' Du är gener och erfarenheter – Living Truth

Du är gener och erfarenheter

Här kommer ett inlägg som kan ändra riktningen på ditt liv. Detta inlägget kommer att slå hål på illusionen om fria vilja och erbjuda avslappning om du är redo för att ta emot inbjudan.

DNA och minne
I ditt DNA finns information från alla dina tidigare farföräldrar och denna information bestämmer mer än bara vilken ögonfärg du har. Din biologi är programmerad att fungera på ett sätt som tidigare har visat sig effektivt för att möta världen.

Ett annat ord för information är minne. Det biologiska minnet kommer ihåg vilken näsa som satt på din farfar och det såg även till att skapa samma näsa som du för tillfället besitter. Om du själv väljer att studera din näsa och sedan försöker återskapa den – hur skulle du gå till väga? Eftersom du är intelligent kan du redan nu se att du inte klarar uppgiften. Det skulle behövas ett mirakel för att fixa det. Med detta i hand kan vi tydligt se att du saknar allt ansvar för hur du ser ut.

Du bad inte om att bli född och inte heller dina föräldrar eller deras tidigare generationer. Ingen har någonsin valt livet.

Erfarenheter
När jag pratar om erfarenhet pratar jag också om upplevelser. Varje upplevelse blir till en erfarenhet så fort den är över och vi kan själva bevittna att upplevelser sker i ett konstant flöde. Vi kan inte säga när en upplevelse övergår till en annan.

Allt vi upplever från att vi föds formar vår biologi och vår individ som person. Likt vårt DNA, så valde vi inte omständigheterna där vi föddes och vi valde inte våra erfarenheter. Vi valde inte våra föräldrar vilket betyder att vi valde inte vilka intryck de gav oss. Vi valde inte skola och vi valde inte vilka vänner vi hade. Alla dina tankar och handlingar i dagsläget beror helt och hållet på ditt DNA och dina upplevelser fram till detta nu.

När din biologiska maskin står inför ett val kollar den igenom alla dina tidigare erfarenheter och ett val görs automatiskt. Det häpnadsväckande är att du tror att det är du som gör val när det i själva verket är en kedjereaktion som började innan du föddes. Kan du släppa taget om att det är du som gör val så kan du släppa din självbild om att du behöver göra något för att livet skall fortsätta.

Den enda gåvan
Om vi tydligt ser att allt som händer i mitt liv beror på mitt DNA och mina erfarenheter kan vi också släppa taget om att vi är den som får saker att hända.

Trots detta har vi en gåva som få tar sig tid att uppskatta. Vi har en gåva som är så uppenbar att vi missar den. Vi har en gåva som heter valfrihet. Allt som sker är en reaktion på en reaktion men här och nu har vi ändå ett fritt val att göra vad som helst vi känner för. Känslan av valfrihet är känslan av riktig frihet.

Du saknar kontroll över ditt DNA och du saknar kontroll över yttre omständigheter men du har alltid känslan av frihet. Vad som är dömt att hända kommer alltid att hända. Om din biologi är dömd till att reagera negativt så gör du dig sjäv en otjänst att önska något annat. Det som händer kommer alltid att hända och även i detta kan du finna friheten.

Nu och framtid
Det som har hänt har hänt. Beklagar du dig över omständigheter som ingen har någon kontroll över så väljer du ditt eget lidande. Den du är beror på allt annat än dig.
Men din biologiska maskin fortsätter att rulla och nya upplevelser kommer till dig som också formar den du är. Poängen är att ta ifrån dig allt ansvar för den du är och förstå att du kan slappna av. Du behöver inte ändra på den du är för du har inte gjort något för att bli den du är. Din biologi och din personlighet är ett resultat av livets flöde. Du är Existens i sig själv och du saknar attribut.

Att bli medveten om detta öppnar möjligheten för att illusionen om en separat identitet med egen agenda kan få ett slut och vi kan äntligen hitta hem och vila.

 

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 + elva =