt fortfarande med samma tanke som när jag kom: ”Hur hamnade jag här?”

När man placerar sig i miljöer av möjligheter kan allt hända och för mig blir det bara tydligare. Ibland leder det till fantastiska möten och ibland får man bara uppleva nya och spännande saker. Det viktigaste är att man går utanför sin bekvämlighet eftersom där ligger möjligheterna man behöver för att gå vidare. Oavsett om man väljer att resa eller fokusera på karriär så är nya miljöer och situationer en stor del i att ta sig framåt. Vet man vad man vill så kommer man alltid att hitta vägen fram, man kommer alltid träffa människor som hjälper en vidare och saker kommer hända som inte inte går att lista ut på förhand. Ibland blir det helt fel och ibland blir det helt rätt, att våga prova är det som gör allt så intressant.

Dagens läxa: Var noga med vad du önskar för det kommer alltid att bli uppfyllt. Men räkna med att du får något oväntat på köpet!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *