' Du är redan framme i paradiset – Living Truth

Du är redan framme i paradiset

Känner du att du öppnar dig mer och mer för möjligheten om att vi faktiskt kan leva fria? Skönt att höra men glöm inte bort att det är en ständigt pågående process, frihet är inget mål i framtiden. Frihet är nu.

Sinnet har en bild av hur frihet ser ut. Du vet själv vad ditt sinne berättar för dig vad du vill ha. Kärlek, pengar. Eller är det helt enkelt oförklarligt och det enda svaret vi kan ge är att vi vill ha det bra? Definitionen på bra, om du anstränger dig att tänka, är väldigt luddig. Vad betyder det egentligen? Så fort vi tänker på att vi skall ha det bra så tänker vi aldrig på stunden som den är. Det är alltid något längre fram som skall göra oss lyckliga och i praktiken innebär detta att vi säger nej till stunden.

Ja, stunden är sjukt tråkig många gånger. Det är trist att jobba, det är trist att inte kunna resa, dina vänner är torra och fattar ingenting. VÄDRET?! Spelar ingen roll vilken månad vi är i, det går alltid att klaga på vädret. Om inte idag så får vi en ny chans imorgon eller nästa vecka. Jag tror du förstår poängen. Du kan säkert hitta fler saker men om du är uppmärksam inser du att det endast är tankar. Om du, för 5 sekunder, tar ett andetag och ser dig omkring. Vad exakt är problemet? Inte sen, igår eller imorgon. Just nu. Vad är problemet? Om du känner ångest, längtan eller om du är ledsen. Vad är felet med det? Vi har fått lära oss att vi skall ”vara glada” och allt annat skall vi undvika som pesten. Detta leder till att man desperat försöker finna något annat som tar bort känslan av att man inte känner sig på topp. Tv, mat, längtan till framtiden eller tunga och ansträngande försök till att ”inte tänka”. (Förresten, har du provat att inte tänka? Jag har försökt många gånger och jag har insett att det är omöjligt, så snälla, glöm bort idén om att man skall sluta tänka.)

Ur känslor kommer tankar, och beroende på hur fästa vi är vid tankar är avgörande för hur vi sedan agerar. Om du testar att tillåta, utan att döma som bra eller dåligt, skapar du ett avstånd mellan dig och tankarna. Detta avstånd är allt du letat efter. Ditt liv, mellan tankarna, är din sanna natur och det finns alltid tillgängligt. Meditation ökar avståndet och skapar ett andrum. Om du aldrig uppmärksammar detta andrum, är det enkelt för sinnet att ignorera och leva som vanligt, i tankarnas värld, där stunden aldrig är tillräckligt bra. Framtiden kommer som nuet, är du missnöjd nu, kommer du släpa med dig missnöjet in i framtiden. Det är fantastiskt hur sinnet försöker fly från stunden och det skyr inga medel för att komma bort. Faktum är att ju mer vi uppskattar nuet desto mindre kontroll har sinnet över oss. Nu är allt som finns, hur kan det inte vara bra nog? Tillåt tankar att vara som de är. Om du känner efter så inser du att ingenting är permanent. Dina känslor ändrar på sig hela tiden, du kommer aldrig fram så länge du fäster dig eller avfärdar tankar som presenteras för medvetandet.

Tankar är som moln. Hur skall du bära dig åt för att hålla kvar i ett moln? Hur skall du bära dig åt för att ta bort ett moln? Vi försöker och vi misslyckas men vi får alltid nya chanser, det kommer alltid fler moln. Detta är en pågående mental aktivitet som aldrig upphör och sinnet kan inte se denna verklighet. Det handlar inte om att jaga moln. Hemligheten ligger i din insikt om att du är himlen. Himlen är oberoende av vädret. Himlen är behållaren. På samma sätt kan vi hantera tankar. När vi väljer att inte påverka tankar utan snarare låta de vara, börjar tomrummet inom oss att växa. Detta ljus, som jag tycker om att beskriva som hjärtats röst, blir klarare och enklare att följa. Frågetecknen byts ut till utropstecken och du börjar lysa som aldrig förr. Misstolka inte detta som något mål längre fram, kom ihåg att du alltid är vad du önskar att vara och när du distanserar dig från tankarna blir detta självklart. Acceptera ditt inre och låt allt annat passera. Ha fullt förtroende till det du inte vet någonting om, lita på det okända inom dig och är du seriös med att uppleva livets mirakel, tycker jag att du skall läsa om hur du börjar meditera. Universum visar sin hemlighet till de som vågar följa sitt hjärta.

Kolla in min Facebook för fler inlägg och uppdateringar.
Dela gärna med någon du tycker om och när du förstår innebörden av nuet, kan du läsa min gratis e-bok som hjälper dig att skapa ett liv som du själv har valt.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två × 5 =